Mouse kablosuz dongle ile kullanılırken laptopta internet gidiyor

Daha fazla  
Arkadaşlar yeni kablosuz mouse aldım(ATK F1 ultimate) fakat farenin kablosuz dongle'ına geçince internet bağlantım gidiyor, kablolu kullanmaya başlayınca düzeliyor (laptop kullanıyorum).

Son düzenleme:
Aşağıdaki adımları deneyin lütfen.

• USB Portunu Değiştirin: Dongle'ı farklı bir USB portuna takmayı deneyin. Özellikle, dongle'ı laptopun arka tarafındaki portlara veya USB 3.0 portlarına takmak bazen bu tür sorunları çözebilir.

• USB Hub Kullanmayın: Eğer bir USB hub kullanıyorsanız (usb çoğaltıcı), dongle'ı doğrudan laptopun USB portuna takmayı deneyin. USB hub'lar bazen sinyal karışmalarına neden olabilir.

• Sürücüleri Güncelleyin: Hem mouse dongle'ının hem de ağ adaptörünüzün sürücülerini güncel tutun. Sürücü güncellemeleri, bu tür uyumsuzlukları giderebilir.

• Anteni veya Kablosuz Modülü Yeniden Konumlandırın: Eğer laptopunuzda harici bir kablosuz anten varsa, bu antenin veya modülün konumunu değiştirmek faydalı olabilir. Bu, sinyal karışmalarını azaltabilir.

• Son Olarak: Bilgisayarınızdaki tüm usbleri çıkarın ve yalnızca mouse usbsi takılı olsun. Bir de bu şekilde deneyin.

Benim de laptopumda Wifi açıkken Bluetooth kulaklık bağlayınca seste kesilmeler oluyor bunun sebebi cihazlar aynı frekansta çalışınca yoğunluk oluyor ve jammer gibi birbirlerinin frekanslarını kirletiyorlar. Böyle frekans trafik yoğunlukları sorunlarında çözüm olarak farklı frekansta çalıştırmayı öneriyorlar mesela modemin frekansını 2.4Ghz den 5 Ghz e alırsan farklı frekansta olduğu için birbirlerini etkilemezler ama bunun modemde avantaj ve dezavantajları var. 5 Ghz de daha yüksek hızlara ulaşabilirsin ama WiFi mesafesi azalır. Ben nasıl çözdüm olayı anlatim telefonumu USB ile laptopa bağladım ve telefonum WiFi ni ayarlardan USB ile paylaştım böylece benim kulaklıkta ki sorunum çözüldü saçma bir şekilde sanki telefon sinyal yaymıyormuş gibi. Ayrıca böyle dongle, hub gibi araçlarda etrafa sinyal yayıp etraftaki diğer WİFİ ve Bluetooth ağlarını bozabiliyor, bende kablosuz mouse kullanıyorum ama benim mouse um böyle bir sorun yapmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı