Rehber Mount and Blade Warband

EmreSunars

Hectopat
Katılım
14 Eylül 2020
Mesajlar
1.203
Çözümler
8
Yer
Samsun-Havza-Kocapınar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 5 1600AF
Sapphire Pulse Rx 580 8gb OC
Kingston Hyperx Fury 8X2 3200mhz rgb
Adata SU630 240GB
WD BLUE 1TB 7200RPM
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Selam bugün sizlere Mount and Blade Warband için mini rehber yapıyorum, iyi sosyaller.

1-BİRLİKLER:
Oyunda piyade, süvari, okçu olmak üzere 3 birlik var bunlardan hangisi tercih edilmeli ondan bahsedeceğim ilk olarak.

-PİYADELER:
-Piyadeler olarak Nord piyadelerini öneririm çünkü en dayanıklı kalkanlar ve en güçlü silahlar piyadelerde NORD piyadelerinde bulunmaktadır.

-OKÇULAR:
-Okçulardansa NORD okçuları ve VAEGİR okçularını tavsiye ederim çünkü NORD okçuları hem ok kullanırlar isabet oranı %70 olur hem de okları bittiği zamansa sırtlarında bulunan kılıç, baltaları kullanarak piyadelerle süvarilere destek sağlayabilir. VAEGİR okçularıysa yüksek isabet oranıysa NORDlara göre daha yüksek yani %85 olarak bulunur.

-SÜVARİLER:
-Benim tabirimle süvolardan SVADYA lıların süvarileri kullanılmasını tavsiye ederim hem zırhları sağlam zor ölüyorlar diğer süvari birliklerine göre hem de silahlarının verdiği hasarla, atlarının canları, zırh ve hucüm değerleri yüksektir.

2-Para kazanma yöntemi:
-Kimisi derki git bir lorddan vergi görevi al sonra vergiyi topla lorddan görevi iptal et gerek yok lord iseniz eğer uğraşmadan para kazanmak istiyorsanız şehirlerde işletme açın eğer uğraşıcaksanız para kazanmak için eğer köyünüz varsa;
-o köyü haydutlardan koruyun çünkü köyünüz yağmalanırsa o köyden vergi alamazsınız ama o köyü korursanız vergi alabilirsiniz.
-Eğer o köyün refah seviyesini arttırıp gelecek vergiyi arttırmak istiyorsanız köyünüzden erzak alın hem köyden gelen vergi artsın hem de köyün refah seviyesi artsın istiyorsanız dediğimi yapın.
-Eğer ki kaleniz veya şehriniz varsa çevresindeki köyleri koruyun (ona bağlıysa) çünkü onun çevresindeki köylerden köylüler kale veya şehrinize gelip ürünlerini satıyor ve böylelikle sizde o satıştan ek para alırsınız ama ona bağlı köyleri korumazsanız sürekli yağmalanıyorsa geliriniz düşer.

3-Savaş stratejisi:
-Kiminiz var direk tüm askerleri 0-F1-F3 şeklinde herkese hucüm emri veriyosunuz ama çok yanlış benim çoğunlukla kullandığım taktiği söyleyeyim okçuları yüksek bir tepeye konuşlandırırım arkadan bizi desteklemesi için ama düşman yakınsa hemen okçuları tepeyi konuşlanma emri veririm sonrasında piyadeleri önüne konuşlandırırım sonra ise süvarilere beni takip etme emri veririm çünkü okçular ve piyadeler konuşlanırken saldırı yiyebilirler karşı askerlerden bunun yaşanmaması için süvarilerinizle düşmanı okçulardan uzaklaştırın (okçulara ateş etme emri verin ateş etmesinler) sonra okçular ve piyadeler konuşlanınca okçulara 2 kez dağıl emri veririm piyadelere ise yakın dur emri vererek hem okçulara önden piyadeler saldıramaz hem de genişledikleri için vuruş alanları artar. Sonra ise düşman eskisine göre azaldıysa süvarilere hücum emri veririm sonra yeni düşmanlar gelirse tekrar okçuları kullanırım sonrasında okçuların oku biterse (NORD okçusu veya VAEGİR okçusuysa) okçuların kılıç veya baltalarını çekip piyade gibi savaşma emri veririm.

-SON:
-Rehber bu kadardı umarım oyunda ufakta olsa işinize yarar.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı