Motor sürmek tek başına öğrenilir mi?

• Konuyu başlatan Ynka
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 4.701
Merhaba. Mayıs ayında DD150 alacağım motor sürmeyi bilmiyorum tek başıma öğrenebilir miyim? Bisiklet sürmeyi bilen birisiyim motorunda nasıl sürüleceğini biliyorum ama hiç sürmedim sizce tek başıma öğrenebilir miyim boş bir alanda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrenilir. Yine de kısa bir eğitim talep edin satıcıdan. Hiç yoktan temel bilgileri alırsınız. Sonrasında trafiğe çıkmaya acele etmeyin, biraz pratik iyi olacaktır. Bisikletten bazı konularda daha kolay olsa da, güce hakimiyet kurmak konusunda başta önemli bir pratik yapmanız lazım. Farkında olmadan bedeli büyük bir hata yapabilirsiniz. Bisiklet kadar hata affetmez.

Motor sürmek bisiklet sürmek gibidir tanıdığınızın motoru varsa alın boş alanda size tek öğreteceği şey debriyaj kolu nerededir gaz kolu nerededir onları öğretmek olsun sınavda soruyorlar çünkü zaten binince bisikletin aynısı kolay alışırsınız.

Kabaca öğrenirsin ama sürücü kursunun gelişmiş eğitimi ile öğrenmen trafikteki durumlar için dâhâ uygun bir tercih olur.

Asıl sorun trafikte yaşanıyor; lastikleri ısıtmadın mı? Pat! Yere yapışırsın.
Arabanın sağından mı sollama yapacaksın? Pat! Dönen arabaya vurunca yerden kaldırırlar motorunu. 🤐
Tabelaları mı bilmiyorsun? Pat! Yanlış yola girdiğin için kırdın kemiklerini.
Kaldırımda sürat mi yaptın? Pat! Yayaya çarptın ve hapse.
Anlayacağın üzere senaryo çok, durduk yere bela almak akıl karı iş değil.

@T21 Sadece kurallara güvenip mi sürüyorsun? Pat! Hastanedesin. :) Trafikte motor sürecek kişi hem kuralları bilecek, hem motoruna hakim olacak hem de başkalarının hatalarını düzeltecek sürekli. Ben ilk aldığım aylarda bir kere kurallara güvenip yola çıktım. Anında yanımdan bir araç gelip bana vurdu. Dengemi kaybetmeyip toparladım ve koruma demiri sayesinde bacağım ezilmedi. O gün anladım ki her türlü zararlı ben çıkacağım. Haklı da olsam benim başım yanacak. Her türlü saçmalık ihtimaline karşı uyanık kalarak 2 yıl kadar kullandım o şekilde. Her anı bir keyif olsa da bir o kadar da riskliydi.

@T21 O konuda avantajı vardı. Kaldırım, yaya geçidi falan kaçacak alan çok. Yine de önemli olan o duruma düşmemek. En sakin halimle bile rahat 5-6 defa ciddi tartışmaya girdim. Geleceğin yokmuş gibi adamı boğazlayasın geliyor sadece o göz dönmesinde. Neyse ki hepsinde de bir şekilde durduran oldu.

@T21 O konuda avantajı vardı. Kaldırım, yaya geçidi falan kaçacak alan çok. Yine de önemli olan o duruma düşmemek. En sakin halimle bile rahat 5-6 defa ciddi tartışmaya girdim. Geleceğin yokmuş gibi adamı boğazlayasın geliyor sadece o göz dönmesinde. Neyse ki hepsinde de bir şekilde durduran oldu.
Motorcular da çok sıkıntı hocam, sırf şu sollama mevzusu için özel eğitim verilmesi gerekiyor.
Sağa sinyal vermişim döneceğim, adam sağımdan geçmeyi deniyor; arabayı durdurmasam herif poşet olacak.
Çevre yolunda da aynı şey oluyor; herif sağımdan geçmeye çalışıyor 2 şeritli yolda, yol vermesem girecek arabanın altına.
Adama cellat aramaya gerek yok, kendi kuyusunu kazıyor resmen.

Kurallara uysan ayrı dert, uymasan ayrı dert.
Trafik çok sorunlu bir mevzu.

@T21 Kurye ihtiyacı arttıkça bu sorunlar da arttı. Deneyimsiz insanlar da çok girdi trafiğe cazibesi yüzünden. Yine de bizler bir kaporta içerisindeyiz. Belki ekmek parasına hiçe sayıyor canını, belki de cahilliğinden. En iyisi tolerans göstermek bence. Sonucu ağır oluyor çünkü onlar için. Ben şu an motorculara trafikte yapabildiğim kadar kıyak yapıyorum. Onlar da genel olarak farkında. Geçen biri hatta artık beni tanımış herhalde, ışıkta yanaşıp selam verdi. Tabii yine iki araç arasına girerek yaptı bunu. :D Adam teslimatı verip kurtulma derdinde. Bazıları sivil ve keyfi olarak aralar girip, ön kaldırıp makas atma derdinde. Onlar her türlü aranıyor zaten. Bir yerde kendine yapar yapacağını.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı