Monza GP sıralama

Son 10 turda Sainz için bağırmaktan sesim kısıldı ama Gasly de hakkıyla kazanmayı başardı. Tebrik etmek lazım, keşke Norris yarış temposunda Stroll'dan geride kalmasaydı da kazanan McLaren olmasa bile çift podyumu görseydik.

Sainz'ın kazanmaya bu kadar yaklaşmışken kazanamamasına üzüldüğüne eminim. Şaka maka Gasly eline geçen fırsatı değerlendirecek kadar iyi iş çıkarıyor. Mercedes'in ve RBR'nin podyumda olmadığı bir yarış izlemek nasip oldu. Türkiye hariç kalan yarışları izlemem diyordum, iyi ki dediğim lafı yuttum da dayanamayıp izledim.

@Darkisback BERWAR bunu görünce çok sinirlenecek.
 
Son düzenleme:
Tayland lobisiyle takımdan gönderildikten sonra bile çok iyi iş çıkardığı ve eline geçen fırsatı iyi kullandığı yarışlar oldu. Bugün hakkıyla kazandı, Hamilton ve Mercedes yapmamaları gereken bir hata yaptılar. Bottas da Hamilton'ın tırnağı etmeyecek bir sürücü olduğu için o arabayla podyumu bile zorlayamadı. Sonucunda çok farklı ve iyi bir yarış gördük ancak kazanan Sainz olsaydı onun da hakkı olduğunu söyleyebilirdik. Lastik dezavantajına rağmen çok iyi kovaladı son ana kadar, 1-2 tur daha olsaydı geçme ihtimali yüksekti.
 

Sanırım türbülans ve sıcak hava beklediklerinden farklı etkiledi. Yoksa çok güzel fark kapattı Sainz.
 
Seneye Kvyat'ın olmayacağı kesinleşti gibi. Yerine Honda'nın pilotu(adını unuttum) gelebilir.
Kyvat gönderilmeyi hak ediyor, performansı berbat. Bahsettiğin Honda pilotu Yuki Tsunoda. F2 de iyi bir yıl geçiriyor. Gasly, Redbull'a giderse kendisi için iyi olmayacaktır, Verstappen ile eşit şartlara sahip olmaz. Gasly başka güçlü bir takıma geçmesi daha doğru olur. Albon çok istikrarsız, Tsunoda Alpha Tauri ikinci koltuğunu hak ediyor.

F2'ye değinmek lazım, bu sene çok heyecanlı yarışlara sahne oluyor. Ferrari Akademi sürücüleri çok iyi. Mick Schumacher, Shwartzman, İlott F1 de yarışmayı hak ediyor. Mick Schumacher geçen sene berbattı, bu sene en istikrarlı pilot, en çok podyum alan pilot. Monza da bu hafta süperdi. Geçen sene kötü bir yıl geçirdi Schumacher, bu sene toparladı, biraz geç öğrenen bir pilot, serideki ilk yılında zorlanan bir pilot, diğer alt serilerinde de öyleydi Schumacher ilk sezonlarında zorlanıyor, sonradan toparlıyor.

Favorim daha önce konulara yazmıştım Shwartzman, daha ilk senesinde Schumacher ve İlott'un ilk sezon performansına göre çok iyi bir iş başardı ve müthiş adapte oldu. Son yarışlarda Shwartzman'ın performansı düştü ama Schumacher daha iyi yarışlar çıkarıyor. Bu sene Schumacher şanssızlıklarda yaşadı ayrıca. Ona rağmen şampiyonaya ortak olması büyük iş. Silverstone yarışından beri, yani son 6 yarışta Schumacher, Shwartzman'ın önünde yarışı bitiriyor, bu son 6 yarışta tek istista SPA ikinci yarışı, o yarışı Shwartzman kazandı ama Schumacher yarışa gerilerden başladı ve yarışı 2. sırada bitirdi, o yarışta da Schumacher performans olarak daha iyiydi.

İlott özellikle tek turda çok güçlü, Mick ve Shwartzman'a nazaran bana göre. Bu 3 pilotu umarım seneye F1 de görürüz. Giovinazzi ve Haas takımlarına umarım giderler. Schumacher, Alfa'ya gidecek gibi. Shwartman ve İlott ikilisinden biri Haas'a geçebilir. Haas diğer koltuğu Hulkenberg'e verebilir. Magnussen ve Grosjean ile yollar ayrılır gibi geliyor bana, Grosjean kesin gider. Alfa da Raikkonen emekli olabilir, Giovinazzi gidecek, Alfa eğer Vettel RP ile anlaşırsa Perez'i koltuğa getirebilir.

Ferrari sürücülerinden performans olarak beklentileri karşılamayan sürücü ise Marcus Armstrong.

Guan Zhou, Ticktum, Lungaard bu pilotlarında performansı gayet iyi. F2 de bu sezon iyi sürücüler var. Heyecan verici bir nesil.

Redbulla Akademi sürücüsü Juri Vips 4 yarıştır yarışıyor, o da fena bir performans sergilemiyor. 3 defa 11. oldu, bir defa ise yarışı 9. sırada bitirdi. Seriye yeni giren bir pilot için fena sonuçlar değil.
Ya yok dayanamadım. Bir aracın freni nasıl patlar ya. Üstelik Monza gibi hızlı virajların olduğu bir yerde.
Vettel şanslıydı start finish düzlüğünde frenleri patladı, orası tehlikeli değildi. Ascari ve Parabolica da fren patlasaydı çok daha tehlikeli olabilirdi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…