Monster Tulpar T7 v20.6.2 sistem uyku modundan çıkınca mavi ekran veriyor

YıKu

Hectopat
Daha fazla  
Yeni laptop aldım. Driver'lardan dolayı mı bilmiyorum ama bilgisayar uyku modundan açılınca 1-2 saniye mavi ekranda kalıyor, daha sonra açılıyor. İlk açılışta veya yeniden başlatmada bu olmuyor. Driver'ları yükledim ve güncel diye düşünüyorum. Sizce nedeni ne olabilir?

Laptop: Monster Tulpar T7 v20.6.2

Merhaba.

Oluştuysa Minidump dosyalarını paylaşabilir misiniz?

Windows klasöründe Minidump klasörü oluşmamış. Belirttiğiniz konunun bir alt mesajında "Minidump klasörünü bulamazsanız ayarlarınız kapalı olabilir" diyor. Orda bahsedilene de baktım. Benim ayarlarım da orda gösterilen ayarlar gibiymiş. Ama o klasör hala görünmüyor.

Bilgisayar çalışırken bir mavi ekran almadığım için görünmüyor olabilir mi? Uyku modundan başlatılırken 1-2 saniyelik bir mavi ekran görünüyor ya. Bu arada mavi ekrandan kastım dümdüz bir mavi ekran, crash veren mavi ekran değil.

Bazen mavi ekran hataları hiçbir sembol vs. olmadan dümdüz bir mavi temayla da oluşabilir.

Bir Olay Görüntüleyicisi Raporu alarak yol haritası çizmeye çalışalım.

Gönderdiğim rehberi baz alarak bana Sistem kısmının dökümünü paylaşabilir misiniz?

Merhaba.

Sistemde mavi ekran hiç oluşmamış. Döküm yaratma başarısız da olsa Bugcheck yazısı görmüş olsaydım bir mavi ekran alınmış diyebilirdim.

Dökümde gözüme ilk çarpan şey Intel Wi-Fi aygıtı ile alakalı çok sayıda uyarı oldu.
Sürücüyle alakalı bir durumumuz olabilir.

Bir de karşıma çok sayıda Chipset sürücü bileşeni çıktı. Chipset sürücüsü pek çok bileşeni kontrol eden bir yazılım. PCI Express arayüzüne bağlı aygıtları tamamından sorumlu.

Sürücüsünü kuralım.

Ek olarak Intel Innovation Platform Framework sürücüsünün kurulması gerekli.

Sürücü kurulumlarından sonra sisteminizi biraz gözlemleyelim.
Bunun haricinde gözüme çarpan pek bir şey olmadı.

Belirttiğiniz 3 drive ve setup'u da indirip tekrar sistem raporu oluşturayım o zaman.

Belirttiğiniz 3 drive ve setup'u da indirip tekrar sistem raporu oluşturayım o zaman.
Şimdilik kurulumları yapmanız yeterli.

Sisteminizi bir iki gün gözlemleyin, sonrasında raporları inceler ve değerlendirmesini yaparız birlikte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…