Motorun çalınması önlenebilir mi?

Hocam otopark kısmı kapalı ama siteye normal insanların girdiği kısım açık. Motorda normal insanların girdiği kısımdan sığacak bir şey olduğu için uğraşan her türlü bir şekilde çıkartır ama aşırı fazla güvenlik kamerası olması güzel. Belki yönetimden istersem yönetim ofisine bile park etmeme izin verirler motoru. Bu arada dediğiniz çok mantıklı R6 yerine 250SR alıp parça ticareti hızlı dönen motorlardan kaçınmak iyi ama aynı zamanda herkes ikinci eli iyi olan motorları alın da diyor. Motoru alınca satma zamanınız gelince elinizde kalabilir çoğu motor, ikinci eli akan motorları tercih edin diyor çoğu motorcu satacağınız zaman hemen satabilesiniz diye işte.

Evet, bunları yazdım zaten konuya. 1000 RR gibi özel motorları böyle basit şeylerle nasıl koruyabiliyor diğer insanlar? 1000 RR'dan bahsediyoruz.
O tarz motorları takip ediyorlar. Sokakta bırakırsan çalınır. Ev bahçesinden hatta kapalı otoparktan(evin kendi garajı) çalınanlar var. Sokağa bırakacaksan düşük bütçeli motorlar almak lazım. Hem hırsız yeltenmeyecek, hem de çalınsa bile milyonluk makine gibi üzülmeyeceksin.

Birkaç motorcuyla görüştüm dün yıllarca tecrübesi olan, kendileri iki disk kilidi, iki zincir ve gps kullanılırsa kaliteli olmak şartıyla korunabileceğini söylediler kilitler pahalı olduğu sürece. Üstelik motoru çalmaya teşebbüs ederse biri direkt gps telefona bağlı olduğundan bildirim geliyor. Direkt koşarım, baktım götürüyorlar hemen polisi arayıp gps ile takip ederiz. Kendi yerin olmadığı sürece ucuz motor sürmek düşüncesi saçma hocam, her iyi motoru olanın kendi yeri yok. Kendimiz sağlayacağız bir şekilde güvenliği.

Konu çok gereksiz gibi geldi motorun çalınması önlenemez ama ihtimal azaltılabilir bende de motor var apartmanda da durabilir ama gidip güvenlikli otoparka aidat ödüyorum, ki aidat motorun parasının yanında çok cüzi bir rakam 265 tl.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…