Motorun çalınması önlenebilir mi?

Akeron

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Motor ehliyeti alacağım ve motora başlayacağım, zaten her motor gördüğümde heyecandan titriyorum kesin bir şey ama içimde bir endişe var. Diyelim motora arka ve ön disk kilidi taktık, gps taktık, arka ve öne zincir taktık. Peki ya buna rağmen motor çalınabilir mi? 1000 RR gibi aşırı pahalı motorları insanlar nasıl koruyor? Sitede oturuyorum, güvenliği yok ama otoparkı var kapısı var açılıp kapanan özel tuşlu anahtar ile. Sizce saydığım kilitler motoru gerçekten korur mu? Kameranın olduğu yere koyacağım birde ama daha geçen yakınlardaki siteden motor çalınma haberi aldım. Ne düşünüyorsunuz? İnsanlar nasıl 1000 RR gibi motorları alıp çaldırmamayı başarıyor? Önerileriniz var mı?

Alarmlı Disk kilidi alın, Normal iyi kilitlerden alın , kamera önlerine park edin Dışarıdan etraftan çok dikkat çekmeyecek yerlere koyabilirsiniz Brandayla üstünü kapatabilirsiniz. Ve Takip cihazıda taktırabilirsiniz.

Alarmlı Disk kilidi alın, Normal iyi kilitlerden alın , kamera önlerine park edin Dışarıdan etraftan çok dikkat çekmeyecek yerlere koyabilirsiniz Brandayla üstünü kapatabilirsiniz.
Evet, bunları yazdım zaten konuya. 1000 RR gibi özel motorları böyle basit şeylerle nasıl koruyabiliyor diğer insanlar? 1000 RR'dan bahsediyoruz.

Evet, bunları yazdım zaten konuya. 1000 RR gibi özel motorları böyle basit şeylerle nasıl koruyabiliyor diğer insanlar? 1000 RR'dan bahsediyoruz.
Daha fazla yapabileceğiniz bir şey yok . Genellikle garaj gibi kapalı yerlerde tutuyorlar. Bu önlemleri almaktan başka bişey yapamazsınız Site kapısıda kapalıysa Bir şey olcağını düşünmüyorum ben şahsen.

Alarmlı kilitler v.b olduğu için bu kadar güvenlik önlemi sessiz bir şekilde çalınamaz zaten site kapısı da tuşla açılıyormuş motoru çıkaracakları yerde kapalı.

O motoru alabilecek kadar parası olan insanlar zaten güvenlikli sitelerde oturuyorlardır.
Hocam sitede güvenlik yok ama güvenlik kameraları var ve kapalı, sadece dairesi olanlarda otopark kapısını açabilecek kumanda var. İlla herkes güvenlikli sitede oturacak değildir kuryelikle para kazanıp 1000 rr gibi motorlar alan oluyor. :D

Alarmlı kilitler v.b olduğu için bu kadar güvenlik önlemi sessiz bir şekilde çalınamaz zaten site kapısı da tuşla açılıyormuş motoru çıkaracakları yerde kapalı.
Teşekkürler.

Motor ehliyeti alacağım ve motora başlayacağım, zaten her motor gördüğümde heyecandan titriyorum kesin bir şey ama içimde bir endişe var. Diyelim motora arka ve ön disk kilidi taktık, gps taktık, arka ve öne zincir taktık. Peki ya buna rağmen motor çalınabilir mi? 1000 RR gibi aşırı pahalı motorları insanlar nasıl koruyor? Sitede oturuyorum, güvenliği yok ama otoparkı var kapısı var açılıp kapanan özel tuşlu anahtar ile. Sizce saydığım kilitler motoru gerçekten korur mu? Kameranın olduğu yere koyacağım birde ama daha geçen yakınlardaki siteden motor çalınma haberi aldım. Ne düşünüyorsunuz? İnsanlar nasıl 1000 RR gibi motorları alıp çaldırmamayı başarıyor? Önerileriniz var mı?
Hırsıza kilit dayanmaz ama güzel bir zincir ve U şeklinde olmayan kaliteli bir kilit ile baya önleyebilirsiniz. Kaliteli kilitler spiral makinesi ile bile 10 dakikada anca kesilyor. Böyle bir hısızlık da zor olacağı için baya korunmuş olur.

Hırsıza kilit dayanmaz ama güzel bir zincir ve U şeklinde olmayan kaliteli bir kilit ile baya önleyebilirsiniz. Kaliteli kilitler spiral makinesi ile bile 10 dakikada anca kesilyor. Böyle bir hısızlık da zor olacağı için baya korunmuş olur.
Hocam gps olsa zaten, motor çalınsa direkt konumunu teyit edip polisle işbirliği yaparsın. Peki motoru çaldıktan sonra parçalatmaları ne kadar sürüyor hırsızların biliyor musunuz? Çaldıkları an motoru parçalatıyorlarsa o zaman kötü, elden bir şey gelmez o zaman.

Kırılmaz zincir diye videosu çekilen ürünleri de kırıp çaldılar motorları tabi sen tedbiri elden bırakmamalısın. Eğer almayın düşündüğün motor 1000RR gibi R6 gibi ve modelli bir motorsa 2014 model ve üzeri gibi bunların talibi çok . Ben parçası peynir ekmek gibi satılan motorlara binmemeyi 50% koruma olarak görüyorum. Onun dışında GPS çok önemli bence de. İyi paran gider ama o pahalı kırılmaz denen zincirlerden alabilirsin disk kilidi hikaye bir balata spreyi ile çözüyorlar onu diye biliyorum. Böyle yani atıyorum 250SR alırsın en fazla çalınma riski daha az olur. Yada mütevazi bir scooterın olur çalınmaz PCX gibi nmax gibi motorlarında çalınma riskinin daha az olduğunu düşünüyorum. Kapalı garajın varmış zaten bu çok iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı