Seneye Kvyat'ın olmayacağı kesinleşti gibi. Yerine Honda'nın pilotu(adını unuttum) gelebilir.
Kyvat gönderilmeyi hak ediyor, performansı berbat. Bahsettiğin Honda pilotu Yuki Tsunoda. F2 de iyi bir yıl geçiriyor. Gasly, Redbull'a giderse kendisi için iyi olmayacaktır, Verstappen ile eşit şartlara sahip olmaz. Gasly başka güçlü bir takıma geçmesi daha doğru olur. Albon çok istikrarsız, Tsunoda Alpha Tauri ikinci koltuğunu hak ediyor.
F2'ye değinmek lazım, bu sene çok heyecanlı yarışlara sahne oluyor. Ferrari Akademi sürücüleri çok iyi. Mick Schumacher, Shwartzman, İlott F1 de yarışmayı hak ediyor. Mick Schumacher geçen sene berbattı, bu sene en istikrarlı pilot, en çok podyum alan pilot. Monza da bu hafta süperdi. Geçen sene kötü bir yıl geçirdi Schumacher, bu sene toparladı, biraz geç öğrenen bir pilot, serideki ilk yılında zorlanan bir pilot, diğer alt serilerinde de öyleydi Schumacher ilk sezonlarında zorlanıyor, sonradan toparlıyor.
Favorim daha önce konulara yazmıştım Shwartzman, daha ilk senesinde Schumacher ve İlott'un ilk sezon performansına göre çok iyi bir iş başardı ve müthiş adapte oldu. Son yarışlarda Shwartzman'ın performansı düştü ama Schumacher daha iyi yarışlar çıkarıyor. Bu sene Schumacher şanssızlıklarda yaşadı ayrıca. Ona rağmen şampiyonaya ortak olması büyük iş. Silverstone yarışından beri, yani son 6 yarışta Schumacher, Shwartzman'ın önünde yarışı bitiriyor, bu son 6 yarışta tek istista SPA ikinci yarışı, o yarışı Shwartzman kazandı ama Schumacher yarışa gerilerden başladı ve yarışı 2. sırada bitirdi, o yarışta da Schumacher performans olarak daha iyiydi.
İlott özellikle tek turda çok güçlü, Mick ve Shwartzman'a nazaran bana göre. Bu 3 pilotu umarım seneye F1 de görürüz. Giovinazzi ve Haas takımlarına umarım giderler. Schumacher, Alfa'ya gidecek gibi. Shwartman ve İlott ikilisinden biri Haas'a geçebilir. Haas diğer koltuğu Hulkenberg'e verebilir. Magnussen ve Grosjean ile yollar ayrılır gibi geliyor bana, Grosjean kesin gider. Alfa da Raikkonen emekli olabilir, Giovinazzi gidecek, Alfa eğer Vettel RP ile anlaşırsa Perez'i koltuğa getirebilir.
Ferrari sürücülerinden performans olarak beklentileri karşılamayan sürücü ise Marcus Armstrong.
Guan Zhou, Ticktum, Lungaard bu pilotlarında performansı gayet iyi. F2 de bu sezon iyi sürücüler var. Heyecan verici bir nesil.
Redbulla Akademi sürücüsü Juri Vips 4 yarıştır yarışıyor, o da fena bir performans sergilemiyor. 3 defa 11. oldu, bir defa ise yarışı 9. sırada bitirdi. Seriye yeni giren bir pilot için fena sonuçlar değil.
Ya yok dayanamadım. Bir aracın freni nasıl patlar ya. Üstelik Monza gibi hızlı virajların olduğu bir yerde.
Vettel şanslıydı start finish düzlüğünde frenleri patladı, orası tehlikeli değildi. Ascari ve Parabolica da fren patlasaydı çok daha tehlikeli olabilirdi.