Mouse pad kullanılmalı mı?

445845

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bu soruyu sormam bana aptalca geldi ama bilmiyorum. Mouse pad kullanmışlığım var. Fakat kullandığımdan ziyade mouse'umda yavaşlık, hareket sorunları yaşadığım oluyor. Genelde bilgisayarımı masaüstünde kullandığım için mouse pad'e gerek duymadığımı düşünüyorum. Kullanmaya başlamalı mıyım sizce? Oyunlarda yararı olur mu? Ne gibi faydaları var?

Merhaba arkadaşlar, bu soruyu sormam bana aptalca geldi ama bilmiyorum. Mouse pad kullanmışlığım var. Fakat kullandığımdan ziyade mouse'umda yavaşlık, hareket sorunları yaşadığım oluyor. Genelde bilgisayarımı masaüstünde kullandığım için mouse pad'e gerek duymadığımı düşünüyorum. Kullanmaya başlamalı mıyım sizce? Oyunlarda yararı olur mu? Ne gibi faydaları var?
Bence kullan. Cam olanlarda olur o sorun masa kadar olunca çok şık duruyor RGB olanlar gereksiz. Mouse daha rahat hareket ediyor hem bana göre.

Diğer nesnelere nazaren mouse gözünün rahat okuyabileceği şekilde mouse pad malzemeleri tasarlanır
CS, Valorant gibi rekabetçi oyunlar oynuyorsan mouse pad in aim ine faydasını görüceksin

Ben yukarıdaki arkadaşlara katılmıyorum. Zımparalı ve pürüzsüz yüzeyli bir masan varsa çok gerek yok mousepade. Ben senelerdir FPS oyunları oynayan biriyim daha yeni aldım mouse pad. O da sırf klavyeyi kaplayınca göze hoş geliyor diye :D bu dediğim tabii ki artisan gibi çok üst düzey mousepadler için geçerli değil fakat düşük segment bir mouse pad alacağına masada oyna aynı şey benim için

Ben yukarıdaki arkadaşlara katılmıyorum. Zımparalı ve pürüzsüz yüzeyli bir masan varsa çok gerek yok mousepade. Ben senelerdir FPS oyunları oynayan biriyim daha yeni aldım mouse pad. O da sırf klavyeyi kaplayınca göze hoş geliyor diye :D bu dediğim tabii ki artisan gibi çok üst düzey mousepadler için geçerli değil fakat düşük segment bir mouse pad alacağına masada oyna aynı şey benim için.

Hocam pürüzsüz bir masam var zamanında dükkanımız vardı orada iş için kullanırdık bayağı da büyük masaydı tabii 7 yıl öncesine gidersem o zamanlar standart fare kullanıyordum şimdi oyuncu farem var onunla denedim masada yağ gibi kayıyor ama yine de mouse pad olsa fare kontrolünü daha iyi sağlayabilirim gibi geliyor.

Kullandığım masa düz ahşap pürüzsüz yüzeye sahip.

Bu güne kadar kullanmamanız büyük hata.

Yararını bilseydim aslında kullanırdımda hiç gerek duymadım bu zamana kadar şimdi anlıyorum bu konudaki hatamı.

Ama şimdi de şöyle bir şeyde var üst segment mouse pade bence 800 lira vermek büyük hata geçenlerde mediamarkta 80 liraya oyuncu mouse padı gördüm iyi fiyattı benim için param olsaydı alacaktımda işte.

Bu konuyuda yazdığımda hata yaptığımı hiç düşünmemiştim sağ olun var olun.

Son düzenleme:
Hocam pürüzsüz bir masam var zamanında dükkanımız vardı orada iş için kullanırdık bayağı da büyük masaydı tabii 7 yıl öncesine gidersem o zamanlar standart fare kullanıyordum şimdi oyuncu farem var onunla denedim masada yağ gibi kayıyor ama yine de mouse pad olsa fare kontrolünü daha iyi sağlayabilirim gibi geliyor.

Kullandığım masa düz ahşap pürüzsüz yüzeye sahip.

Yararını bilseydim aslında kullanırdımda hiç gerek duymadım bu zamana kadar şimdi anlıyorum bu konudaki hatamı.

Ama şimdi de şöyle bir şeyde var üst segment mouse pade bence 800 lira vermek büyük hata geçenlerde mediamarkta 80 liraya oyuncu mouse padı gördüm iyi fiyattı benim için param olsaydı alacaktımda işte.

Bu konuyuda yazdığımda hata yaptığımı hiç düşünmemiştim sağ olun var olun.

Hocam minimum klasse SteelSeries markalı mousepadlar alacaksanız faydası olur. Ama giriş seviyesi alacağınıza masanızda kullanın fareyi derim. IKEA'nın bir mousepadi vardı fiyatı da çok uygundu ona bakabilirsiniz

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı