Merhaba arkadaşlar elimde Abra A5 16.6.3 model bir laptop var. Oyunlarda düşük FPS aldığım için Monster'in kendi performans arttırma videosunu izledim. Her şeyi yaptım çok da FPS değişmedi yani Valorant'ta düşük ayarlarda 130 FPS'in normal olduğunu düşünmüyorum.
Pek bilmiyorum bu konuları ama sanırım benim bilgisayarım UEFI olmuş bu UEFI'lerde nasıl dGPU açabiliriz? Açmak mümkün mü? Monster'le düşük FPS hakkında konuştuğumda dGPU açtınız mı diye sordular ben de öyle bir seçenek yoktu dedim? Nasıl açabilirim? dGPU BIOS ekranına girdiğimde sol üstte Insyde yazıyor. Nasıl dGPU açabilirim?
Aynı cihazda bende'de var, Dgpu açamazsın, 2 seçenek var. Elinde fazladan monitör/TV takıp, nvdia denetim masasına gelip resim atma şansın var mı? Hdmi veya MiniDisplay port üzerinden bağla. 2 seçenek ise, 8x2 ram yapmak.
dGPU dediğiniz şey bilgisayarınızın harici ekran kartı olan NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti karttır zaten bunla çalıştırıyor iseniz oyunu dGPU açık demektir. Bu arada aldığınız FPS değerleri gayet normal.
ASUS'un BIOS sürüm notlarına bakarken gördüm. dGPU yazmışlar. Intel ve nVidia ya da Intel ve AMD olan sistemlerde harici ekran kartını anlatmak için dGPU diyorlar. Discrete, yani ayrık GPU anlamına geliyor.
dGPU dediğiniz şey bilgisayarınızın harici ekran kartı olan NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti karttır zaten bunla çalıştırıyor iseniz oyunu dGPU açık demektir. Bu arada aldığınız FPS değerleri gayet normal.
ASUS'un BIOS sürüm notlarına bakarken gördüm. dGPU yazmışlar. Intel ve nVidia ya da Intel ve AMD olan sistemlerde harici ekran kartını anlatmak için dGPU diyorlar. Discrete, yani ayrık GPU anlamına geliyor.
dGPU dediğiniz şey bilgisayarınızın harici ekran kartı olan NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti karttır zaten bununla çalıştırıyor iseniz oyunu dGPU açık demektir. Bu arada aldığınız FPS değerleri gayet normal.
Ya ben aynı laptopun oyun testlerine baktığımda başkaları Valorant da Ultra'da 150 FPS alıyor ben Low'da 130 FPS alıyorum çatışma esnasında 90 100'lere kadar düşüyor ayrıca.
Ya ben aynı laptopun oyun testlerine baktığımda başkaları Valorant da Ultra'da 150 FPS alıyor ben Low'da 130 FPS alıyorum çatışma esnasında 90 100'lere kadar düşüyor ayrıca.
Maalesef yapamam fakat sanırım FPS oyunla alakalı laptoptan değil çünkü test videoları 5 6 ay öncesinin ve şu sıralar kime sorsam güncellemeden sonra Valorant'da FPS inin düştüğünü söylüyor.