Çözüldü Monster Tulpar v23.3.2 laptop ile IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mustafa48.gg

Decapat
Daha fazla  
Monster Tulpar v23.3.2 "your device ran into a problem and needs to restart" adlı mavi ekran hatası veriyor. Driverlardan dediler, güncelledim. Windows 11 Pro kurulu şu anda. Laptopu alalı 2 hafta oldu ve yarın iade hakkımın son günü ama diğer laptoplardada böyle hatalar oluyor diye sorunu çözmek daha makul geldi. Eğer bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Oyunlarda sıcaklık değerlerine baktığımda CPU kimi zaman 90 derecenin üstünü görüyor. Ben de bunun için gittim altına soğutucu aldım, gene de Assassin's Creed Valhalla en yüksek ayarlarda 90 derecelerde geziyor laptop. Daha yeni kendim masasüstü kullandığımdan abartı geliyor gibi sıcaklıkları, daha önce laptop kullanmadım. Valorant'ta oynarken bir anda mavi ekranı verip tekrar başlıyor.
Görsel bu.

20230828_220158.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Akşama doğru atayım şu an çalışıyorum.

Dosya T.C.'nin arasına. Koyarak bakabilirsiniz kaptan ben çözemedim tüm sürücüleri sürekli güncelliyorum bunu her oyunda yapmıyor Valorant'ta yapıyor Minecraft'ta yapıyor RTX mod açık.

Hepsini yaptım gene aynı.

Aslında dosya. T.C.'den link bırakmanız yasak bu defalık bakalım.

Monster notebooklarda kronik olan klavye sürücüsü kaynaklı hatayı almışsınız. Bu konu yardımcı olacaktır;

"IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" hatası, genellikle Windows işletim sisteminde "mavi ekran" (blue screen of death, BSoD) olarak bilinen bir hata mesajıdır. Bu hata, sistemin düzgün çalışması için gerekli olan belirli bir kesme isteği düzeyinin (ınterrupt request level, IRQL) aşılması veya uyumsuzluk yaşanması durumunda ortaya çıkar. Başlıca nedenleri şunlar olabilir:

1. bozuk veya uyumsuz sürücüler: Eski, bozuk veya hatalı sürücüler bu hataya yol açabilir.
2. hatalı donanım: RAM, anakart, veya diğer donanım bileşenlerindeki arızalar bu hataya neden olabilir?
3. yazılım çakışmaları: Özellikle yeni bir yazılım yükledikten sonra bu hatayı görüyorsanız, yazılımın sistemle uyumsuz olabileceğini gösterir.
4. virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar: Bazı zararlı yazılımlar sistem dosyalarını bozarak bu hataya neden olabilir?

Bu hatanın çözümü için birkaç adım önerilebilir:

1. güvenli modda başlatma: Windows'u güvenli modda başlatın ve hataya neden olan sürücü veya yazılımı kaldırın.
2. sürücü güncellemeleri: Tüm sürücüleri en son sürümlere güncelleyin.
3. donanım kontrolü: RAM ve diğer donanım bileşenlerini kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
4. sistem dosyası denetleyicisi (SFC) ve DISM araçlarını kullanma: Bu araçlar, bozuk sistem dosyalarını tarayıp onarabilir.

Komut satırında çalıştırılacak bazı komutlar şunlardır:

• Sistem dosyası denetleyicisi: 'SFC /scannow'
  • DISM (dağıtım görüntüsü hizmeti ve yönetimi) aracı: 'DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth'

Minidump dosyanı paylaşır mısın?

Dosya T.C.'nin arasına. Koyarak bakabilirsiniz kaptan ben çözemedim. Tüm sürücüleri sürekli güncelliyorum bunu her oyunda yapmıyor Valorant'ta yapıyor Minecraft'ta yapıyor RTX mod açık.

"IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" hatası, genellikle Windows işletim sisteminde "mavi ekran" (blue screen of death, BSoD) olarak bilinen bir hata mesajıdır. Bu hata, sistemin düzgün çalışması için gerekli olan belirli bir kesme isteği düzeyinin (ınterrupt request level, IRQL) aşılması veya uyumsuzluk yaşanması durumunda ortaya çıkar. Başlıca nedenleri şunlar olabilir:

1. bozuk veya uyumsuz sürücüler: Eski, bozuk veya hatalı sürücüler bu hataya yol açabilir.
2. hatalı donanım: RAM, anakart, veya diğer donanım bileşenlerindeki arızalar bu hataya neden olabilir?
3. yazılım çakışmaları: Özellikle yeni bir yazılım yükledikten sonra bu hatayı görüyorsanız, yazılımın sistemle uyumsuz olabileceğini gösterir.
4. virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar: Bazı zararlı yazılımlar sistem dosyalarını bozarak bu hataya neden olabilir?

Bu hatanın çözümü için birkaç adım önerilebilir:

1. güvenli modda başlatma: Windows'u güvenli modda başlatın ve hataya neden olan sürücü veya yazılımı kaldırın.
2. sürücü güncellemeleri: Tüm sürücüleri en son sürümlere güncelleyin.
3. donanım kontrolü: RAM ve diğer donanım bileşenlerini kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
4. sistem dosyası denetleyicisi (SFC) ve DISM araçlarını kullanma: Bu araçlar, bozuk sistem dosyalarını tarayıp onarabilir.

Komut satırında çalıştırılacak bazı komutlar şunlardır:

• Sistem dosyası denetleyicisi: 'SFC /scannow'
  • DISM (dağıtım görüntüsü hizmeti ve yönetimi) aracı: 'DISM /online /cleanup-ımage /restorehealth'

https://www.mediafire.com/file/faklftd33nkjlaw/Minidump.rar/file diğer siteye güvenilir değil derseniz buradan da yükledim minidumpı.

Dosya T.C.'nin arasına. Koyarak bakabilirsiniz kaptan ben çözemedim tüm sürücüleri sürekli güncelliyorum bunu her oyunda yapmıyor Valorant'ta yapıyor Minecraft'ta yapıyor RTX mod açık.

Aslında dosya. T.C.'den link bırakmanız yasak bu defalık bakalım.

Monster notebooklarda kronik olan klavye sürücüsü kaynaklı hatayı almışsınız. Bu konu yardımcı olacaktır;

Çözüm
aslında dosya. T.C.'den link bırakmanız yasak bu defalık bakalım.

Monster Notebook'larda kronik olan klavye sürücüsü kaynaklı hatayı almışsınız. Bu konu yardımcı olacaktır;

Çözdük usta senin dediğin gibi klavye ve mouse sürücüsüymüş. İade edecektim uğraştıracaktı sağ olasın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı