Monster vs MacBook

Makaleler
3
Yer
Antalya/Turkey
Merhabalar. RTX 2060/3600x masaüstü bilgisayarım var, üniversite geçeceğim için bir laptop almam gerekiyor fakat karasız kaldığım bir konu var. Masaüstü bilgisayarı (monitör dahil) elden çıkarıp bir Gaming laptop alıp bütün işlerimi ondan yapmak ya da masaüstü PC satmadan bir MacBook Air almak. Üniversite şehir dışında okuyacağım için masaüstü bana yük olur mu? MacBook için bütçem 10 bin TL Gaming laptop için 20 bin TL en fazla. MacBook şarj konusunda çok iyi olduğunu biliyorum, fakat Monster'ya da başka bir marka Gaming laptop bütün gün şarj süresi yeter mi? (o kaba şarj aletini taşımak istemiyorum) eğer masaüstü satmaz isem güçlendirmeyi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım? MacBook için 8 GB RAM yeterli mi? MacBook M.2 beklenmeli mi? (vaktim var) Depolama kısmı pek dert değil benim için harici depolama birimlerim var ve masaüstü TB disk var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. RTX 2060/3600x masaüstü bilgisayarım var, üniversite geçeceğim için bir laptop almam gerekiyor fakat karasız kaldığım bir konu var. Masaüstü bilgisayarı (monitör dahil) elden çıkarıp bir Gaming laptop alıp bütün işlerimi ondan yapmak ya da masaüstü PC satmadan bir MacBook Air almak. Üniversite şehir dışında okuyacağım için masaüstü bana yük olur mu? MacBook için bütçem 10 bin TL Gaming laptop için 20 bin TL en fazla. MacBook şarj konusunda çok iyi olduğunu biliyorum, fakat Monster'ya da başka bir marka Gaming laptop bütün gün şarj süresi yeter mi? (o kaba şarj aletini taşımak istemiyorum) eğer masaüstü satmaz isem güçlendirmeyi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım? MacBook için 8 GB RAM yeterli mi? MacBook M.2 beklenmeli mi? (vaktim var) depolama kısmı pek dert değil benim için harici depolama birimlerim var ve masaüstü TB disk var.

Yani bence Monster daha uygun gibi hem oyununu rahatça oynarsın hem işini görürsün yakın zamanda bende üniversite için pcmi satıp laptopa geçtim.

Merhabalar. RTX 2060/3600x masaüstü bilgisayarım var, üniversite geçeceğim için bir laptop almam gerekiyor fakat karasız kaldığım bir konu var. Masaüstü bilgisayarı (monitör dahil) elden çıkarıp bir Gaming laptop alıp bütün işlerimi ondan yapmak ya da masaüstü PC satmadan bir MacBook Air almak. Üniversite şehir dışında okuyacağım için masaüstü bana yük olur mu? MacBook için bütçem 10 bin TL Gaming laptop için 20 bin TL en fazla. MacBook şarj konusunda çok iyi olduğunu biliyorum, fakat Monster'ya da başka bir marka Gaming laptop bütün gün şarj süresi yeter mi? (o kaba şarj aletini taşımak istemiyorum) eğer masaüstü satmaz isem güçlendirmeyi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım? MacBook için 8 GB RAM yeterli mi? MacBook M.2 beklenmeli mi? (vaktim var) depolama kısmı pek dert değil benim için harici depolama birimlerim var ve masaüstü TB disk var.

Gaming laptop 20 bin TL bütçe ile zaten çok iyi bir sistem denk gelir. Daha iyi parçalar özellikler. Mac biraz daha günlük kullanım diyebiliriz. Sizin tercihiniz. Ben olsam üniversitede oyun oynamayacaksam Mac alırdım.

Merhaba,
1.) Üniversiteyi şehir dışında okuyacağınızdan dolayı masaüstü size yük olacaktır.
2.) Gaming laptoplarda şarj süresi beklemeyin, marka fark etmeksizin sizi üzecektir. MacBook tercih edin.
3.) MacBook için 8 GB RAM yeterli ama ne iş yapacağınıza bağlı, 16 GB alırsanız daha sağlıklı olur.
4.) Sonbaharda M1X veya M2 çıkacağı yönünde söylentiler var. Ama bu işlemciler çıktığında fiyatlar bütçenizin üzerine çıkabilir.

Ben yerinde olsam m2 yada m1x i beklerim. Tarihlerine gore, tanitimina gore vs. Universite hayatim boyunca macbookta tasidim, msi/asus gaming laptopta. Hareket ettigin an anliyorsun, gaming laptoplar seni uzuyor. m1 m2 islemciler her isini zaten tam anlami ile cozer. Su an is icin kullandigim bilgisayar m1 air ve butun teknik islerimi yapabiliyorum sorunsuz. Geri kalan para ile kasani gelistir bence. Ben de oyle yaptim.
Yazilim muh olarak calisiyorum ve mevcut is laptobum 8gb air. Hic bir sorun yasamadim, ama ileriye donuk 16gb olmasi daha saglikli olur. m1 serilerinde bulunan sacma kronik sorunlar arada bende de oluyor ama yeni seride bu sorunlarin devam edecegini dusunmuyorum.

Merhabalar. RTX 2060/3600x masaüstü bilgisayarım var, üniversite geçeceğim için bir laptop almam gerekiyor fakat karasız kaldığım bir konu var. Masaüstü bilgisayarı (monitör dahil) elden çıkarıp bir Gaming laptop alıp bütün işlerimi ondan yapmak ya da masaüstü PC satmadan bir MacBook Air almak. Üniversite şehir dışında okuyacağım için masaüstü bana yük olur mu? MacBook için bütçem 10 bin TL Gaming laptop için 20 bin TL en fazla. MacBook şarj konusunda çok iyi olduğunu biliyorum, fakat Monster'ya da başka bir marka Gaming laptop bütün gün şarj süresi yeter mi? (o kaba şarj aletini taşımak istemiyorum) eğer masaüstü satmaz isem güçlendirmeyi düşünüyorum sizce ne yapmalıyım? MacBook için 8 GB RAM yeterli mi? MacBook M.2 beklenmeli mi? (vaktim var) Depolama kısmı pek dert değil benim için harici depolama birimlerim var ve masaüstü TB disk var.

Öncelikle MacBook Air taşınabilirlik açısından çok iyi olur. 8GB RAM ne gibi işler yapacağına bağlı olarak değişir.
Gaming laptopta işlerini görür ama. Hem oyun da oynarsın.

Ama Gaming laptop olarak asla Monster önermem. Gaming laptoba karar verirseniz konu açın bilgili arkadaşlar yardımcı olurlar. 20K Monster'a verilmez.

Oyun laptoplarının taşınma olayında çok kötü oyun laptoplarını gerçekten bir laptop gibi değil daha kolay taşınabilen masaüstü gibi düşünülmesinden yanayım, şarjı çok az gidiyor, oldukça ağır, zaten hali hazırda gayet yeterli bir sisteminiz var Macbook Air sizin için çok daha uygun olduğunu düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı