Motora başlamak için 50CC vs 125CC

umutuzgun

Decapat
Daha fazla  
16 yaşındayım. A1 ehliyet alacağım. 50CC'lik benzinli scootermı mı almalıyım, yoksa giriş seviyesi bir motor olarak aklımda RKS 125R gibi fiyat performans bir motoru var, onu mu almalıyım? Bütçem fazla değil, bahsettiğim motorun aralığında. Görüntüye pek takılmıyorum; 50CC motora hayatta binmem gibi bir düşüncem yok. Fakat aldıktan sonra pişman olur muyum? Zaten ucuz bir 125'lik düşünüyorum; direkt biraz para daha koyup onu mu almalıyım? Fikirleriniz neler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle selamlar küçük dostum, kendine güveniyorsan 125CC ile başlayabilirsin fakat hiç tecrüben yoksa 50CC ideal bir taşıt ve öğretmen olur senin için naçizane tavsiyem.

Öncelikle selamlar küçük dostum, kendine güveniyorsan 125CC ile başlayabilirsin fakat hiç tecrüben yoksa 50CC ideal bir taşıt ve öğretmen olur senin için naçizane tavsiyem.

Şehirde hizmet veren elektrikli kiralık scooterları sürdüm ve bisiklet çok sürdüm şehir içinde tecrübem bu kadar. Bütçem az olduğundan bu soruyu sormak durumundayım.

Bütçeniz nedir motor önerebilirim.
75-90 arası

Hocam Honda'da motor yoktu PCX'ler karaborsa oldu fakat şu anda her bayide var ve vade farksız taksit seçenekleri sunuyor ve bu yüzden piyasa çok durgun 40 50 k peşin verip gerisini taksitle PCX der geçerim.

Şehirde hizmet veren elektrikli kiralık scooterları sürdüm ve bisiklet çok sürdüm şehir içinde tecrübem bu kadar. Bütçem az olduğundan bu soruyu sormak durumundayım.

75-90 arası
hocam onlar tecrübe sayılmaz asıl tecrübeyi trafikte öğrenmeniz gerekiyor. araba ve motor kullanan birisi olarak ikisi de sürmesi çok kolay araçlar lakin trafik başka bir olay hiç trafik tecrübeniz yok ise 50cc öneririm

Arttıramam derseniz spontini 110 var biraz kebapçı motoru gibi ama sağlam motordur Çin mallarının en iyisi neredeyse.

Bence 15 günlük motor kiralayıp bakın derim hocam hoşunuza giderse alın.

Ayrıca 125'lik motor düşünüyorsanız da önceliğiniz scooter olsun. Sürmesi kolaydır. Gazı açıp gidersiniz. Motor sürmek gerçekten kolay iş. Hele dersini alırsanız. Önemli olan trafik bilgisidir. Malum Türkiye'de motorcu arkadaşlar pek önemsenmez trafikte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama PCX'den şaşmayın hem parçası kolay bulunuyor hem de yağına suyuna bakarsanız 100 150 bin km yapabiliyor ama dediğim gibi yağına suyuna bakarsanız emin olun alacağınız Çin malı motora yaptığınız masrafa nazaran size daha ucuza gelecektir.

Bizde 20 tane spontini var mesela çoğu kişi 15 günlük kiralayıp motora alışıyor sonra da gidip kendine motor alıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…