Monster Tulpar T6 v3.1 alınır mı?

megsue

Attopat
Aslında bütçem 40.000 TL civarında ancak bu fiyatlardaki laptopları 12 ay taksitli almak istediğimde fiyatları 50.000 TL'ye kadar çıkıyor.

Bir arkadaşım, başlıktaki laptopu önerdi ve bu modeli peşin fiyatına 12 ay taksitle alabileceğimi söyledi. Ben de diğer modellere fazladan para vermektense bunu daha uygun buldum. Servisinin çok ilgili olduğunu ve birçok avantajı olduğunu da belirtti.

Bu fiyat aralığında, peşin fiyatına taksit yapabileceğim ya da 40.000 TL civarında taksitle alabileceğim başka bir laptop önerirseniz çok sevinirim. Sizce başlıktaki modeli almak mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında bütçem 40.000 TL civarında ancak bu fiyatlardaki laptopları 12 ay taksitli almak istediğimde fiyatları 50.000 TL'ye kadar çıkıyor.

Bir arkadaşım, başlıktaki laptopu önerdi ve bu modeli peşin fiyatına 12 ay taksitle alabileceğimi söyledi. Ben de diğer modellere fazladan para vermektense bunu daha uygun buldum. Servisinin çok ilgili olduğunu ve birçok avantajı olduğunu da belirtti.

Bu fiyat aralığında, peşin fiyatına taksit yapabileceğim ya da 40.000 TL civarında taksitle alabileceğim başka bir laptop önerirseniz çok sevinirim. Sizce başlıktaki modeli almak mantıklı mı?

Monster oneren kisiyle iletisimi kesmeni oneririm. Rezil bir cihaz. Fiyati asiri kazik. Cayir cayir isiniyor. Ayriyeten Monster gorebilecegin en rezik teknik servislerden birisine sahip.

Bu model hakkında direkt bilgim olmasa da kuzenim İ7 12. nesil ve 4050 kartlı Monster laptop satın almıştı işlemci sıcaklığı anlık 100 dereceyi görüyordu.
Aynı laptopun 3060 lı versiyonuna (Tulpar T7 V20.5.) 1 sene güç bela katlanabildim. Fan sesi ve sıcaklığı hiç bir zaman düşmüyor. Çok pişman oldum 😁

Arkadaşın doğru bir seçim yapmış. Laptopun içindeki parçalar iyi ve gayet güçlü bir sistem. Umarım 500 GB SSD yeterli olur sana çünkü bende Abra A5 20.4.2 modeli var 1 TB bana yeterli gelmiyor. Monster aslında güzel yapıyor bu bilgisayar işini ama sadece laptop da iyiler. Ankara'daki şubesini gezme imkanım oldu. Laptopları ve 1-2 ekipman hariç bana sorarsan Monster'ın ürettiği hiçbir şey kaliteli değil. Bir de kendim bizzat deneyimlediğimden laptop çok ısınıyor haberin olsun. Altına iyi soğutan bir laptop fanı almayı düşün. En azından Abra serisinde böyle durum ama insanlar genel olarak ısındığını söylüyor. Bazı insanlar Monster'ın ücretsiz bakım servisin işini düzgün yapmadığını söylüyor fakat ben memnun kaldım. Servisten hemen sonra da gerekli testleri yaptım ve gördüğüm kadarıyla bakımı düzgün yapılmıştı. Hem de kimse yokken sabahtan götürdüğümden 1-2 saat içinde teslim ettiler. Yılda bir bakımını yaptırsan yeter fakat bilgisayara gözün gibi bak çünkü ıvını zıvını inceliyor oradaki bakım görevlisi. Ben teslim ederken farklı açılardan bir sürü fotoğrafını çekti bilgisayarın kapağının üstünde kılcal bir çatlak olduğunu söyleyip bunu not alacağını söyledi. Yani bilgisayarı tamir ettirmek ve para kazanmak için uğraşıyorlar biraz gibi.

Küçük bir ekleme yapayım sizleri bilmem arkadaşlar ama ben grafiklere takılan bir insan değilim ondan da genelde çamur olmadıkça tüm oyunların grafiklerini düşükte tutarım. Ama doğru bir şey varsa oda Cyberpunk'ya da RDR2 gibi oyunlarda işlemcinin rahat 90 95'i görmesidir. Uzun süreli kullanımda ve ortam şartları da hesaba katılınca (oda sıcaklığı, laptopun havadar yani hava giriş ve çıkışlarının önü açık bir yerde olması gibi) 99 100 dereceyi görüyor. Bir ara Cyberpunk'ta merak edip grafikleri zorlamıştım ve anlık 105 dereceyi gördüğümü hatırlıyorum. Ondan soğutucu önemli. Bir de bilgisayarın hava giriş ve çıkış kanallarının önünü açık tut rahat gidersin. Ama şu @kxy nin önerdiği sistem daha fenaymış. Intel serisi yerine AMD bir işlemci alırsan çok daha rahat edersin.

Son düzenleme:
Herkese teşekkür ederim, sanırım hepiniz aynı görüştesiniz. Çok kararsız kaldım bir sürü model var ve hepsinde bunun kronik sorunu var bu ısınıyor bu şöyle oluyor diye yorumlar aldım. Monstera sıcak bakmamın sebebi aslında peşin fiyatına taksit olmasıydı. Belirttiğim gibi 40k civarına önerebileceğiniz model var mıdır acaba çoğunlukla HP Victus, ASUS TUF Gaming modellerini duydum. Vatan Bilgisayar'dan olursa çok daha iyi olur yarın bakmaya gideceğim ama fark etmez ve 15.6 değil de 16inç önerebilirseniz sevinirim hatta 17.3 bile düşünebilirim bu fiyatlara varsa.

Monster oneren kisiyle iletisimi kesmeni oneririm. Rezil bir cihaz. Fiyati aşırı kazik. Cayir cayir isiniyor. Ayrıyeten Monster gorebilecegin en rezik teknik servislerden birisine sahip.

Teşekkürler önerinizi görmemişim. Fiyat olarak daha aşağısında önerebileceğiniz modeller var mıdır?

12 ay taksitle almayı düşündüğüm için 65k civarına denk geliyor önerdiğiniz 40k civarında olup taksitle 50k civarına denk gelebilecek bir model arıyorum, Monster da 55k olup peşin fiyatına olunca ilgimi çekti.

Son düzenleme:
Herkese teşekkür ederim, sanırım hepiniz aynı görüştesiniz. Çok kararsız kaldım bir sürü model var ve hepsinde bunun kronik sorunu var bu ısınıyor bu şöyle oluyor diye yorumlar aldım. Monstera sıcak bakmamın sebebi aslında peşin fiyatına taksit olmasıydı. Belirttiğim gibi 40k civarına önerebileceğiniz model var mıdır acaba çoğunlukla HP Victus, ASUS TUF Gaming modellerini duydum. Vatan Bilgisayar'dan olursa çok daha iyi olur yarın bakmaya gideceğim ama fark etmez ve 15.6 değil de 16inç önerebilirseniz sevinirim hatta 17.3 bile düşünebilirim bu fiyatlara varsa.

Kanka laptop bu elbette ısınır. Kasadaki gibi içine sıvı soğutma ya da 8 10 tane fan taktıramıyorsun. Bir de parçaların hepsi üst üste binince ısınıyor haliyle. Monster daha çok fiyat performans bir cihaz. Kaliteli bir şey istiyorsan bir arkadaş az önce çok iyi bir sistem önermiş yukarıda. Ben 1.5 yıldır kullanıyorum Monster bana hava hoş ama insanların çoğu sanırım bir şeyi hesaba katmıyor. Laptop arkadaşlar bu bundan 15 yıl öncesine kadar "oyuncu laptopu" diye bir kavram yoktu. Ki insanlar oyuncu laptopu deyince kasada aldığı performansın aynısını alacağını sanıyor. İşte CS2 de 300 FPS 50 derecede efil efil oynayacağını sanan bir sürü insan var ama çoğu laptopta o iş öyle değil. Ki bana sorarsan laptop diye tablet gibi alıp da orada burada oynamaya kalkma oyuncu laptoplarının çoğu bataryayı su içer gibi tüm şarjı içer. Ondan laptopların geneli bana sorarsan performanstan çok oyunu sabit 144 FPS de açsın bir de oyuncu istediği yerde oynasın yeter kafasında. (şu yeni çıkan Acer Nitro'lardan bahsetmiyorum. Geçen bir teknoloji mağazasında eski 3 kg yi bulan IBM dizüstü iş bilgisayarına benzeyen bir oyuncu laptopu gördüm yanlışım yoksa 80k vardı ve işte o cihaz taşınabilir bir oyuncu kasası. Onun dışında çoğu laptop mantıken aynı.) Ondan ihtiyaçlarını iyi göz önünde bulundur ve ona göre bir bilgisayar al. Mesela grafik takıntın varsa sana laptop yaramaz koçum gidip paşa paşa kasalı bir sistem dizeceksin rahatına bakacaksın. Ben sadece CS, LoL'ya da Valorant oynuyorum ara bir hikayeli bakarım dersen laptop da işini görür benden söylemesi.

Kanka laptop bu elbette ısınır. Kasadaki gibi içine sıvı soğutma ya da 8 10 tane fan taktıramıyorsun. Bir de parçaların hepsi üst üste binince ısınıyor haliyle. Monster daha çok fiyat performans bir cihaz. Kaliteli bir şey istiyorsan bir arkadaş az önce çok iyi bir sistem önermiş yukarıda. Ben 1.5 yıldır kullanıyorum Monster bana hava hoş ama insanların çoğu sanırım bir şeyi hesaba katmıyor. Laptop arkadaşlar bu bundan 15 yıl öncesine kadar "oyuncu laptopu" diye bir kavram yoktu. Ki insanlar oyuncu laptopu deyince kasada aldığı performansın aynısını alacağını sanıyor. İşte CS2 de 300 FPS 50 derecede efil efil oynayacağını sanan bir sürü insan var ama çoğu laptopta o iş öyle değil. Ki bana sorarsan laptop diye tablet gibi alıp da orada burada oynamaya kalkma oyuncu laptoplarının çoğu bataryayı su içer gibi tüm şarjı içer. Ondan laptopların geneli bana sorarsan performanstan çok oyunu sabit 144 FPS de açsın bir de oyuncu istediği yerde oynasın yeter kafasında. (şu yeni çıkan Acer Nitro'lardan bahsetmiyorum. Geçen bir teknoloji mağazasında eski 3 kg yi bulan IBM dizüstü iş bilgisayarına benzeyen bir oyuncu laptopu gördüm yanlışım yoksa 80k vardı ve işte o cihaz taşınabilir bir oyuncu kasası. Onun dışında çoğu laptop mantıken aynı.) Ondan ihtiyaçlarını iyi göz önünde bulundur ve ona göre bir bilgisayar al. Mesela grafik takıntın varsa sana laptop yaramaz koçum gidip paşa paşa kasalı bir sistem dizeceksin rahatına bakacaksın. Ben sadece CS, LoL'ya da Valorant oynuyorum ara bir hikayeli bakarım dersen laptop da işini görür benden söylemesi.

Bahsettiğiniz gibi bir grafik takıntım yok ve çok fazla oyun oynayan biri de değilim aslında son yıllarda adamakıllı sadece Football Manager oynuyorum dersem yalan olmaz. Isınma olayında haklısınız soğuk kalmasını beklemiyorum zaten ama zorlayacağımı da hiç düşünmüyorum. Bu sene sınav senem oyuna vakit bile ayıramam sonrasında ise mühendislik için işimi görmesi kafi, oyun içinde kullanacağım elbet ama dediğim gibi çok zorlayacağımı sanmıyorum.

Evet çok iyi ama aşıyor biraz, acelem de olduğu için daha uygun bakmam lazım. Teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı