Motosiklet için A1 mi B1 mi ehliyet lazım?

taylankucukaslan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba 16 yaşında 125CC motor ve Citroën AMI gibi 4 tekerlekli motosiklet kullanmak istiyorum.
Sorum şu: Şimdi benim A1 ehliyet mi B1 ehliyet mi almam gerekiyor? Bu iki klasmanı kullanabilmek için. Bildiğim kadarıyla ikisinin de yaş sınırı 16.
Bir de her ikisini de alınca m sınıfı otomatikman mı geliyor? Şimdiden teşekkür ederim.

B1 ile AMI kullanabilirsiniz. Normal şartlarda 2023 sonuna kadar yasa gelecekti fakat geldimi bilmiyorum eğer geldiyse b sınıfı herhangi bir ehliyet ile 125CC sınırına kadar motor kullanabilirsiniz.

''A1 motosiklet ehliyeti alma yaşı 16 ve 125cc-11 kw/14 hp geçmeyen motosiklet kullanabilir.A1 motosiklet ehliyeti M motorlu bisiklet(Moped)ehliyetini kapsamaktadır.Aralık 2008 doğumlu olanlar 2024 yılı Ocak ayı itibariyla A1 motosiklet ehliyeti alabilir.''

Kaynak

B1 ehliyeti bildiğim kadarıyla alınmıyor herhangi bir ehliyet alınca B1-M ve g ehliyeti veriliyor diye biliyorum.

Motor için A, 4 tekerlekli için B alın. A1 aldınız diyelim, A lazım olunca A için yeniden kursa filan başvurmanız gerekecek. Onun için direkt A çakın geçin. Hem A için Hem B için ayrı ayrı kurs ücreti ve harç ödemeniz gerekecek. A ve B, kendinden öncekileri de kapsadığı için kafanız rahat olur. Ama bunun için 4 sene beklemeniz lazım. O yüzden ya bekleyeceksiniz ya da sürücü kursuna fazladan para ödeyeceksiniz.

Son düzenleme:
125cc için A1 ehliyet gerekiyor. 35kw ve üzeri yani 600lük ve üzeri motorlara A2 gerekiyor.
4 teker grubuna girdiği an otomobil segmentine geçiliyor. AMI de olsa YUKI de olsa fark etmez, B1 tipi ehliyet gerekiyor.
A1 ile 4 tekerlekli, B1 ile 2 tekerlekli araçları kullanamazsınız. Hem motor hem araba kullanmak istiyorsanız hem A1/A2 hem de en az B1 almanız gerek.

A ehliyeti "çakıp" geçemez maalesef ya 2 yıllık A2 ehliyet istiyor ya da 24 yaş üzeri olmanı.

A ehliyeti "çakıp" geçemez maalesef ya 2 yıllık A2 ehliyet istiyor ya da 24 yaş üzeri olmanı.
Doğru A2 olmadan alması için 24 yaşında olması lazımmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…