qwertyklavye
Megapat
Şarjlı piller pahalı ürünler. Kapasitesi aşırı yüksek olmasa da yıl olarak uzun ömürlü olmasını isterim.Ben aldıktan sonra haftalarca kullanmıştım. Tabii ki oyun oynadığım günlere ve saatlere göre bu iş değişir ki net bir hesap sunamam ama tekrar doldurmamıştım. 2100 Mah iyi bir değer diye düşünüyorum.
Varta, kötü bir marka değil. He tabii Duracell ile karşılaştırmak doğru olmaz ama fiyat farkı da mevcut.Şarjlı piller pahalı ürünler. Kapasitesi aşırı yüksek olmasa da yıl olarak uzun ömürlü olmasını isterim.
Pillerin son kullanım tarihi oluyor, bir pilin sarjı 3 ay gitse ikisini kullanana kadar son kullanma tarihleri gelebilir. Ama belki de sarj edilemeyen pile göre daha karlıdır gene de. Çok da kafanı karıştırmayayım tabi sarjlı pil konusunda pek tecrübeli değilim.Anlayamadım demek istediğinizi?
Hocam elimdeki biten cihazı çalıştırmayan pil şarjlı değil normal standart kullan at duracell pil.Merhaba. Hocam; 0.9-1.0 volt ölçümü Ni-Cd şarjlı piller için çok kötü bir durum değil, aksine şarj alabileceği sağlıklı bir şarj seviyesi durumunu da gösterir bize. Yıllarca (14-15 sene) Suzuki marka 1000 mA 'lik Ni-Cd şarjlı AA pilleri çeşitli kumandalarda sürekli kulllanan birisi olarak bunu size rahatça söyleyebilirim. İki farklı markadaki mouse'unuzun bu şarjlı pillerin asgari voltta çalışabilme voltları birbirinden biraz farklı olabilir, 0.9 volttaki bu iki çok farklı durumu için.
Bir de anti parantez olarak; örneğin Ni-Cd şarjlı piller belirli kritik voltajların çok altında çok uzun süre (kendi halinde) boş (şarjsız) olarak kalırsa kendi içinde kısa devreye neden olan dendritler kolayca oluşup piller artık kolayca şarj alamayıp atıl hale gelebiliyorlar. Bu yüzden çok uzun sürelerle çok düşük şarj seviyesinde kalmamaları da gerekiyor, kendi kişisel tecrübelerime göre.
Zaten kurşun-asitli akülerde de süngerimsi kurşun filizli plakalar giderilmesi çok güç sulfatlanma ile hücre başı 1.80 voltun altında çok uzun süre beklemişlerse bu olumsuzluğa maruz kalabiliyor, başka gizli tehlike olarak. Buradan hareketle şarjlı pil, akü, vb. türü ne olursa olsun bunların tümü düzenli şarj olabilmeyi çok seviyor ve yaşam döngülerinin uzunluğu da aslında sık sık şarjda (hızlı şarjların dışında) kalabilmeleriyle doğrudan ilintili. Kolay gelsin.
Varta'nın yeni çıkardığı Endless serisi 2'li şarjlı piller 2500 mah olduğu söyleniyor. 500 kez doldurulabilir hatta daha fazla olduğu yazıyor. Aynı zamanda 3500 tane sıradan pile denk geldiği belirtiliyor. 3500 değil de 1000 tane duracell pile denk gelse duracell şu an 5TL tanesi. 5000TL gibi bir para çıkar ortaya. Eğer gerçekten belirtildiği kadar kaliteliyse şarjlı Varta almak çok daha mantıklı.Merhaba. Evet, bu kusura bakmayın, Duracell pillerin şarjlı olanları son zamanlarda yeni yeni çıkmıştı, Duracell'i ilk okuduğumda yanlış olarak şarjlı olarak anlamışım ben demek ki. Ancak normal Duracell pillerin de 0.9 Volt'ta iki ayrı Mouse'daki mevcut durumu da çok farklı değildir. Amper seviyesiyle Volt düzeyi genelde beraber düşüp yükseldiği için, 0.90 Volt'taki amper. saat kapasitesinde bir sorun olduğundan değil iki ayrı farenin asgari pil voltajındaki çalışma voltajı farklılığından dolayı ayni pille birinde çalışırken diğerinde çalışamamıştır. Kolay gelsin.
Ya zaten cihazı normal ev ortamında mouse içerisinde kullanacağım, yüksek sıcaklığa sadece şarj olurken maruz kalabilir yani daha fazlasının olacağını sanmıyorum.Evet, Varta markası çok iyi bir markadır, bunda hiç şüphe yoktur. Ancak şarj/deşarj döngüsünün vaat edildiği gibi belirtilen bu ektrem kullanım döngüsü sayısı, aslında pil kullanıcılarının bu pili kullanırken gösterdiği dikkatle de doğrudan ilişkili bir durumdut. Örneğin kritik voltajların altına inildiğinde rafta çok bekletmeden en kısa sürede şarj edebilmekle, daima belirli sıcaklık limitlerinde (sıcak araç içleri hariç normal şartlar olan 20-22 derece santigradlarda) kullanılmaya çalışılması, vb. pilin şarj/deşarj döngüsü (çevrim sayısını) daha doğrusu toplam kullanım ömrünü çok uzatacak olup bu belirtilen ekstrem çevrim sayısını yakalamanıza mutlaka olanak verebilecektir. Kolay gelsin.