Monster Tulpar T7 vs ASUS TUF A15

mfyaz

Zeptopat
Daha fazla  
ASUS'un bu bilgisayarı ile https://www.hepsiburada.com/asus-tu...d=3nil30ih2iymreq2&url_src=ios-product-detail Monster'ın https://www.hepsiburada.com/monster...-fhd-144-hz-oyun-bilgisayari-pm-HBC00004HP4L8 bu bilgisayarı arasında kaldım.

-ASUS RTX 4070 ekran kartına sahipken Monster RTX 4060 ekran kartlı,
-Monster 32 GB RAM'e sahipken ASUS 16 GB RAM'e sahip,
-Monster 1 TB hafızaya sahipken ASUS 512 GB hafızaya sahip,
-Monster i7 13700H işlemciye sahipken ASUS AMD Ryzen9 7940HS işlemciye sahip,
-Monster 17' ekrana sahipken ASUS 15, 6' ekrana sahip,

ASUS, Monster'dan 10 bin lira daha pahalı. Sizce ASUS'a aradaki farkları göz önünde bulundurarak 10 bin lira daha fazla vermeye değer mi? Yoksa Monster almak daha mı mantıklı? Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Çıkabileceğiniz maksimum bütçe ve kullanım amacınız nedir?

Çıkabileceğiniz maksimum bütçe ve kullanım amacınız nedir?

Mac Air M2 kullanıcısıyım. Mac ile birçok işimi hallediyorum. Ama oyun oynayamıyor veya yeni çıkan yapay zekaları kendi bilgisayarıma kurup çalıştıramıyorum. Bunun için güçlü bir laptop arayışı içerisindeyim. Güçlü olsun günümüzün şartlarında geri kalmasın istiyorum. Bunun yanında dayanıklı ve uzun ömürlü olsun istiyorum. Aslında max bütçem 45 bin idi. Dayanıklılık yönünden endişe ettiğim için Asus'a yöneldim ve maksimum çıkabileceğim rakam 55-60 bin arası.

Mac Air M.2 kullanıcısıyım. Mac ile birçok işimi hallediyorum. Ama oyun oynayamıyor veya yeni çıkan yapay zekaları kendi bilgisayarıma kurup çalıştıramıyorum. Bunun için güçlü bir laptop arayışı içerisindeyim. Güçlü olsun günümüzün şartlarında geri kalmasın istiyorum. Bunun yanında dayanıklı ve uzun ömürlü olsun istiyorum. Aslında maksimum bütçem 45 bin idi. Dayanıklılık yönünden endişe ettiğim için ASUS'a yöneldim ve maksimum çıkabileceğim rakam 55-60 bin arası.

Alınabilecek en F/P model bu olur;

İlla ASUS derseniz bu olabilir belki ama önerim Nitro 16 olur;

RAM ve SSD miktarlarına takılmayın hele Nitro alırsanız hayli hayli bütçe kalıyor ve upgrade yapabilirsiniz;

7840HS ve 7940HS arasında çok uçurum fark yok, Nitro 16 modelinin 7940HS modeli var fakat fiyat farkına değmez.

Alınabilecek en F/P model bu olur;

İlla ASUS derseniz bu olabilir belki ama önerim Nitro 16 olur;

RAM ve SSD miktarlarına takılmayın hele Nitro alırsanız hayli hayli bütçe kalıyor ve upgrade yapabilirsiniz;

7840HS ve 7940HS arasında çok uçurum fark yok, Nitro 16 modelinin 7940HS modeli var fakat fiyat farkına değmez.

7940HS modelinde ekran farkı var, onun için değer mi hocam?

Son düzenleyen: Moderatör:
Attığınızda 2K yok hocam bir daha bakın isterseniz.

WQXGA ekran yazısını görmüyor musunuz? 16:10 ekran olduğu için QHD yerine böyle yazılıyor ve ekranı 2K.

Hocam sizin yukarıda attığınız ASUS için demiştim ben, Nitro 16 tamam da ASUS 2K değil.

ASUS'un 7940HS olan bir STRIX modeli mi var? İlk yanıtta Nitro 16'nın 7940HS olan modeline ithafen yazdığınız gayet belli. Uzatmaya gerek yok. Durum açıkladığım gibi. Ekran farkı da yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı