Mouse 1 Ms ile 0.2 Ms Arasındaki Fark

@noname_12 Onun bu konuyla alakası yok. Adam yayın yapıyor veya yayın kaydediliyor bu sırada sen yayını izliyorsun. Yayın kayıt veya aktarım değerleri görmene engel oluyor. Adamın oyununu 1:1 görme şansın yok. Lütfen artık şu konuyla alakalı bilgi kirliğinde bulunmayın. Teknik anlamda bilginiz yoksa kesin cümlelerden kaçının. Burası eğlence değil, bilgi platformu.
 
Ben konuya farklı bir açıdan bakmak istiyorum.

Genelde 500MHz yani 2ms ile fareyi kullanmaktayım. Eğer kullandığınız farenin onboard hafızası yoksa ve sadece program üzerinden çalışıyorsa bu tarz fareler 1ms'de işlemciyi resmen sömürüyor. Raporlama çok seri olduğu için 100 FPS aldığın bir oyunda 1ms ayar ile 80-85 FPS alabilirsin. Hatta internette FPS increase 500 1000 pooling rate gibi bir arama yaparsan genelde FPS için fareyi 2ms yani 500MHz'ye düşürmen önerilir.

Program gerektirmeyen farelerde böyle bir durum yok. Mesela Logitech farelerin bazılarında hafıza var. 1 kez fare ayarını yapıp, programını sildiğiniz zaman çalışmaya devam ediyorlar. Zowie buna diğer bir örnek. Ama ben bu sorunu Razer 3.5 G sürümünde yaşamıştım. O günden sonra 1 ms kullanmamaya başladım.

Bir de şöyle bir konu var. Farenin sensörü kötü ise sen fareyi 1 ms aldığın zaman stabil çalışmayabiliyor. İstediğin performansı alamayabiliyorsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Omen Reactor 0.2 ms mouse var ben farenin ayarlarından Hz'yi 500'e çekince Valorant gibi bir oyunda 1000 Hz'ye göre düşük olduğunu fazlasıyla hissediyorum ms ne kadar düşük, adamı o kadar erken vurabiliyoruz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı