MOSFET önerisi

Katılım
9 Nisan 2016
Mesajlar
1.126
Çözümler
4
Yer
Karabük
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba, yapmak istediğim ESC için MOSFET arıyorum. Gate deriver ile süreceğim bu yüzden Logic level olmasına gerek yoktur. Drain Source gerilimi minimum 50 Volt, drain akımı ise 100 derecede minimum 90 amper olan Türkiye'de bulunabilir ve uygun fiyatlı MOSFET arıyorum.

Ayrıca tek MOSFET yerine 3 tane MOSFET'i paralel bağlasam aynı şekilde sürebilir miyim? Harici bir devre veya ona uygun bir gate driver a ihtiyacım var mıdır? Performans veya ısınmada fark olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun zamandır bu tip malzemeler almadım. Belki @Yeni Teknik Sembol hocamız yardımcı olabilir.
 
Merhaba. Hocam, yüksek güçle H tipi MOSFET köprüsüyle çalışan UPS elektronik devre kartlarını bence bir araştırın, bunların zaten en düşük güçlüsü (650 VA) en az 30 amperi 12 voltta 360 watt net çıkış gücü için, aküden 12 voltta alıp anahtarlayıp iç trafosuyla yükseltip prizlere veriyor. 90 A akımı güvenle taşıması için VA gücü çok daha yüksek UPS devre kartlarındaki MOSFET'leri bir araştırın.

Kendi kanımca tek ve 90 A'yı taşıyan uygun MOSFET 'i kullansanız çok daha efektifi (uygunu) olur, 3 tanesini paralel olarak anahtarlayıp yine teorik olarak kullanırsınız belki, ama ben bunun çok da sağlıklı olamayacağını düşünüyorum. MOSFET'i tasarım aşamasında seçebilecek geniş kapsamlı bilgi ve tecrübem ne yazık ki bulunmuyor. Böyle bir tecrübe ve bilginin kaynağını aslında iyi biliyorum, kontrol kalemi forumu/kesmez adlı üyeden kuvvetle muhtemel özel mesajla bu konuda uygun yardımı mutlaka alırsınız. Sadece bir kere UPS'lerdeki MOSFET'leri (4 adet H köprülünün dördünü) (650 VA'lık UPS'de) değiştirmiştim. Sıfırdan yani tasarım açısından değil yedeğini değiştirme açısından da çok az bir tecrübem bulunuyor. MOSFET'ler konusunda mevcut bilgilerimin çoğu teorik olan bilgilerdir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı