Monster Tulpar T7 rezilliği: "Parça yok" deyip oyaladılar

• Konuyu başlatan osrt91
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 72

osrt91

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese merhaba,

2020 şubat ayında aldığım Tulpar T7 v19.4.1 (Tongfang kasa) cihazım için yaşadığım ibretlik servis sürecini ve Monster'ın "ömür boyu" balonunu sizlerle paylaşıyorum. Alacak olanlar iki kere düşünsün.

olay: cihazın klavyesi bozuldu. Servisten parça/onarım istedim.cevap 1: "stokta yok, ilerleyen dönemde stok kontrolü için bize yazın." (yani bekleyin gelir imajı verdiler.)cevap 2: ben bekleyip tekrar sorunca; "bilgisayarların ömrü 5 yıldır, sizin süreniz şubat 2025'te doldu, parça sağlamak zorunda değiliz."

sorunlar:

1. oyalama: madem yasal sürenin arkasına sığınacaksın, neden ilk mailde "bekleyin" diyorsun?
  2. reklam vs gerçek: satarken her yerde "ömür boyu ücretsiz bakım", "tam sistem garantisi" logoları var. (görselleri ekledim). Parçası olmayan cihaza nasıl ömür boyu bakım yapılıyor? Termal macun sürüp geri yollamak bakım mıdır?
  3. mağduriyet: bu cihazı engelli kardeşim kullanıyor, şu an basit bir klavye yüzünden koca laptop atıl durumda.
Tüketici hakem heyeti'ne; "hizmet kusuru", "dürüstlük kuralına aykırılık" ve "aldatıcı reklam" maddeleriyle başvurumu yaptım ve ayıpsız misliyle değişim istedim.

Gelişmeleri buradan yazacağım. Monster'ın "5 yıl doldu başınızın çaresine bakın" tavrını herkesin görmesini istiyorum.

Dosya Ekleri

• 7-Ömür Boyu Vaadleri.png
    7-Ömür Boyu Vaadleri.png
    70,2 KB · Görüntüleme: 13
  • 8-Marka Garantisi.png
    8-Marka Garantisi.png
    56,6 KB · Görüntüleme: 13
  • 5-Çözüm İstek Net.jpg
    5-Çözüm İstek Net.jpg
    193,8 KB · Görüntüleme: 10
  • 4-Çözüm İstek.jpg
    4-Çözüm İstek.jpg
    367,6 KB · Görüntüleme: 9
  • 2-Talebim.jpg
    2-Talebim.jpg
    291,5 KB · Görüntüleme: 11
  • 6-Sonuç.jpg
    6-Sonuç.jpg
    97,6 KB · Görüntüleme: 7
  • 3-Oyalama.jpg
    3-Oyalama.jpg
    72,6 KB · Görüntüleme: 6
Herkese merhaba,

2020 şubat ayında aldığım Tulpar T7 v19.4.1 (Tongfang kasa) cihazım için yaşadığım ibretlik servis sürecini ve Monster'ın "ömür boyu" balonunu sizlerle paylaşıyorum. Alacak olanlar iki kere düşünsün.

olay: cihazın klavyesi bozuldu. Servisten parça/onarım istedim.cevap 1: "stokta yok, ilerleyen dönemde stok kontrolü için bize yazın." (yani bekleyin gelir imajı verdiler.)cevap 2: ben bekleyip tekrar sorunca; "bilgisayarların ömrü 5 yıldır, sizin süreniz şubat 2025'te doldu, parça sağlamak zorunda değiliz."

sorunlar:

1. oyalama: madem yasal sürenin arkasına sığınacaksın, neden ilk mailde "bekleyin" diyorsun?
  2. reklam vs gerçek: satarken her yerde "ömür boyu ücretsiz bakım", "tam sistem garantisi" logoları var. (görselleri ekledim). Parçası olmayan cihaza nasıl ömür boyu bakım yapılıyor? Termal macun sürüp geri yollamak bakım mıdır?
  3. mağduriyet: bu cihazı engelli kardeşim kullanıyor, şu an basit bir klavye yüzünden koca laptop atıl durumda.
Tüketici hakem heyeti'ne; "hizmet kusuru", "dürüstlük kuralına aykırılık" ve "aldatıcı reklam" maddeleriyle başvurumu yaptım ve ayıpsız misliyle değişim istedim.

Gelişmeleri buradan yazacağım. Monster'ın "5 yıl doldu başınızın çaresine bakın" tavrını herkesin görmesini istiyorum.
Muhtemelen Tüketici Hakem Heyeti bu konuda soruşturma açarak bir dava açılabilir.

Hiç uğraşmayın Tüketici Hakem Heyeti ile vs.
Size kısa yoldan çözümü göstereyim, böyle olması benim de kanıma dokunuyor ancak Türkiye'de işler böyle yürüyor.
Girin LinkedIn'e aynı yazıyı paylaşın; Monster'ın CEO'sunu etiketleyin ve mesaj olarak da gönderiyi paylaşın. Hesabınız var ise sözlüklerde de paylaşın ve size ulaşmalarını bekleyin.

Hiç uğraşmayın Tüketici Hakem Heyeti ile vs.
Size kısa yoldan çözümü göstereyim, böyle olması benim de kanıma dokunuyor ancak Türkiye'de işler böyle yürüyor.
Girin LinkedIn'e aynı yazıyı paylaşın; Monster'ın CEO'sunu etiketleyin ve mesaj olarak da gönderiyi paylaşın. Hesabınız var ise sözlüklerde de paylaşın ve size ulaşmalarını bekleyin.
Bu gerçekten bu şekilde oluyor. Yaklaşık 5 yıl önce aynı şekilde yaptım ve baş temsilcilerinden birisi kısa bir süre sonra benimle iletişime geçti. Konuşmamızı kaydetmek istediğimi söylediğimde bunu kabul etmedi ve rızası olmadığını iletti. Her şekilde sonuç olarak sıfır cihaz ile değişim yaptırmıştım, garanti bitmek üzere olmasına rağmen.

Fakat 5 yıllık kullanım ömrünü gerekçe sunarak kararda konu sahibinin haklı bulunması oldukça mümkün. Bu arada "ömür boyu" ifadesi hiçbir zaman sonsuz demek olmuyor. Hatta bu marketleme ifadesi dışında bir şey değil. Aldığınız tüm elektronik cihazlarda ne alırsanız alın "ömür boyu" bakım zaten cihazların Ticaret Bakalığı tarafından yayınlanan kullanım ömürleri kapsamında mevcut.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı