Çözüldü Monterey touchpad çalışmama sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cagdasuino

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Kayseri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 9300| GTX 1050 | 16 GB DDR4 | WD 1 TB HDD | ADATA LEGEND 800 M.2 SSD| İNTEL UHD 630 | Win11 and MacOS Monterey
Monterey sorunsuz çalışıyor touch pad algıladı ama hareketlerini algılamıyor sadece normal mouse olarak kullanabiliyorum.

@claus hocam bakabilir misiniz?

Hareketleri algılamıyorderken biraz açar mısın? Sistemini'de belirt.

i5 9300H 16 GB RAM Intel UHD 630 WD 1 TB HDD ve Adata Legend 800 M.2 SSD.
macOS açtığım zaman fare olarak da kullanamıyorum laptopa harici mouse bağlarsam farem var yani

Sistemde aktif hangi kext dosyaları var ?
Hemen bakayım.

Sistemde aktif hangi kext dosyaları var ?
1725027381163.png

1725027407250.png

1725027443252.png

bunlar var aktif olarak

@claus hocam touchpad I2c sanırım ps2 var ama config.plist'e
o yüzden hata veriyor çalışmıyor olabilirmi?
1725028002336.png

Son düzenleme:
Çözüm
USB-EFI-OC içindek Vodoo kext dosyalarını sil. Sonra config dosyana işle sistemi yeniden başlat.
Sonrada bunun içindeki kext dosyasını aynı konuma at config dosyana işle sistemi yeniden başlat ve kontrol et.
Yine çalışmazsa reset nvram atıp tekrar dene ve sonucu geçen ki gibi söylemeden gitme.
iyide oc içinde kext dosyası yok kext klasörünün içindeki Vodoo var onlarımı sileyim

1725089729586.png

@claus

USB-EFI-OC içindek Vodoo kext dosyalarını sil. Sonra Config dosyana işle sistemi yeniden başlat.
Sonra da bunun içindeki kext dosyasını aynı konuma at Config dosyana işle sistemi yeniden başlat ve kontrol et.
Yine çalışmazsa reset NVRAM atıp tekrar dene ve sonucu geçen ki gibi söylemeden gitme.

Tüm vodoo kextlerini sildim ve klavye çalışmadı şu an touchpadde ayni şekil şimdi verdiğiniz kext ile deneyeceğim ve reset NVRAM attim

@claus hocam bakar mısınız?
Sorunsuzca açıldı Mac ama ayarlardan izleme dortgenine geldiğim zaman orada Touchpad bulamıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı