Mouse donması ve ses gitmesi

BatuRaveN

Centipat
Daha fazla  
RAM
Kingston 16gb ddr4 ram samsung 16gb ddr4 ram
SSD veya HDD modeli
1 tb hdd 256ssd
Ekran kartı
1650ti
İşlemci
İ5 10300h
Merhaba arkadaşlar. Benim şöyle saçma bir sorunum var. Oyun oynarken genelde anlık olarak çok fazla drop alıyorum. Milisaniyelik droplar ama çokça olmaya başladı bu durum ve bazen anlamadığım bir şekilde oyunda farem milim milim hareket ediyor. Ne kadar hızlı çeksem de farem aşırı yavaş hareket ediyor milim milim hareket ediyor 1-2 saniye devam ediyor bu sorun ama sonrasında geçiyor. Rekabetçi oyunlar oynarken bu durumu sıklıkla yaşamaya başladım ve inanın çok sıkıntı bir duruma geliyor artık ve benim için asıl en büyük sorun ise anlık olarak sesin gitmesi. Hiçbir şey yokken bir anda ses gidiyor. Yeri geldiğinde bilgisayarımı anlık yoran şeylerde örnek veriyorum yüksek grafikli ağır bir oyunu açarken bunu çok yaşıyorum. Bilgisayarın anlık donduğunu anlıyorum ve sonrasında örneğin şarkı dinliyorsam o an şarkının sözleri takılıyor bekliyorum geçsin diye geçmiyor aksine ses gidiyor. Görev Yöneticisi'nden Windows Gezgini'ni yeniden başlat yaparak bu sorunu gideriyorum. Ne araştırsam bulamadım, hangi bilgisayarcıya gitsem bir sonuç alamadım. 4 yıldır kullanıyorum bilgisayarımı. 6 ayda bir düzenli bakımını yaptırıyorum. Driverlarımı sürekli güncel tutuyorum lakin sorunu bir türlü anlayamadım. Laptop kullanıcısıyım. i5 10300H 16 GB DDR4 RAM 1650 Ti bulunan bir laptopum var ben ekleme olarak bir 16 RAM DDR4 daha taktım aynı MHz değerlerinde. Bir arkadaşım bana 32 GB RAM'in bu sisteme fazla olduğunu ve darboğaz yapabileceğini söyledi. Çok büyük dert olmaya başladı bu durum bana oynadığım oyunlardan keyif almamaya başladım. Farem sanki dona dona ilerliyor. Discord'dayken ağır bir oyun açınca Discord'un sesi gidiyor oyunun sesi gidiyor Windows Gezgini'ni yenile yapmak zorunda kalıyorum. Kimi zaman hatta görev yöneticisi>windows gezgini>yeniden başlat seçeneği de işe yaramıyor bilgisayarımı yeniden başlat yapmak zorunda kalıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum kafayı yemek üzereyim.

Sisteminiz darboğaz oluyor oyun oynarken fazla RAM'den darboğaz olmaz ekran kartının yüksek performansı ve işlemcinin düşük performansından kaynaklı olarak darboğaz olur

Grafiklerinizi yükseltmeyi deneyin eğer düşük grafiklerde oynuyorsanız işlemciniz ekran kartını yormamak adına işlemciyi çalıştırır bu nedenden dolayı drop ve FPS düşüklüğü yaşayabilirsiniz grafikleri yükselttiğinizde performans farkını göreceksinz.

İşlemci sıcaklığınızı kontrol edin termal macununuzu yenilemeniz gerekebilir fakat sorun çoğunlukla işlemci performansından kaynaklı olarak görünüyor.

İyi sosyaller.

Sisteminiz darboğaz oluyor oyun oynarken fazla RAM'den darboğaz olmaz ekran kartının yüksek performansı ve işlemcinin düşük performansından kaynaklı olarak darboğaz olur.

Grafiklerinizi yükseltmeyi deneyin eğer düşük grafiklerde oynuyorsanız işlemciniz ekran kartını yormamak adına işlemciyi çalıştırır bu nedenden dolayı drop ve FPS düşüklüğü yaşayabilirsiniz grafikleri yükselttiğinizde performans farkını göreceksinz.

İşlemci sıcaklığınızı kontrol edin termal macununuzu yenilemeniz gerekebilir fakat sorun çoğunlukla işlemci performansından kaynaklı olarak görünüyor.

İyi sosyaller.

Anladım hocam. Zamanında kötü bir bilgisayarcıya götürmüştüm bilgisayarımı ve işlemci fanını temizlerken kırmış kendisi ve bunu bana da söylememiş bu olayın üzerinden yaklaşık bir 6 ay sonra ben kendim RAM'i takmak için açtığımda gördüm fanın kırık olduğunu. Monster bayiisiyle görüştüm fakat bana yedek işlemci fanı temin edemiyeceklerini söylediler. Ben de aynı fanı tüm her şeyine bakarak birebir aynısını aldım AliExpress'ten fan sağlam çalışıyor hiçbir sıkıntısı yok acaba diyorum bu taktığım fandan dolayı mı yapmıştır bu sorunu diye ama grafikleri yüksek modda oynarsam sorunun çözüleceğini söylediniz deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı