Montajdan sonra bilgisayar açılmıyor

Rallyx

Centipat
Katılım
13 Ağustos 2022
Mesajlar
86
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, mevcut sistem için yeni kasa ve fanlar ve soğutucu aldım montajı yaptıktan güç verdikten sonra hiçbir şekilde açılmıyor. Arıza LED'leri yanmıyor, normalde arıza LED'leri çalışması lazım. İşlemci soğutuyorsunuz çıkardım, öyle çalışırdım ama işlemci hiçbir şekilde ısınmıyor. Fareye klavyeye elektrik ve monitöre hiçbir şekilde görüntü gelmiyor, ne yapmam lazım acaba? Teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • 17068135646555138369353451269977.jpg
    17068135646555138369353451269977.jpg
    62,9 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleyen: Moderatör:
Montaj esnasında pinler zarar görmüs olabilir 24 pinli anakart güç kablosunu kontürol et.
Görmeden ve detaylı incelemeden en fazla işlemci ve güç kablolarının pimlerini kontürol etmeni önerebilirim.

Chat-GPT cevabı.

Bu durumda yapmanız gereken ilk adım, sisteminizin tüm parçalarını tekrar kontrol etmek olmalıdır. Öncelikle tüm bağlantıları ve kabloları gözden geçirerek doğru şekilde bağladığınızdan emin olun. Anakartın güç konektörlerini, RAM'leri ve diğer bileşenleri doğru şekilde yerleştirdiğinizden emin olun.

Eğer tüm bağlantıları kontrol ettiyseniz ve hala bir sonuç alamadıysanız, sisteminizi parça parça test etmeyi deneyebilirsiniz. Öncelikle anakartı ve işlemciyi test etmek için başka bir sistemde deneyin. Eğer bu şekilde çalışıyorsa, sorunun diğer parçalardan kaynaklanabileceğini gösterir.

Eğer anakart ve işlemciyi test ettikten sonra hala bir sonuç alamadıysanız, sorunun güç kaynağı veya anakartın kendisinden kaynaklanabileceğini düşünebilirsiniz. Bu durumda profesyonel bir bilgisayar teknisyeninden yardım almanız en iyi seçenek olacaktır.

Son olarak, eğer tüm bu adımları denedikten sonra hala bir sonuç alamazsanız, yeni satın aldığınız parçaların iade veya değişim politikalarını kontrol ederek, parçaları kontrol ettirmek veya değiştirmek için satın aldığınız yere başvurabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı