Motora başlarken nelere dikkat edilmeli?

Ayriyetten eğitim herşeydir ileri sürüş eğitimi çok önemlidir motosiklet sürmek isteyen herkes yani kendisine ben motosiklet tutkunuyum bu benim hayatımın bir parçası diyen herkese ileri sürüş eğitimi almasını öneririm.

10 yaşındaki bu çocuklar büyük ihtimal motorlarla çok uğraşan bir ailenin veya büyüklerin içinde doğdu, ufak motorlar ile küçüklükten haşır neşir olup büyük motorlara geçtiler. Adam eşeğe binmeyi yeni öğrendim diyor sen deveye hendek atlat diyorsun. Tarsus'ta Vs'de de var çocukluktan büyük motor sürenler var ama onlar motorcuların olduğu bir ortamın içinde büyüyen bu konularla alakaları en ufakken başlayan çocuklar.
Tamam 10 yaşında 1250cc motor sürüyor senin mantığına göre 5 yaşında 250 300cc motor hadi bilemedin 125cc motor sürüyordu diyelim 5 yaşında ben şahsen daha bisiklet süremiyordum. Bu da büyük bir başarı bence. Ayrıca orası brezilya o motorlar da çalıntı. Kartellerin motorları ama konumuz bu değil konumuz şu o çocukların aileleri motorcu değil. O çocuklarda kendi başlarına öğrendi brezilyada öyle bir kavram yok.

Ayrıca hiç büyük cc motosiklet sürdünüz mü ? Deneyiminiz nedir ? Çünkü sürseydiniz böyle yorum yapmazdınız.

Ayrıyeten eğitim her şeydir ileri sürüş eğitimi çok önemlidir motosiklet sürmek isteyen herkes yani kendisine ben motosiklet tutkunuyum bu benim hayatımın bir parçası diyen herkese ileri sürüş eğitimi almasını öneririm.

Tamam 10 yaşında 1250CC motor sürüyor senin mantığına göre 5 yaşında 250 300CC motor hadi bilemedin 125CC motor sürüyordu diyelim 5 yaşında ben şahsen daha bisiklet süremiyordum. Bu da büyük bir başarı bence. Ayrıca orası Brezilya o motorlar da çalıntı. Kartellerin motorları ama konumuz bu değil konumuz şu o çocukların aileleri motorcu değil. O çocuklarda kendi başlarına öğrendi Brezilya'da öyle bir kavram yok.

tamam konu sahibi arkadaş ehliyeti alır almaz kesinlikle CBR500r almalı çok güzel ve bol röntgenli bir açılış yapar.

tamam konu sahibi arkadaş ehliyeti alır almaz kesinlikle CBR500r almalı çok güzel ve bol röntgenli bir açılış yapar.
Kimse arakdaşa 500 600cc al demedi ki alıp da düzgün kullandığı sürece yine bir şey olmaz, yurtdışında başlangıç motoru olarak 600lük alınıyor. Arkadaş a2 alcak sen 50cc öneriyorsun, 125 önersen neyse, 50 nedir :D 200 250cc'lik motorlarla gayet de başlayabilir, 50cc önerin bir motorcu gözünden saçma gözüküyor.

Kimse arakdaşa 500 600cc al demedi ki alıp da düzgün kullandığı sürece yine bir şey olmaz, yurtdışında başlangıç motoru olarak 600lük alınıyor. Arkadaş a2 alcak sen 50cc öneriyorsun, 125 önersen neyse, 50 nedir :D 200 250cc'lik motorlarla gayet de başlayabilir, 50cc önerin bir motorcu gözünden saçma gözüküyor.
Boşver abicim bu ülkede kimseye laf anlatamazsın. 19 yaşındayım 12 yaşından beri motor sürerim geçen gün Suzuki etkinlik vardı gittim mis gibi gsxs1000 sürdüm herkese de tavsiye ederim çok güzel motor inşallah seneye düşünüyorum bende. 250cc yurtdışında yüzüne dahi bakılmıyor. Millet 1000 küsür cc enduroyla başlıyor.

Kimse arakdaşa 500 600CC al demedi ki alıp da düzgün kullandığı sürece yine bir şey olmaz, yurt dışında başlangıç motoru olarak 600'lük alınıyor. Arkadaş A2 alacak sen 50CC öneriyorsun, 125 önersen neyse, 50 nedir :D 200 250CC'lik motorlarla gayet de başlayabilir, 50CC önerin bir motorcu gözünden saçma gözüküyor.

Kendini tecrübeli ve bilge zanneden 2 arkadaşımı motosiklet kazasında kaybettim. 10 yaşındaki birinde veya yeni motosiklet sürecek birinde tecrübe çok azdır veya yoktur. Tecrübe olsa bile refleksleri motor sürmek için gelişmemiştir. Bol keseden konuşmak yeşil örtüyle, yeşil kaplamalı arabanın üstüne konuluncaya kadar.

Kendini tecrübeli ve bilge zanneden 2 arkadaşımı motosiklet kazasında kaybettim. 10 yaşındaki birinde veya yeni motosiklet sürecek birinde tecrübe çok azdır veya yoktur. Tecrübe olsa bile refleksleri motor sürmek için gelişmemiştir. Bol keseden konuşmak yeşil örtüyle, yeşil kaplamalı arabanın üstüne konuluncaya kadar.
Ben de 100 cc scooter la iki tanıdığımı kaybettim. Ozaman 100cc scooter de sürmeyelim değil mi ? Eceli gelen sokakta yürürken abez bir örnek olacak belki ama kafasına şimşek çakıp bile ölebilir ki bu da dünya üzerinde defalarca yaşandı.

Dostum benim bir insan 1000cc motorla 100km/h ile de seyredebilir, kaldı ki kimse arkadaşa pist motoru al demedi, bilmediğiniz konulara puan kasmak için yazdığınızı düşünüyorum, sunacak karşı argümanın da yok. Bir önceki yorumda doblo caddy şimdi arkadaşımı kaybettim diyorsun, konuyu da sessize alıyorum bilmediğin bir şeyde bilgili biri konuşuyorsa ha öyle miymiş ha böyle miymiş diye doğruyu öğrenmeni öneririm, bilmeden konuşmak itici bir görüntü oluşturuyor. Sen motora olur da başlarsan moped ile başlarsın.

100-150k bütçeyle alabileceğin motorlar Apache 200, ns 200, RS 200 (grenaj var düşürmen durumunda masraf çıkaracak). Scooter istiyorsan NMAX veya PCX alabilirsin. Trafik kültürünü öğrenmek için de zafer akçay'ın yorumlama videolarını izleyebilirsin.

Scooter alsa grenaj derdi olmayacak mı :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı