Motorlu devrede röle kullanmaya gerek var mı?

Karokan54

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Cpu: Ryzen 7 3700x
Gpu: Asus ROG Strix GeForce RTX 2060 Super Evo
Anakart: ROG CROSSHAIR VIII FORMULA
Ram: Corsair Vengeance RGB PRO 32GB 3600Mhz(4x8)
SSD: Adata XPG Gammix S50 1TB
PSU: Corsair HX1200 1200Watt

Mouse: Razer Deathadder V2Pro,
Klavye: Kemove K68
Meslek
Öğrenci

Sitedeki devreyi kurmaya çalışıyorum. Su motoru yerine 5V DC motor kullandım. Röle kullanmaya gerek var mı? Ayrıca 4.5V devreyi çalıstırmak için yeterli gelir mi?

Kafam biraz karıştı açıkçası. Sanırım röleyi yanlış bağladim 5V motora. LED, telefondan 7 tuşlandığında yanması gerekirken, butonu kapattığımda devreye güç geldiği gibi yanmaya başlıyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, DC motor çalışma devresinden ana sürücü elektronik devreyi ayırmak (izolasyon) için burada röle kullanmak zaruridir. Çünkü arada izolasyon amaçlı bir röle kullanmazsak fırçalı motorun çalışma palsları (parazitleri) entegrelerde olumsuz çalışmaya neden olabilir. Kolay gelsin.

Evet, DC motor çalışma devresinden ana sürücü elektronik devreyi ayırmak (izolasyon) için burada röle kullanmak zaruridir. Çünkü arada izolasyon amaçlı bir röle kullanmazsak fırçalı motorun çalışma palsları (parazitleri) entegrelerde olumsuz çalışmaya neden olabilir. Kolay gelsin.
Böyle yapınca rölenin devreye bağlı ayaklarına akım gelirken motora geçmiyor telefon üzerinde 7'yi tusladığım halde. Ve tuşlamadan önce de akımın gelmemesi gerekiyor devrenin çalışma prensibine göre. Bir seyler yanlış ama anlayamıyorum hala.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı