Monster Tulpar T7 v20.3 i7-10750H Undervolt değerleri ne olmalı?

@rahatkafasii Hocam oynadığınız oyunlar nelerdir ? Ortalama sıcaklık ve frekansları paylaşırsanız çok memnun olurum. Ben de -130 mV ile denemeler yapıyorum. Frekans F1 2020'de 4.3-4.2 GHz bandında ve 1-2 çekirdek 90 dereceleri (genelde kısa süreli) 90 derece limit olmasına rağmen görüyor diğer çekirdekler de 78-85 arasında. Stabil noktayı tam bulamadım henüz.

Hepsini en yükseğe çekersen ayarlar geçersiz olur. Oradaki ekranı bana atarsan size ayarlamanızı önerdiğim değerleri belirtebilirim.
Hocam normal değerleri bunlar

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-07-01-19-24-05-180_com.technopat.net.jpg
    Screenshot_2021-07-01-19-24-05-180_com.technopat.net.jpg
    48,2 KB · Görüntüleme: 73
Hocam normal değerleri bunlar
Hocam İşlemciniz yüksek performans modunda boşta hangi frekansta çalışıyor?

Sol alttaki kısımda hepsini 47 olarak ayarlamayı deneyebiliriz yada hepsini 43 olarak ayarlamayı deneyebiliriz.

Sol alttaki kısımda hepsini 47 olarak ayarlamayı deneyebiliriz yada hepsini 43 olarak ayarlamayı deneyebiliriz.
Hocam şuan pc başında değilim, geçince dediğinize bakacağım.
@rahatkafasii Hocam oynadığınız oyunlar nelerdir ? Ortalama sıcaklık ve frekansları paylaşırsanız çok memnun olurum. Ben de -130 mV ile denemeler yapıyorum. Frekans F1 2020'de 4.3-4.2 GHz bandında ve 1-2 çekirdek 90 dereceleri (genelde kısa süreli) 90 derece limit olmasına rağmen görüyor diğer çekirdekler de 78-85 arasında. Stabil noktayı tam bulamadım henüz.
Hocam testleri genelde valorantta yapıyorum, şu sıralar pek oyun oynadığım söylenemez. Ghz hızlarını tam olarak hatırlamıyorum, dediğiniz gibi 1-2 çekirdek diğerlerinden biraz daha sıcak oluyor bende de. Anlık olarak maks 95lere çıktığını gösteriyor ThrottleStop fakat oyun esnasında girip baktığımda dediğiniz gibi 78-87 aralığında oluyor sıcaklık. Fan ayarları otomatikte ve kontrol merkezi üzerinde oyun modunda bu değerler. Turbo modda fazla kullanmıyorum. Akşam girersem eğer bir kaç oyunda bakarım ona göre daha net bilgi verebilirim.
@erengore maks 4.6 ghz'ye çıktı hocam, ortalama 4 ghz'de çalışıyor diyebilirim.
@çokdüşünenbiri hocam valorant ve rocket league'de denedim frekanslar 4 ile 4.5 ghz arasında değişiyor. Çekirdek sıcaklıkları biri 90'a vururken diğeri 70'lerde diğerleri 85 civarlarında.

Dosya Ekleri

• 12.PNG
    12.PNG
    35,5 KB · Görüntüleme: 71
  • 13.PNG
    13.PNG
    36,6 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:

Hocam testleri genelde valorantta yapıyorum, şu sıralar pek oyun oynadığım söylenemez. Ghz hızlarını tam olarak hatırlamıyorum, dediğiniz gibi 1-2 çekirdek diğerlerinden biraz daha sıcak oluyor bende de. Anlık olarak maks 95lere çıktığını gösteriyor ThrottleStop fakat oyun esnasında girip baktığımda dediğiniz gibi 78-87 aralığında oluyor sıcaklık. Fan ayarları otomatikte ve kontrol merkezi üzerinde oyun modunda bu değerler. Turbo modda fazla kullanmıyorum. Akşam girersem eğer bir kaç oyunda bakarım ona göre daha net bilgi verebilirim.
@çokdüşünenbiri hocam valorant ve rocket league'de denedim frekanslar 4 ile 4.5 ghz arasında değişiyor. Çekirdek sıcaklıkları biri 90'a vururken diğeri 70'lerde diğerleri 85 civarlarında.
Aynı değerleri almaktayız neredeyse.

Şu ayarları yaptıktan sonra mı?

Tamamdır iyi. Şu an için ayarlarınız iyi. Sıcaklıklar da eşiğe yapışmıyor. Güle güle kullanın.
Sayenizde hocam, teşekkür ederim tekrardan iyi akşamlar :)
@erengore hocam merhaba, bugün laptopta işim olduğu için prizden çıkarıp biraz kullandım. Tekrar prize taktığımda mavi ekran verdi yeniden başlattı kendini, açıldıktan sonra hiç tepki vermedi. Düğmesine basarak kapattım. Biliyorum prizden çekince güç tasarrufu vs devreye giriyor ama bunun olması biraz can sıkıcı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı