Monster Tulpar T7 v20.5.6 vs HP Omen 16 vs ASUS ROG STRIX G15 vs ASUS TUF Gaming A15

Darking34

Centipat
Daha fazla  
İyi akşamlar dostlar. Hangi bilgisayarı almam gerektiği konusunda çok kararsızım. Önceki başlıkta ASUS ROG STRIX'i önerenler oldu fakat hala kafamda soru işaretleri var. Sizce bu 5 bilgisayardan hangisini almalıyım?

İyi akşamlar dostlar. Hangi bilgisayarı almam gerektiği konusunda çok kararsızım. Önceki başlıkta ASUS ROG STRIX'i önerenler oldu fakat hala kafamda soru işaretleri var. Sizce bu 5 bilgisayardan hangisini almalıyım?

ROG tavsiye ederim hocam uzun ömürlülük açısından olsun malzeme kalitesinden olsun. RX 6600M hakkında bilgim yok inceleyip onu da alabilirsiniz 3060 ile arasında çok fark yoksa Omen veya ROG dışına çıkmanızı önermem bu bütçede.

Hayir kalite ve DDR5 olarak, yoksa 12700H daha iyi performans açısından.
i7 12700h ile çok fark görmedim oyunlarda. 6800H da çok yeterli oyun gibi şeylerde şöyle örnek vereyim GTA 5 Max ayarlarda 1080p 3050 Tİ ekran kartı kullanımı %95 ve üzerlerinde takılırken işlemci %20-30 gibi kullanımı oluyor.
Diğer donanım isteyen oyunlarda da durum aynı.
Volornat ta ise daha çok işlemci isteyen oyun 18-20 arası oynuyor max ayarlar kullanım.
Adobe programlarında da başka testlerde gördüğüm kadarıyla AMD daha 12700h' a göre iyi işler çıkartıyor.

i7 12700H ile çok fark görmedim oyunlarda. 6800H da çok yeterli oyun gibi şeylerde şöyle örnek vereyim GTA 5 Max ayarlarda 1080p 3050 Ti ekran kartı kullanımı %95 ve üzerlerinde takılırken işlemci %20-30 gibi kullanımı oluyor.
Diğer donanım isteyen oyunlarda da durum aynı.
Volornat ta ise daha çok işlemci isteyen oyun 18-20 arası oynuyor Max ayarlar kullanım.
Adobe programlarında da başka testlerde gördüğüm kadarıyla AMD daha 12700H'a göre iyi işler çıkartıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

6800H düşük TDP'de anca başa baş götürebiliyor, onun dışında 12700H daha iyi. Oyunlarda da genelde fazla güç çekmediği için normal bir durum zaten yeterli bir işlemci.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

6800H düşük TDP'de anca başa baş götürebiliyor, onun dışında 12700H daha iyi. Oyunlarda da genelde fazla güç çekmediği için normal bir durum zaten yeterli bir işlemci.

Kesinlikle katılıyorum dedğine yanlız şu da var, Ben işlemci için o kadar güç gerektiren bir şey daha görmedim yani yapmak istedğim her işin atından zorlanmadan geliyor işlemci ve 6nm mimari sayesinde ısınma, enerji tüketimi konularında çok iyi geldi bana.
Bilerek AMD tercih ettim 11. nesil ve üzeri intel ile muadil amd işlemciler çok yeterliler bana sorarsan burada da işlemciden çok ekran kartına abanmak daha mantıklı da tabi benim bütçe 3050Tİ ye yetti.
1080p oyunlarda sorun yaşamadan oynuyorum ama grafik oyunlarında %90-98 gibi GPU kullanım oranları biraz moralimi bozuyor. Takılmadan oynuyorum sorun yokda VRAM 4GB olması can sıkıcı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı