Mount and Blade: Warband Acemi için taktikler

Yer
Mersin
Oyunda 20 saatim var ama tam olarak oyunu anlayabilmiş değilim. Oyunun zevkini kaçırmamak için ne yapmalıyım? Mesela bir örnek vereyim; yolda sakince gidiyorum ve bir anda karşıma haydutlar çıkıyor ve paramı alıyor ya da savaşmak zorunda kalıyorum. Kaydetmeden çıkıp kayıt aldığım yerden başlayınca da zevkim alt üst oluyor. En çok sorduğum sorular: Bir acemi için dövüş yapay zekası ve strateji yapay zekası ne olmalı? Dostların ve oyuncunun aldığı zarar ne olmalı? Ayrıca kayıt etmeden çıkmayı açmalı mıyım? Bir de savaşlarda nasıl bir taktik uygulamalıyım?

Oyunda 20 saatim var ama tam olarak oyunu anlayabilmiş değilim. Oyunun zevkini kaçırmamak için ne yapmalıyım? Mesela bir örnek vereyim; yolda sakince gidiyorum ve bir anda karşıma haydutlar çıkıyor ve paramı alıyor ya da savaşmak zorunda kalıyorum. Kaydetmeden çıkıp kayıt aldığım yerden başlayınca da zevkim alt üst oluyor. En çok sorduğum sorular: Bir acemi için dövüş yapay zekası ve strateji yapay zekası ne olmalı? Dostların ve oyuncunun aldığı zarar ne olmalı? Ayrıca kayıt etmeden çıkmayı açmalı mıyım? Bir de savaşlarda nasıl bir taktik uygulamalıyım?

O haydut olayının tek çözümü daha çok asker alıp, haydutları korkutmak. Savaş taktiği savaştığın krallığa bağlı, atıyorum Rodoklar ile savaşıyorsan direk taarruz et çünkü okçuları çok iyi. Ama Kergitler ile savaşıyorsan sakın durma çünkü süvarileri ölümcül. Ve oyunu sakın kaydetmeden çıkma. Bunun için oyun başında bir seçenek var onu işaretle çünkü bazen insan kendine hakim olamadan yapabiliyor.

O haydut olayının tek çözümü daha çok asker alıp, haydutları korkutmak. Savaş taktiği savaştığın krallığa bağlı, atıyorum rodoklar ile savaşıyorsan direk taarruz et çünkü okçuları çok iyi. Ama kergitler ile savaşıyorsan sakın durma çünkü süvarileri ölümcül.
Nordlar ile savaşıyorum. Acemi olarak soruyorum, sizce yapay zeka zorluğunu ve strateji yapay zekası zorluğunu neye alıyım? Ve kayıt etmeden çıkmam olsun mu?

Nordlar ile savaşıyorum. Acemi olarak soruyorum, sizce yapay zeka zorluğunu ve strateji yapay zekası zorluğunu neye alayım? Ve kayıt etmeden çıkmam olsun mu?

Nordlar ile savaşıyorsan süvari eğit. Çünkü piyadeye dayalı bir ordu sistemleri var. Strateji yapay zekası işini doğrusu pek bilmiyorum. 5 yıllık Warband oyuncusuyum hiç dikkat etmedim. Kaydetmeden çıkma olmasın, oyunun zevki kaçar. Baştaki kaydetmeden çıkma olmasın seçeneğine tıklamanızı tavsiye ederim.

Nordlar ile savaşıyorsan süvari eğit. Çünkü piyadeye dayalı bir ordu sistemleri var. Strateji yapay zekası işini doğrusu pek bilmiyorum. 5 yıllık Warband oyuncusuyum hiç dikkat etmedim. Kaydetmeden çıkma olmasın, oyunun zevki kaçar. Baştaki kaydetmeden çıkma olmasın seçeneğine tıklamanızı tavsiye ederim.
Daha doğrusu zorluğu ne yapıyım? Sizin gibi uzun oynamış bir arkadaşım kolay oyna daha zevki dedi.

Daha doğrusu zorluğu ne yapayım? Sizin gibi uzun oynamış bir arkadaşım kolay oyna daha zevki dedi.

İlk başta kolaydan başla, bazen çok kolay gelebiliyor. 300 garnizonu olan şehiri 50 kişilik orduyla aldığım oluyordu. Sonra basamak basamak artırabilirsin.

Ortalama ile oynasam sorun olur mu? Çok mu zorlanırım? Her şeyi ortaya alsam.

Warband çok zor bir oyun değil. Hatta emin ol çok basit. Tabii böyle dedim diye de 20 acemi askerle kralların ordusuna dalmada. Ama ortalamada zorlanacağını sanmıyorum.

Warband çok zor bir oyun değil. Hatta emin ol çok basit. Tabii böyle dedim diye de 20 acemi askerle kralların ordusuna dalmada. Ama ortalamada zorlanacağını sanmıyorum.
Tamam deniyim. Şuan ordu topluyorum. Sonra görevlere çıkacağım. Bu arada sarraindlerin atları benimkinden yavaş ama daha hızlı geliyorlar onun sebebini biliyor musunuz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı