Motoru sürekli olarak 2. viteste kullanmak sorun yaratır mı?

Motor kaçlık bilmiyorum ama 2.viteste sürekli kalkılmaz.1.vitesi süs olsun diye koymadılar sonuçta ve ara ara motoru son hıza cikartmaya çalış yol boşken yap.

Motor kaçlık bilmiyorum ama 2.viteste sürekli kalkılmaz.1.vitesi süs olsun diye koymadılar sonuçta ve ara ara motoru son hıza cikartmaya çalış yol boşken yap.

Dediğim gibi korkumdan indiremiyorum 1. vitese burada büyük bir pazar yeri var orada sürekli olarak deneme yapa yapa alışayım artık zarar veriyorsa. 125CC'lik motor.

Dediğim gibi korkumdan indiremiyorum 1. vitese burada büyük bir pazar yeri var orada sürekli olarak deneme yapa yapa alışayım artık zarar veriyorsa. 125CC'lik motor.

Benim motor 110CC 1.viteste arkadan sıkıştırılmamak için hızlı kalkıyorum 2.viteste kalkarsam arkadan vuracaklarmis gibi oluyor o yüzden mümkün olduğunca hızlı kalkıyorum sizde öyle yapın ama dikkat edin.

O korku bende 1. viteste oluyor 2. de mis gibi

Anladığım kadarıyla sizde erkenden hızlanma isteği var ama bu 1. viteste olur hocam 1 ile 2 arasını güzel ayarlarsaniz geçiş çok tatlı oluyor motor da ona göre fırlıyor genelde düşük CC'lerde var bu sorun özetle 1.ve 2. vites arasını çok kısa ve hızlı tutmanız gerek hızlı kalkmaniz için debriyajı sonuna kadar basmak yerine kavrama noktasına getirene kadar basın. Daha sonra bırakın ve kalkın ardından elinizi debriyajda tutun ve 2.vitese geçirin hızınız çoktan 40-50 Km'ye ulaşır araçları arkanızda bırakırsınız.

Evet. Mesela yolda gidiyordum. Denedim, motor birden çok yavaşladı. Arkadaki bana geçiriyordu az daha. O korku yüzünden bir daha 1'e indirmedim. Beni öne doğru atıyor. Sonra titriyor falan.
Ehliyetiniz olsaydi (ya da gercekten bunun egitimini almis olsaydiniz) bunu kontrol edebilirdiniz. Dikkatli olun trafikte.

Öğrenmen gerekiyor. Ek olarak arkana bakmadan mı duruyorsun? Umarım aynaların vardır. Zaten debriyaja basıp gaz vererek vites düşürdüğünde duracağın için tekrar debriyajı salmana gerek yok. Ek olarak kırmızı ışık uzun ise boşa atmanı tavsiye ederim.

Sadece ehliyet kursundan eğitim aldıysan kapsamlı bir eğitim alman gerektiğini kesinlikle söyleyebilirim. Her yeni sürücü için geçerli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…