İnsanlar övüyor ne almalıyım 3K butceyle
Elindeki mouse 6K ATK ile aynı olmasını bekleme.
Çoğu kişi övdüğü kadar, çoğu kişi şikayet ediyor. Ben de bu övgülere aldanıp satın aldım. Sensöründen kasasına kadar birçok problem yaşadım; hem mouse ile hem de firma ile. (Sadece 10-12 günlük kullanımda.)
Sebebi ise basit. İğrenç bir garanti servisleri var. Kesinlikle sattıkları ürünün arkasında durmuyorlar. 18 Ekim 2024 tarihinde, bu firmadan ATK X1 Ultra adlı mouse satın aldım. Mouse elime yaklaşık 3 gün içerisinde geçti. Artık bana bozuk ürün mü geldi, yoksa üretim hatası mı bilinmez, mousede...
www.technopat.net
ATK’yi tercih etme sebebim, yüksek batarya kapasitesi ve PAW 3950 Ultra sensörüydü. Ayrıca, Viper V3 Pro stok sıkıntısı da yaşanıyordu.
Hakkını yememek lazım, şu zamana kadar kullandığım en uzun batarya ömrüne sahip mouse, Superlight 2’den sonra buydu. 12 gün boyunca kullandım ve sadece bir kez şarj ettim.
Ucuz bir mouse değil; 3500₺ ödedim. Ancak birçok modeli var, belki bendeki modelde kronik sorunlar vardı. Belki sizdeki PAW 3950 sensöründe problem yoktur ama PAW 3950 Ultra sensöründe sorun olabilir. Bildiğim kadarıyla, DPI ve LOD dışında 3950 ile 3950 Ultra arasında fark yok.
Neyse, bir daha asla Wraith tercih etmeyeceğim. Sebebini yukarıdaki linkte paylaştığım konuda detaylıca bulabilirsiniz.
Konu sahibine tavsiyelerim:
Biliyorum, bu yazdıklarımdan dolayı birçok kişi beni eleştirecek. Ancak, bence mouse alacaksanız bilindik bir markadan ve güvenilir bir firmadan alın. Garanti konusunda kafanız rahat eder. SteelSeries, Logitech ve Razer bu konuda iyi markalardır. Şimdiye kadar birçok ürünlerini kullandım ve garanti konusunda hiçbir sorun yaşamadım. Alışverişlerimi genelde Hepsiburada veya Amazon üzerinden yaptım.
- Ergonomik bir mouse alınacaksa, bu zamana kadar kullandığım en iyi ergonomik mouse Superlight 2 Dex. Ancak satın aldığım üç modelde de kronik scroll problemi vardı. Scrolle basılı tutarken çok az güç uygularsam, fiziksel değil ama yazılımsal olarak kendini bırakıyordu.
- SteelSeries Rival 3, zamanına göre iyi bir mouse’du. Artık eskidi. Ancak fiyatı hâlâ uygun: 700-800₺ bandında bulunabiliyor. Fiyat-performans açısından tercih edilebilir. Ancak, bu fiyatın biraz üzerine çıkıldığında çok daha iyi mouse’lar mevcut.
- Viper V3 Pro, ihtiyaçlarıma tam anlamıyla cevap veren bir mouse oldu. Düşünmeden alabilirsiniz.
- Superlight 2 de gayet iyi bir mouse. Bataryası çok uzun gider ve sizi üzmez.
Çoğu kişi kasa kalitesinden veya IPS gibi detaylardan bahsedecek. "O para o mouse’a değmez," diyecekler. Ancak unutulmamalıdır ki bu parayı sadece mouse’a değil, aynı zamanda markaya da veriyorsunuz. Ben bu hatayı bir kere Wraith’ten ATK adlı Çin çöpünü alarak yaptım ve bir daha asla yapmayacağım.
Lamzu, Pulsar, Ninjutso gibi markalara lafım yok. Bunlar da tercih edilebilir. Umarım yakın zamanda Wraith’e rakip bir ithalatçı firma çıkar da insanlar bu tür mouse’lara yönelirken problem yaşamaz.
Mousepad için tavsiyeler:
Dikişli mi dikişsiz mi olucak ? Kontrol odaklı mı yoksa hız odaklı mı olucak ? Bu tür etmenler var.
- Wraith W64:
Dikişleri bileklerimi rahatsız edecek kadar sertti. Neredeyse "yakıyor" diyebilirim. Kullanamadan kaldırdım, sıfır kapalı kutu olarak dolabımda bekliyor.
- Wonkey Pro:
Dikişleri yine rahatsız etti ama Wraith W64 kadar kötü değildi. Bir fiyat/performans ürünü sayılabilir. 350₺’ye almıştım. 2-3 gün kullandıktan sonra kenara koydum, şu anda da kullanmıyorum.
- Razer Gigantus V2:
Dikişsiz yapısıyla çok rahattı, gerçekten beni benden aldı. 2-3 yıl boyunca kullandım. Ancak, aldıktan sadece 1 hafta sonra sol tarafından hafif bir açılma yaptı. 2-3 yıl sonra ise alt tarafı eriyip masaya yapıştı. Bu durum uzun ömür açısından can sıkıcıydı.
- SteelSeries QcK:
Şu anda kullandığım pad. 3XL modelini tercih ettim ve masayı gayet iyi kaplıyor. Razer gibi yanlardan açılma yapmadı. Şu ana kadar gözlemlediğim tek sıkıntısı, fazla tüy bırakması. 3 haftalık kullanımımda sensöre bir olumsuz etkisi olmadı, ama yine de önlem olarak haftada bir temizliyorum.
Hız odaklı bir mousepad istiyorsanız, ne yazık ki bu konuda hiç tecrübem yok. Cam skatez, cam mousepad gibi ürünleri de hiç kullanmadım. Bu konuda
işin üstadları size doğru yolu gösterecektir.