AMD A10-7870K Mouse Donma Sorunu

ekomar16

Hectopat
Daha fazla  
Farem belirli bir aralığı olmadan 1 saniye kadar donuyor sanki kare atlıyormuş gibi sonra geri geliyor, ışığı da. Bu donmalarda herhangi bir kesintiye uğramıyor (USB girişli, kablolu). Başka bir mouse ile tekrar denedim o da aynı şekilde donuyor. Her yerde donuyor özel bir programda değil oyun içi dışı fark etmiyor.

Ayrıca FarCry 4'te 720p High ayarlarda 30 FPS oynuyorken şimdi 10-20 arası değişiyor.
Bu olayların hepsi 5 gün öncesine kadar yoktu. Herhangi bir bilmediğim bir yazılım da yüklemedim. Format da attım bu sorun yüzünden ama yine bir şey değişmedi. Diğer konularda HDD'in sağlığına bak diyorlardı ona da baktım herhangi bir şey yok, zaten PC Technopat'ın 1500 TL'lik PC'si alalı 20 gün oldu. Bu sorun nereden kaynaklanıyor acaba ?

Şöyle bir ayrıntı var PC'nin parçaları geldiğinde biz parçaları eski kasamıza monte etmiştik 230 Wattlık bir PSU'su vardı 1 TB'lık harddiski de takmamıştık eski harddiski kullanmıştık herhangi bir sorun yoktu sonra yeni kasaya monte ettik parçaları onda da bir sorun yoktu ama 5 gün öncesine kadar.

(Kasa hepsiburadadan kırık bir şekilde geldiği için direk ona monte etmedik iade işlemleriyle uğraştık ama hasar tespit tutanağı yok diye sonuç çıkmadı tabi ön plastik kısmı kırık kırık kullanıyoruz bu ayrı bi konu :D )

Isı değerleri normal.
  • Windows 10 64 bit uefi kurulum.
  • AMD A10-7870K
  • MSI A68HM-E33 V2
  • KINGSTON HyperX XMP Beast 8GB (2x4GB) DDR3-2400MHz
  • Kingston Fury 120 GB
  • 1 TB 7200 RPM Toshiba DT01ACA100
  • Aerocool GT Black Edition 500W Kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Farem belirli bir aralığı olmadan 1 saniye kadar donuyor sanki kare atlıyormuş gibi sonra geri geliyor ışığı da bu donmalarda herhangi bir kesintiye uğramıyor (USB girişli, kablolu). Başka bir mouse ile tekrar denedim o da aynı şekilde donuyor. Her yerde donuyor özel bir programda değil oyun içi dışı fark etmiyor.
Ayrıca FarCry 4'te 720p High ayarlarda 30 fps oynuyorken şimdi 10-20 arası değişiyor.
Bu olayların hepsi 5 gün öncesine kadar yoktu. Herhangi bir bilmediğim bir yazılım da yüklemedim. Format da attım bu sorun yüzünden ama yine bir şey değişmedi. Diğer konularda HDD'in sağlığına bak diyorlardı ona da baktım herhangi bir şey yok, zaten PC Technopat'ın 1500 TL'lik PC'si alalı 20 gün oldu. Bu sorun nereden kaynaklanıyor acaba ?

Şöyle bir ayrıntı var PC'nin parçaları geldiğinde biz parçaları eski kasamıza monte etmiştik 230 Wattlık bir PSU'su vardı 1 TB'lık harddiski de takmamıştık eski harddiski kullanmıştık herhangi bir sorun yoktu sonra yeni kasaya monte ettik parçaları onda da bir sorun yoktu ama 5 gün öncesine kadar.
(Kasa hepsiburadadan kırık bir şekilde geldiği için direk ona monte etmedik iade işlemleriyle uğraştık ama hasar tespit tutanağı yok diye sonuç çıkmadı tabi ön plastik kısmı kırık kırık kullanıyoruz bu ayrı bi konu :D )

Isı değerleri normal.
  • Windows 10 64 bit uefi kurulum.
  • AMD A10-7870K
  • MSI A68HM-E33 V2
  • KINGSTON HyperX XMP Beast 8GB (2x4GB) DDR3-2400MHz
  • Kingston Fury 120 GB
  • 1 TB 7200 RPM Toshiba DT01ACA100
  • Aerocool GT Black Edition 500W Kasa

Merhaba aynı sistemi topladım. gigabyte A88 anakart ve 750w lık kasa ile. FPS oranını hiç beğenmedim gerçekten çok düşük, bu kadar testini yaptıkları a10 7870k modelini bize aldırdılar gibi hissetmeye başladım acıkcası. FPS daha iyi olmalı, 2400mhz de pc kapanıo sordum cevap yok, 1600mhz sorunsuz o zaman nie fazla para verdimki?

FPS sorunu Amd'nin yeni güncellemesi ile çözüldü, eski aldığım performansı alıyorum yine.
Faredeki takılmalarda yok denecek kadar az artık.
İşlemci BIOS'tayken boşta bile 40 derece civarlarında normal midir ?

(PSU'nun dış ızgarasında az bir şey içeri göçme var kargo yüzünden, hasar tespit tutanağımız yok diye değiştiremedik kasayı da.)

IMAG0091 (2).jpg

Merhabalar Recep Bey, PC kasamdan fotoğrafları mailinize gönderdim, ne yazık ki hala bir cevap alamadım. Konu benim için önemli, yardımınıza ihtiyacım devam ediyor. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı