Mount & Blade Warband tavsiyesi

Aranı iyi tut milletle bol bol adam topla çapulcu falan gördünmü kes hepsini eğer kendine güvenmiyorsan kaçaklara bulaşma. Dediğim gibi krallıklarla arani iyi tut sonra gelip önünü kesiyor lordlardan biri tüm orduyu şişten geçiriyor.
 
Hileyi açıp takılabilirsin. Oyuna girmeden ayarlardan hileleri izin veri etkinleştir envanterdeyken ctrl-x yap 1.000 para veriyor. Lazım olunca kullanırsın.
 
Hile falan açma, zevk vermiyor oyun. İlk oynayışın sanırım? Strateji önemli. Öncelikle güçlü bir millet seç. Sarranid önerimdir. o milletin askerlerinden güçlü ve deneyimli bir ordu kur. Bunun için köylerden asker toplayıp çapulcu avlaman gerekir. Zamanla gelişecekler. Para kazanmak için turnuvalara katıl. Sarranid sultanlığının sahibi Sultan Hakim'in adamı ol başta. onu destekle. bir kale kuşatabilecek seviyeye gelene kadar. Sarranidin düşmanlarının köylerini yağmalayarak para kazan. Yeterince güçlendiğini düşündüğünde Sarranidin düşmanlarından bir kaleye tek başına gir. Kazanırsan Sultan Hakimden kaleyi kime vereceğini seçmesini isteyeceksin. Büyük ihtimalle sana vermez. işte o noktada ya Sarranid'e çalışmaya devam edeceksin yada kendi krallığını kurucaksın. ilk kurduğunda herkes saldırabilir ayakta kalmaya çalış. sonrasında ise derebeyleri kendi safhına çekerek ülkeni büyüt. bu sırada leydilere yavşayıp evlenebilirsin.


(Sarranid temsilidir. Başka bir krallığı seçebilirsin.)
 
Ben 3 gün gibi kısa bir sürede oyunda krallık kurdum. Nord krallığına savaş ilan ediyorum ilkinde Curin kalesi mi ne var ada da ki tek kale ve Kwyn köyü ile beraber orayı işgal edip +1000 asker bastım ve sürekli uzunca bir süre kalede kaldım. Param olmadığı için sürekli eksi dinar yiyip krallığımı çöp bir krallık yapıyordum. Ama 50-60 kale savunma savaşından sonra barış yapmayı başardım ve sonra kale de ki fazlalık askerleri sahip olduğum tek köyü vererek derebeyi ilan ettiğim Lezalit'e hediye ettim. Ve onun da askeri birliklerini doldurdum geri kalanını çapulcu keserek vs. harcadım. Devamın da ise işime yarayacak bir ordu bıraktım kendime ve kaleyi savunması için en gelişmiş askerleri de kaleye bıraktım. Akabinde herkes ile aramı düzgün tuttum ve yükselmeye başladım ardından kral Ragnar'a bağlılık yemini ederek kılıcımı Nord halkının kutsallığı namına kullanmaya başladım. Aradan 3 ay geçti (oyun içi saat/zaman süresi) ve sonunda güzel bir kale bütünlüğü elde ederek kral Harlaus un tereyağlarına el koydum ve krala karşı isyanda bulundum ve kendi tarafıma 3-5 lord çektim. Akabinde elde ettiğim şan şöhret ve turnuvalarda ki kazancım olan namımın da sayesinde tüm Kalradya topraklarını yüce imparatorluk topraklarına katarak oyunu bitirdim. Bu benim için her zaman en kolay kazanma yöntemi olmuştur. En uzun şekilde ise de 1-5 ay arasında bitirdim onda da ilk gerçek veliahtları tahta geçirdim sonra ben her toprağı emrim altına aldım neyse anlatmaya gerek yok ilk dediğimi yap anlayacaksın olayı zaten kısaca efsane bir durum.
 
Oyunu daha önceden oynadım kendi krallığımı kurdum svadyadan iki şehir bir kale aldım isimleri şunlardı; dhirim ve dhirimin sol alttaki kalesi ve civar köyleri.
Uxhkal şehrini aldım civarındaki köyleri aldım ve sonra rodoklara saldırdım ve eskiden svadyanın şimdi rodokların olan iki kaleyi aldım isimlerini hatırlamıyorum.

Ordum sarranid memlüklerinden.
5 tane lord aldım yanıma.
Meriga vardı bir de svadyadaki 800 namlı bir lordu aldım diğerkinleri hatırlamıyorum.

Sonra Call of Duty oyunları oynadım ve Warband'i bıraktım ve oyunu unuttum.
PC'ye format attım 2 defa ikincisinde Windows old dosyalarını sildiğim için Warband Save'leri de gitti ve şu an yine format atmam gerek.

Hileyi açıp takılabilirsin. Oyuna girmeden ayarlardan hileleri izin veri etkinleştir envanterdeyken ctrl-x yap 1.000 para veriyor. Lazım olunca kullanırsın.
Hocam hile sarmadı beni maalesef.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı