Motor almak istiyorum ama korkuyorum

vertex11

Decapat
Herkese merhaba. 16 olmama son 1 ay kaldı. Sonrasında kursa yazılıp A1 ehliyet alacağım. Babam bana destek olsa da annem "oğlum yapma kaza yaparsin canindan olursun" gibi laflari beni ürpertiyor. Okulum evime biraz uzak kaldığı ve otobüsün de ters yerde kalması sonucu motor almak istiyorum. Lakin bu söylentiler beni hayliyle korkutuyor. Motor kullananan arkadaşlar denildiği gibi öyle çok bir tehlikesi var mı? Yaklaşık 8 yaşımdan beri bisiklet biniyorum ve aşinayım. Motorun da bisiklete benzer olduğunu duydum. Konu hakkında düşünceleriniz nedir?

Herkese merhaba. 16 olmama son 1 ay kaldı. Sonrasında kursa yazılıp A1 ehliyet alacağım. Babam bana destek olsa da annem "oğlum yapma kaza yaparsin canindan olursun" gibi laflari beni ürpertiyor. Okulum evime biraz uzak kaldığı ve otobüsün de ters yerde kalması sonucu motor almak istiyorum. Lakin bu söylentiler beni hayliyle korkutuyor. Motor kullananan arkadaşlar denildiği gibi öyle çok bir tehlikesi var mı? Yaklaşık 8 yaşımdan beri bisiklet biniyorum ve aşinayım. Motorun da bisiklete benzer olduğunu duydum. Konu hakkında düşünceleriniz nedir?

2 teker her zaman tehlikeli hele Türkiye gibi trafiği rezalet bir ülke için gidip kaliteli bir bisiklet almak daha mantıklı bence motordan.

Kullanmayı ne kadar bildiğin önemli değil.
Trafiği ne kadar bildiğin önemli!
Yaşadığın yerin trafik kültürü çok önemli.
Benim önerim motor ile trafiğe çıkmadan önce mutlaka 2-3 sene binek araç ile trafik iyice kavranmalı. Sen istediğin kadar dikkatli ve iyi bir kullanıcı ol, İstanbul trafiğine aşina değilsen eğer, bir şekilde mutlaka canını tehlikeye sokacak şekilde kaza yaparsın.

Tehlikesi elbette var. Birinin hatası yüzünden canından olabilirsin. Veya kendi hatan yüzünden de aynı şekilde olabilirsin. Korkuyorsan girişme. Bisiklet ile yoluna devam edebilirsin.

Motor kullananan arkadaşlar denildiği gibi öyle çok bir tehlikesi var mı?
Denildiğinden çok daha fazla tehlikesi var. 60kmh hızda yaptığın kazada garanti kolu bacağı kırarsın. Şanslıysan sıyrıklarla atlatırsın. Daha yüksek hızlarda ölüm ve sakatlanmalar kaçınılmaz. Yavaş gitsen arabalar sıkıştırır, ayrı bir tehlike. Ekipman falan da bir yere kadar koruyor. Darbelerde ciddi kırıklar ve sakatlanmalar kaçınılmaz. Yaşın da küçük, büyük sözü dinle, aileni üzme. Biraz daha büyüyüp trafik ve çevre bilinci edinince tekrar düşünürsün almayı.

Hocam yaşınız genç geldi bana. Trafikte motor kullanmak zordur. Ayrıca motorlarda risk oranı çok daha yüksek. Benim tavsiyem bisiklet alın hem spor yapmış olursunuz.

Motorsiklet sürmek çok kolay hatta 2 günde bile tamamen trafikte kullanacak duruma gelebilirsin ancak düşüp kendine zarar vermeyeceğinin garantisini kimse veremez.

Ben acemiliğimi atana kadar 30-50 yavaş yavaş sağdan sağdan giderim abi diyorsan al.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı