Motora başlamak için 50CC vs 125CC

Arttıramam derseniz spontini 110 var biraz kebapçı motoru gibi ama sağlam motordur Çin mallarının en iyisi neredeyse.

Bence 15 günlük motor kiralayıp bakın derim hocam hoşunuza giderse alın.

Şu an durumum PCX fiyatlı motorları almaya yetmez ama ertelenirse seneye bütçem artabilir.
Şu an PCX alma durumum olsa yuki taro GP2 alırdım. Kebapçı motoru diye tabir ettiğiniz tarzda motorlar hevesli biri için iştah kaçırıcı bence. 100 150 bin param olsa taro GP2 gibi racing motorlardan seçerdim kendime. Tabii herkesin tarzı farklı.

Hocam yuki de Çin malı 1 2 aya kronikleri ve sıkıntıları başlar dıştan mükemmel ama mekanik aksam ve kalite konusunda çöp motor.

Benim de çok hoşuma gidiyor ama masraflı motorlar.

O zaman bu ilan işinize yarayabilir bütçeyi 7.5k aşıyor ama dediğim gibi size masraf çıkarmaz. Tabii doğru düzgün bakımlı bir motorsa. https://www.sahibinden.com/ilan/vas...pcx-125-2023-model-22-bin-km-1186922485/detay

Ama kiralama işini bir düşünün derim.

Son düzenleme:
Hocam yuki de Çin malı 1 2 aya kronikleri ve sıkıntıları başlar dıştan mükemmel ama mekanik aksam ve kalite konusunda çöp motor.

Benim de çok hoşuma gidiyor ama masraflı motorlar.

O zaman bu ilan işinize yarayabilir bütçeyi 7.5k aşıyor ama dediğim gibi size masraf çıkarmaz. Tabii doğru düzgün bakımlı bir motorsa. https://www.sahibinden.com/ilan/vas...pcx-125-2023-model-22-bin-km-1186922485/detay

Ama kiralama işini bir düşünün derim.

Yani yuki gibi heves edilen motorların bakımını doğru yapsak yine de bize sorun çıkarır mı yoksa her ikisi de çıkarıyor da masraf farkı mı var?

Hocam PCX bildiğiniz gibi Honda'nın bir motoru Honda Japon malı ama yuki Çin malı PCX'e 1000 Km'de 1 bakım yapacaksınız 3 bakımda 1 de debriyaj bakımı yapacaksınız yukidede aynı şey geçerli ama yukiler çok sıkıntılı derdi bitmez Honda'da sıkıntı yaşamazsınız.

Bazı tanıdıklarım PCX'te 70k km olunca satıp sıfır alıyor mesela yukide 100k km gitseniz 100 150 k masraf yaparsınız bakımını güzel yapsanız bile.

Yani uzun lafın kısası PCX sıkıntı çıkarmaz hem de konforlu motordur vitesli motorlara nazaran gayet rahattır ama yukinin çoğu modeli konforsuz dandiktir ve derdi bitmez mastaf çıkarır.

Son düzenleme:
Öncelikle selamlar küçük dostum, kendine güveniyorsan 125CC ile başlayabilirsin fakat hiç tecrüben yoksa 50CC ideal bir taşıt ve öğretmen olur senin için naçizane tavsiyem.
A1 ehliyeti 125cc ile eğitim görülüyor. Sınavı da 125cc ile veriliyor. A1 ehliyet almak istiyor ise zaten 125cc motor sürebilmesi lazım. Dolayısıyla 125cc bir model alması lazım. Ehliyetini aldıktan sonra manuel veya scooter.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı