Herkese merhaba,
2020 şubat ayında aldığım
Tulpar T7 v19.4.1 (Tongfang kasa) cihazım için yaşadığım ibretlik servis sürecini ve Monster'ın "ömür boyu" balonunu sizlerle paylaşıyorum. Alacak olanlar iki kere düşünsün.
olay: cihazın klavyesi bozuldu. Servisten parça/onarım istedim.
cevap 1: "stokta yok, ilerleyen dönemde stok kontrolü için bize yazın." (yani bekleyin gelir imajı verdiler.)
cevap 2: ben bekleyip tekrar sorunca; "bilgisayarların ömrü 5 yıldır, sizin süreniz şubat 2025'te doldu, parça sağlamak zorunda değiliz."
sorunlar:
- oyalama: madem yasal sürenin arkasına sığınacaksın, neden ilk mailde "bekleyin" diyorsun?
- reklam vs gerçek: satarken her yerde "ömür boyu ücretsiz bakım", "tam sistem garantisi" logoları var. (görselleri ekledim). Parçası olmayan cihaza nasıl ömür boyu bakım yapılıyor? Termal macun sürüp geri yollamak bakım mıdır?
- mağduriyet: bu cihazı engelli kardeşim kullanıyor, şu an basit bir klavye yüzünden koca laptop atıl durumda.
Tüketici hakem heyeti'ne;
"hizmet kusuru",
"dürüstlük kuralına aykırılık" ve
"aldatıcı reklam" maddeleriyle başvurumu yaptım ve ayıpsız misliyle değişim istedim.
Gelişmeleri buradan yazacağım. Monster'ın "5 yıl doldu başınızın çaresine bakın" tavrını herkesin görmesini istiyorum.