Motor soğutma sıvısı eksilmesi

Splder

Decapat
İyi günler, dizel aracımda motor soğutma sıvısı hafif Min'in altına inmiş. 13 km ileride tamirciler var. Oraya gidesiye kadar araba idare eder mi? Çalıştırmakta sakınca var mı? Sabah sıvıları kontrol edeyim derken gördüm. Kullanım talimatı paraflu önermiş. Ama başka bir antifriz varsa kesinlikle katılmamasını istemiş. Eskiden hangi antifriz olduğunu nasıl anlayabilirim? Saf su ve paraflu alıp kendim de doldurma işlemini gerçekleştirebilir miyim?

Araç hararet yapmıyorsa gidebilirsiniz diye düşünüyorum, ama sanayi yerine teknik servise gitmenizi öneririm. Soğutma sıvınız eksiliyorsa kaçak, sızıntı olup olmadığı veya silindir kapak contası kontrol edilmelidir.

Araç hararet yapmıyorsa gidebilirsiniz diye düşünüyorum, ama sanayi yerine teknik servise gitmenizi öneririm. Soğutma sıvınız eksiliyorsa kaçak, sızıntı olup olmadığı veya silindir kapak contası kontrol edilmelidir.
Yakınlarımda teknik servis olmadığı için mecbur gidiyorum.
Min seviyesine kadar çeşme suyu katsam olur mu?

Bu şekilde kısa süreli kullanımınız problem yaratmayacaktır fakat ekleme yapacaksanız ya saf su eklemelisiniz ya da içindeki aynı antifirizden eklemeniz gerekmektedir. Bence bir tamircide ölçüm yaptırın ve değerler kış şartlarını karşılıyor ise sadece saf su ekleyin çünkü araçta hangi marka antifiriz ekli bilmiyoruz sonuçta.

Eğer donma yaşanacak kadar seviye düşüyor ise kitapçığınızda yazan özelliklerde sıfırdan antifiriz alıp içindeki antifirizi komple boşaltıp yenisini ekleme de yapabilirsiniz.

Birşey olacağını zannetmiyorum 13 km sonuçta bende bir hata yaptığımı fark ettim geçen benim de uzun yol sonrası eksiltmişti gidip benzinlikten antifriz alıp ekledim eskisinin ne olduğunu bilmiyordum bir şey olur mu acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı