Morhipo iade sürecinde yaşananlar

423371

Hectopat
Merhaba, 21 Haziran'da verdiğim Moon Meteor 250 lümen bisiklet farı elime ulaştı. O günün akşamı ışığını test etmek için yola çıktım. Aydınlatması çok az geldi beğenmedim. Toplasak en fazla 1 saat kullanmışımdır, 2 kere de şarja taktım(kullanım öncesi ve sonrası). Başka far almak için bunu iade etmeye karar verdim. Orijinal elime ulaşan kutu ve paketiyle paketledim. Yani bunu başkasına versen direk kargodan alınmış hiç açılmamış der. Neyse iade ettim 13/02/2022 tarihinden beri depoda bekletiliyor. Aradım 3 haftada iade süreci belli olurmuş ve inisiyatifine bağlıymış. Üründe arıza, çizik falan yok sapasağlam. Şey dedi bir de ambalajı açıldığı için iade olmayabilirmiş. Ben ürünü kullanmadan ışığını nasıl test edeceğim? Benim iade etme hakkım var mı?

Para iadesi yüzünden başka farda alamıyorum. Yaz bitti hala far alacağım. Şimdi başka bisiklet farı alsam bu iade olmazsa param çöpe gidecek.

Şimdi aradım. Hala iade sonuçlanmadı. 1 aydan fazla oldu. 21 iş günü içerisinde 15 gün olmuş. Neyi inceliyorlar anlamadım. Keşke 200 lira fazla verip Morhipo adlı rezalet bir firmadan alışveriş yapmasaydım. Yaz bitti hala iade gelecek. Gerekirse bisikletle şehir değiştiririm yine de bu firmadan asla bir şey almam.

Güncelleme: Az önce aradım bugün 22. iş günü olmasına rağmen hala firmanın dönüş yapmadığını söylüyorlar. Tarafıma dönüş yapacaklarını söylediler. Resmen el koydular parama 1 aydır para iadesi mi beklenir? Morhipo'dan alacağıma dilenciye verseydin o parayı daha iyiydi.

2. güncelleme: 1 aydan fazla oldu hala para iadem gelmedi. Benim başvurabileceğim bir yer var mı varsa nasıl başvurabilirim? Yaşım 17 fakat annemi falan başvuru yaptırabilirim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı