Motor kazası sonrası ne yapılmalı?

100'lük Mondial kırmızı 2008 motor. Motorun her şeyi tam.
97CC yazıyor, A2 ehliyet istiyor. Ki Ehliyetinizde yokmuş, başınız büyük belada. İstediğiniz kadar haklı olun ehliyetiniz olmadığı sürece yaptığınızda suçlusunuz, parayı çıkartmak için karşı tarafa gerçekten olduysa tehtid,hakaret gibi konulardan dava açabilirsiniz.

Neden A2 olunca bir şey mi değişiyor yok öyle bir şey 16 yaşında ve daha hiç ehliyeti yok %100 kusurlu taraf kendisi olacak.
Ehliyeti olmadığı için %100 kusurlu olduğunu belirttim. Yasalar konu ne olursa olsun önce gelir.

Bundan sonrasına ne yazarsan yaz hata sende.

Dediğim gibi adam önüme fırladı sağına soluna bakmadan, şahitler var.
Şöyle bir kaynak var yazdığınızın tersini söyleyen bir bakar mısınız?

Her türlü sen suçlusun. Umarım bir an önce polise şikayet ederler de 16.000 TL ceza yiyince babanın aklı başına gelir.

Hayır karşılamaz.

Her türlü sen suçlusun. Umarım bir an önce polise şikayet ederler de 16.000 TL ceza yiyince babanın aklı başına gelir.

İşin motorcu için tarafını geçtim bu sizin benim veya başka bir yakınınızda ailesi olabilirdi, ehliyetsiz bir sürücü bir yakınınızın canına mâl olsa ne olacaktı.

Ehliyetsiz kullanmanız hata. İşi büyütmeden karşı tarafın masraflarını ödeyin çünkü yanlış bilmiyorsam adam ne kadar hatalı olsa bile siz ehliyetsiz olduğunuz için sizin masrafınızı ödeme zorunluluğu yok galiba %100 siz suçlu olduğunuz için. Adam zaten masrafınızı ödemiş sizde ödeyin bence yoksa size patlayacak.

İşin motorcu için tarafını geçtim bu sizin benim veya başka bir yakınınızda ailesi olabilirdi, ehliyetsiz bir sürücü bir yakınınızın canına mâl olsa ne olacaktı.

Kankim ehliyetsiz motorcu olan benim, önüme fırlayan adam sağına soluna bakmıyor kazada benim kusurum yok, attığım kaynakta sadece ehliyetsiz kullanma cezası alacağım fakat yine de kazada kimin kusurlu olduğunun tartışılacağı yazıyordu.

Anlaşmaya çalışacağız galiba zaten babam adamı ikna etmişti, eşi sıkıntı çıkarıyor.

Gelişmeleri tekrardan yazmaya çalışırım unutmazsam.

Çok saçma yorum yapmışsınız, tanımadığınız birisine nasıl bu şekilde nefret dolu mesaj yazabiliyorsunuz, nasıl bir ruh halindesiniz anlayamıyorum. Önüme sağına soluna bakmadan fırlayan tarafın karşı taraf olduğunu tekrar belirteyim.

Ehliyetsiz olduğunuz için siz, ama adamda makastan bi ceza alacaktır. Önemli olan kazada ölen yok.

Anlaşmaya çalışacağız galiba zaten babam adamı ikna etmişti, eşi sıkıntı çıkarıyor.
Hepsi için söylemiyorum ama özellikle evli kadınların bazıları eşlerine mi güveniyorlar ne oluyorsa sürekli bi olay çıkarma derdinde bu konularda.

Basit ehliyetin yok, trafiğe çıkmışsın motorla, adam sizi polise şikayet etmemiş hala ben haklıydım kavgası veriyorsun. Tek bir polise gitmesine bakar tüm masrafları size kitleyip üstüne para cezası ödettirmesi. Bir de adamlar motorunun masrafını ödeyip, yanınıza gelip yarı yarıya bölüşelim arabanın masrafını diyor, daha ne yapsınlar!

Bu kısmınız yanlış bilgi. Rica ediyorum yukarıda verdiğim kaynağı inceleyin. Ehliyetsiz olmam tabii ki ceza sebebi fakat kaza yine de incelenecek, kimin ne oranda kusurlu olduğu tartışılıp anlaşılacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…