Monster Tulpar T7 v21.7 IPS ekran ışık sızması

AyşeB

Picopat
Daha fazla  
Yeni aldığım Monster Tulpar T7 v21.7 bilgisayarımda siyah ekranda ışık sızması var. Siyah ekran açıp fotoğrafını yükledim. Telefonla çektiğimde ışık sızması renkli görünüyor fakat beyazlar, geri kalan yerler de siyah. Normal mi? Servise götürmeli miyim?

@Radeon RX 5500M hocam?

Dosya Ekleri

• 20211013_193520.jpg
    20211013_193520.jpg
    29,8 KB · Görüntüleme: 219
  • 20211013_193426.jpg
    20211013_193426.jpg
    24,8 KB · Görüntüleme: 209
  • 20211013_193420.jpg
    20211013_193420.jpg
    30,7 KB · Görüntüleme: 201
  • 20211013_193416.jpg
    20211013_193416.jpg
    92 KB · Görüntüleme: 203
Son düzenleyen: Moderatör:
Çıplak göz ile bu şekilde görmediğine adım gibi eminim.

1. fotoğraf ISO değeri auto. 2. fotoğraf ise ISO değeri 200 ve ben çıplak gözümle baktığım zaman 2. fotoğrafta ki gibi görüyorum. Siz emin misiniz çıplak göz ile paylaştığınız fotoğrafta ki gibi bir görüntü gördüğünüze ? Merak ettim. Ve fotoğraf makinasının markası modeli nedir ?

1.jpeg
2.jpeg

Son düzenleme:
Ne yazık ki karanlıkta otomatik olarak ISO'sunu arttıran bir cep telefonun kamerasıyla çektiğiniz bir fotoğraf üstünden kimse size ışık sızması üzerine sağlıklı bir yorum yapamaz. Fotoğrafın noise içinde olmasından zaten yüksek bir ISO'ya sahip olduğu belli.

Basitçe anlatmak gerekirse telefonunuzun kamerası karanlıkta bir görüntü yakalayabilmek için ışığa olan duyarlılığını arttırıyor, bu nedenle bizim burada gördüğümüz imaj sizin çıplak gözle göreceğiniz görüntüye tekabül etmiyor.

Çıplak göz ile bu şekilde görmediğine adım gibi eminim.

1. fotoğraf ISO değeri auto. 2. fotoğraf ise ISO değeri 200 ve ben çıplak gözümle baktığım zaman 2. fotoğrafta ki gibi görüyorum. Siz emin misiniz çıplak göz ile paylaştığınız fotoğrafta ki gibi bir görüntü gördüğünüze ? Merak ettim. Ve fotoğraf makinasının markası modeli nedir ?

Eki Görüntüle 1188676Eki Görüntüle 1188677
İSO 200 yaparak pro moda çektiğimde böyle çıkıyor hocam, telefon kamerası(samsung galaxy a70).

Dosya Ekleri

• 20211013_221349.jpg
    20211013_221349.jpg
    22,2 KB · Görüntüleme: 153
İSO 200 yaparak pro moda çektiğimde böyle çıkıyor hocam, telefon kamerası(samsung galaxy a70).

Dostum senden önce yazan arkadaşın yazdığı şeylere dikkat'e almalısın. Yani bir fotoğraf makinası ile çıplak göz arasında gerçekten fark olur bu test işleminde. Çıplak göz ile bu şekilde görüyorsan sorun var gibi...IPS panellerde az da olsa siyah ekran içinde hafif bir beyazlık dışa vurur çıplak gözle bile görülür bu.
Çıplak göz ile bu şekilde mi görüyorsun peki ?

Daha iyi bir sonuç görebilmek için Exposure'u F/2'ye ve Shutter Speed'i 1/8'e alın. Ama bunun backlight bleed olmadığını bu imaja bakarak size rahatça söyleyebilirim. Çoğu kişi ne yazık ki IPS glow ile Backlight Bleed arasında olan farkı bilmiyor.

Düşük seviye panellerin LED'leri köşelerinde barındırılıyor. Luminans seviyesinin köşelerde yüksek olmasının ve telefonunuzun orayı daha parlak olarak algılamasının tek sebebi bu.

Dostum senden önce yazan arkadaşın yazdığı şeylere dikkat'e almalısın. Yani bir fotoğraf makinası ile çıplak göz arasında gerçekten fark olur bu test işleminde. Çıplak göz ile bu şekilde görüyorsan sorun var gibi...IPS panellerde az da olsa siyah ekran içinde hafif bir beyazlık dışa vurur çıplak gözle bile görülür bu.
Çıplak göz ile bu şekilde mi görüyorsun peki ?
Evet fakat fotodaki kırmızısı yerler beyaz, lakin bilgisayara sağdan ve soldan baktığımda her yer aynı renk oluyor
Daha iyi bir sonuç görebilmek için Exposure'u F/2'ye ve Shutter Speed'i 1/8'e alın. Ama bunun backlight bleed olmadığını bu imaja bakarak size rahatça söyleyebilirim. Çoğu kişi ne yazık ki IPS glow ile Backlight Bleed arasında olan farkı bilmiyor.

Düşük seviye panellerin LED'leri köşelerinde barındırılıyor. Luminans seviyesinin köşelerde yüksek olmasının ve telefonunuzun orayı daha parlak olarak algılamasının tek sebebi bu.

Yani normal mi hocam, bu ışık sızdırması değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı