Monster Tulpar T7 v10.1 Mavi Ekran "SynTP.sys" Hatası

KenshiDecyzja

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, öncelikle bu hatayı her şekilde çözüme kavuşturmayı denediğimi söyleyeyim basit çözümler dışında derinlemesine konuya hakim olan arkadaşlar varsa onlardan çözümleri dinlemek isterim.

Monster Tulpar T7 v10.1 kullanıyorum bilgisayarı geçtiğimiz yaz aylarında almıştım.
Hata tam olarak: "Driver_not less_or equal SynTP.sys" hatası.

Sadece oyun oynadığım zaman aldığım bir hata. Şunu da söylemek gerekirse bu hatayı almam belli bir şeye bağlı değil. Bazen 2 günde bir bu hatayı alırken bazen de 2 hafta sonra alabiliyorum.
Monster uzaktan teknik servisi ile irtibata geçtim ve sorunun yazılımsal olduğunu söylediler.
Benimde bildiğim üzere sorun Synaptics adlı touchpad sürücüsünün eski bir sürümle çakışması ya da eski bir sürüm olması yüzündendi. Eski sürücüyü tamamen kaldırıp yeni sürücüyü kurdum. 1 hafta sonra tekrar aynı hata ile karşılaştım. Monster'ın sitesinde driver bölümünde touchpad sürücüsünün versiyonu 19.3.xxx olarak gözükmesine rağmen Synaptics'in kendi sitesinde ise yayınlanan son sürücü 19.0.xxx olarak gözüküyordu buna da tam olarak anlam veremedim. Bu yüzden de ilk önce Synaptics'in orijinal olarak yayınladığı sürücüyü temiz bir şekilde kurdum ama tekrar aynı hata ile karşılaştım. Sonra Monster'ın sitesindeki sürücüyü de denedim o da çözüme kavuşturmadı. Yabancı makalelerden araştırdığıma göre RAM'leri bir test etmem gerektiğini düşündüm ve bilgisayarın arama bölümünden "Windows Bellek Tanılama" uygulaması ile RAM testi yaptım fakat bir problem ile karşılaşmadım. Uzaktan teknik servis ile görüştüğüm zaman bana "BlueScreenView" adlı uygulamayı kurdular ve mavi ekran hatasından sonra bu programa minidump dosyalarının, hatanın ayrıntılarının bu programa düşeceğini söylediler. Ben de onların problemi daha iyi anlayıp çözüme kavuşturmaları için programı kurdum ve mavi ekran verdikten sonra tekrar servisi aradım. Teamviewer ile bilgisayarıma bağlanıldı ve detaylı bir şekilde göz atmadan direkT Synaptics sitesinden tekrar sürücü bilgisayarıma kuruldu.

Ben de çözüme kavuşmayacağını bilsem de biraz daha sabrettim tekrar alır mıyım diye. Beklediğim de oldu zaten hatayı tekrar aldım. Telefonu kapatmadan önce tekrar karşılaşırsanız servise yollayın dediler. Sorunun başka bir şeyden kaynaklandığından da şüpheleniyorum varsayımlarım şunlar;

1) Intel ve Nvidia sürücülerini beraber kurduğum zaman ve bilgisayarı ayrık modda başlatmadığım zaman masaüstüne sağ tıkladığımda, bazı uygulamaları açarken kısa süreli donmalar yaşıyordum. Ayrık modda bilgisayarı sadece GTX 1060 ile başlattığımda sorun çözülüyordu bende çok önemli bir şey değil zaten diye pek bir şey yapmadım.

2) Windows 10 kullanıcısıyım ve Windows'u orijinal olarak satın almadım. İnternetten tam versiyonunu bulup etkinleştirmiştim. Pek bir alakası olduğunu düşünmesem de hatanın çözümü eğer orijinal Windows almak ise bunu da almaya razıyım.

3) Format atmayı denedin mi? Diye sorularla da lütfen gelmeyin çünkü emin olun yüzlerce kez baştan her şeyi tertemiz kurdum ve tekrar hatayı aldım.

Sorun sadece benim tarafımdan değil, daha 1 ayı doldurmamış bir arkadaşım tarafından da alınmaya başlandı. Monster Abra a5 versiyonu kullanıyor o da. Ben Trabzon'da olduğum için bilgisayarı hemen servise yollayamıyorum son çare olmadığı sürece. Arkadaşım İstanbul'da oturuyor ve Salı günü gidip sorunu detaylı bir şekilde servise anlatacak. Eğer konu hakkında bilginiz var ise lütfen yazımı baştan sona okuyup mantık çerçevesinde bana bir çözüm sunarsanız çok sevinirim.

Merhaba bende Monster T7 v10.1.1 kullanıyorum. Sizin aldığınız hatayi daha hic almadım. İşlemci sıcaklığının 90-95 arasi olmasından başka bi sıkıntım yok. Çözüm olacağını bilmem ama incelemelerim sonucu monsterin sitesindeki ve yanindaki verdikleri flashdaki driverlerin eski olduğunu anladım. Üretici CLEVO sitesinde güncel driverları yayınlamış. Garanti belgesinin yanındaki CD ‘deki driverlarda günceldi. Ben format atip onları kurdum herhangi bir problemim yok. CD nin icinde driver klasöründe world dosyası var ordan sürüm kodlariyla driverlari kontrol et güncelse cdyi flasha kopyalayıp direk onları kur. Değil ise

藍天Clevo

bu adresten Model : P6xxHS/P67xHPx i secip Driver : ALL ayarlayıp GO ya tıkladığınızda driverlar çıkıcak dikkat edersen alt tarafta 1.update ile başlayanlar var ordan en güncelleri indirip kurabilirsin. Bu dediklerimi formattan sonra youtube kanalindaki sirayla kurup denersen belki bi yararı olur.

Merhaba bende Monster T7 v10.1.1 kullanıyorum. Sizin aldığınız hatayi daha hic almadım. İşlemci sıcaklığının 90-95 arasi olmasından başka bi sıkıntım yok. Çözüm olacağını bilmem ama incelemelerim sonucu monsterin sitesindeki ve yanindaki verdikleri flashdaki driverlerin eski olduğunu anladım. Üretici CLEVO sitesinde güncel driverları yayınlamış. Garanti belgesinin yanındaki CD ‘deki driverlarda günceldi. Ben format atip onları kurdum herhangi bir problemim yok. CD nin icinde driver klasöründe world dosyası var ordan sürüm kodlariyla driverlari kontrol et güncelse cdyi flasha kopyalayıp direk onları kur. Değil ise

藍天Clevo

bu adresten Model : P6xxHS/P67xHPx i secip Driver : ALL ayarlayıp GO ya tıkladığınızda driverlar çıkıcak dikkat edersen alt tarafta 1.update ile başlayanlar var ordan en güncelleri indirip kurabilirsin. Bu dediklerimi formattan sonra youtube kanalindaki sirayla kurup denersen belki bi yararı olur.
Öncelikle çok teşekkür ederim. Attığınız sayfadan haberim yoktu ve öğrendiğimde çok iyi oldu, Syntp.sys nin touchpadle ilgili olduğu kanaatinde olduğum için ilk önce onu tamamen bir kaldırıp oradan daha güncelini kuracağım. Monster sitesinde 19.3.4.66 yazarken Clevo da 19.3.4.72 yazıyor mesela. Böyle küçük ayrıntılar sorunu çözmeme yardımcı olabilir diye umuyorum.

İnşallah sorunun çözülür ama temiz bir kurulumla driverları güncel kurarsan kafanda soru isareti kalmaz. Chipsetten parmak izi sensörüne kadar hepsi monsterin sitesinden güncel. Ben kasım ayında aldım kutudaki cd de günceldi monster eski sürümleri veriyor.

( Bu arada tecrübe ettiğim için söylüyorum en sorunsuz control center monsterin sitesinden t7 v15 in driver bolumundeki 5.0001.1.62 denedim cpu tikladigin gosteriyor gpu gosteriyor komutlar güzel çalışıyor bazı sürümlerde bug oluyor.Bu dediğim sorunsuz.)

Dosya Ekleri

• syntp sys.png
    syntp sys.png
    9,3 KB · Görüntüleme: 160
  • hotkey.png
    hotkey.png
    8,9 KB · Görüntüleme: 158
Hotkey hatasını Synaptics kaldırdıktan sonra alıyorum. Birini kaldırınca başka bir yerden hata veriyor olayın kökünü çözmek lazım.
Belli ki Monster'in yayınlamış olduğu sürücüler problemli. Bu sorunu yaşayıp farklı sürücülerle çözen kişilerin sayısı çok fazla. Tekrar temiz kurulum yapıp sadece Windows Update'den sürücüleri güncelleyin. Chipset, depolama ve ekran kartı vs. vs. gibi donanım sürücülerini elle kurarsınız.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı