Monster Tulpar T7 20.3 CPU sıcaklığı 90'lara kadar çıktı

Baskrimum

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Ben bilgisayarı 2. el aldım. Bilgisayar 5-6 aylık ancak hiç kullanılmamış. Bilgisayar ilk gün bir sorun çıkarmadı. Ancak 2. gün CPU sıcaklığında artış başladı. Öğlen saatlerinde Turbo fanda olmasına rağmen 84 85 oldu ancak çok takmadım. 1 2 saat sonra 90 hatta 95'i gördüm ve hemen oyunu kapatım. Bir de şöyle bir şey var, CPU'nun yarısını kullanıyor bilgisayar. Soğutucu yok Antalya'da oturuyorum ancak bilgisayarın altı hava alıyordu. Normal mi bu sıcaklık yoksa sadece bana mı anormal geldi. Bakım zamanı geldiği için bakımama mı göndersem dedim ama dediğim gibi bilgisayarın jelatinleri bile duruyor. 20.000 TL verip bunu görmek üzüyor açıkçası.

İşlemci: i7 10. Nesil 10875h
Ekran kartı: RTX 3060
Ram: Dh11 8x2

bugünde ekran kartı 85 i gördü :D

dh 11 i yanlışlıkla yazdım kusura bakmayın

Son düzenleme:
Hocam 95 normal değil bence. 5 derece sonrası işlemciyi yakma derecesi.

Hangi ayarları yapmalıyım hocam? Bir de Windows 11 kullanıyorum ben.

Windows 10 21H2 sürümü kullanıyordum, 1 hafta önce format ile 1909 sürümü kurdum NVIDIA 471.11 sürümünü de kurdum sistem i debloat ettim sıkıntısız çok ısınan sistem -5 derece kadar fark yarattı. Denemenizi tavsiye ederim belki Windows 11 Update sorunudur ısınması

Hocam 95 normal değil bence.5 derece sonrası işlemciyi yakma derecesi.
Korkmayın bir şey olmaz. 10. nesil ısınıyor zaten. 95 değeri pik değerdir. AMD kullanıyorum bende de pik yaptığı hotspot değerini gösteriyor. Ama asıl sıcaklığı genelde 5-10 derece aşağısı olur. İsterseniz afterburner yerine başka izleme programları deneyin. Mesela Aida 64 gibi.

Korkmayın bir şey olmaz. 10. nesil ısınıyor zaten. 95 değeri pik değerdir. AMD kullanıyorum bende de pik yaptığı hotspot değerini gösteriyor. Ama asıl sıcaklığı genelde 5-10 derece aşağısı olur. İsterseniz afterburner yerine başka izleme programları deneyin. Mesela Aida 64 gibi.
hocam 1 fanıda bozuk işlemcinin (arka fan ) birde soğutucu alacağım.Birde dediğim gibi pc 7 aylık olduğu için bakım zamanı gelmişti bi göndereceğim macun değişikliği fan temizlemesi falan yapacaklarmış.umarım düzelir =)

hocam 1 fanıda bozuk işlemcinin (arka fan ) birde soğutucu alacağım.Birde dediğim gibi pc 7 aylık olduğu için bakım zamanı gelmişti bi göndereceğim macun değişikliği fan temizlemesi falan yapacaklarmış.umarım düzelir =)
Fan bozuk olduğuna emin misiniz? Bu sıcak havalarda değeriniz iyi. Yine de gönderin temizlesinler içiniz rahat olsun. Bu arada işlemcini çalışma yüzdesi ile sıcaklık arasında doğru orantı yoktur. Yüzde 10 ile tam gazda (yüksek frekans) çalışması yüzde 100 ile düşük frekanslarda çalışmasından daha sıcak olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı