Mouse Pad'in oyunlarda çok etkisi var mı?

Gamepower mouse pad kullanıyorum bazı mousepadler çok pahalıya satılıyor, özellikle üst segment markaların...
Bunların oyunculukta artı bir etkisi var mı? Çok pahalı mousepadler çok daha iyi oyuncu mu yapar bizi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gamepower mouse pad kullanıyorum bazı mousepadler çok pahalıya satılıyor, özellikle üst segment markaların...
Bunların oyunculukta artı bir etkisi var mı? Çok pahalı mousepadler çok daha iyi oyuncu mu yapar bizi?

Hocam mouse pad konusunun testleri var mesela fareyi ucuz bir mousepadde ittiriyorlar yarıda kesiliyor pahalı bir mousepadde ise gayet rahat kayıyor bu biraz da kullanıcıya bağlı. Yani iyi oynayan birisi her türlü iyi oynar.

Hocam mouse pad konusunun testleri var mesela fareyi ucuz bir mousepadde ittiriyorlar yarıda kesiliyor pahalı bir mousepadde ise gayet rahat kayıyor bu biraz da kullanıcıya bağlı. Yani iyi oynayan birisi her türlü iyi oynar.

Ya bazı insanlar ekipmanların oyunlara özellikle FPS rekabetçi oyunlarda önemini vurguluyor. Kualıklıkların en önemli olduğunu biliyorum ama mouse, mouse pad ve klavyenin nasıl bir önemi var ki? Mesela monitör gibi 0.5ms olan monitör ile 1ms olan monitörün arasındaki farkı insan algılayabilir mi?

Ya bazı insanlar ekipmanların oyunlara özellikle FPS rekabetçi oyunlarda önemini vurguluyor. Kualıklıkların en önemli olduğunu biliyorum ama mouse, mouse pad ve klavyenin nasıl bir önemi var ki? Mesela monitör gibi 0.5ms olan monitör ile 1ms olan monitörün arasındaki farkı insan algılayabilir mi?
Asıl en önemli olan şey mouse.

Son düzenleme:

Şahsen "1ms vs 0.5ms" gibi şeylerin pazarlama taktiği olduğuna inanıyorum. 0.5 ms farkı hisseden insan değildir herhalde. Mouse pad ise tamamen kendi ergonomik terchilerine bağlı bir şey. Bu mouse Pad'de elim uçuyor, tereyağ gibi alın diyen varsa göstersin ama tamamen kişisel tercih bence.

Hem sizin için hangi fiyat pahalı, 250TL kaliteli bir mouse ped alınabiliyor.

Şahsen "1ms vs 0.5ms" gibi şeylerin pazarlama taktiği olduğuna inanıyorum. 0.5 ms farkı hisseden insan değildir herhalde. Mouse pad ise tamamen kendi ergonomik terchilerine bağlı bir şey. Bu mouse Pad'de elim uçuyor, tereyağ gibi alın diyen varsa göstersin ama tamamen kişisel tercih bence.
7-8 Yıl önce Logitech fare aldım. Yanında G440 pad verdiler. Sert kumaş olmayan petrolden yapılma zift gibi yüzeyi var. Geçen yıla kadar bunu kullandım japonla bantla yapıştırdım köşelerden açıldı. Geçen yıl mayıs ayında Xrades diye halı gibi bir şey aldım 180tl verip.

Aradaki fark eskisi yağ gibi kayıyor, Yeni aldığım "Halı" hızlı olmasa da yüzeyde daha control edilesi minik hareketleri vardı. Speed,Control dedikleri özellikler sanırım bunlar.

Aslında beni ikisi de ilgilendirmiyor. Kumaşı 3 kere yıkadım çok kirleniyor. Yaz geldi deli gibi yakıyor masanın soğuk yerlerinde elimi gezdirmek istiyorum. :D Kısacası çıkarıp fırlattım köşeye. Sert mouse pad lazım bana ucuza yok 3k filan fiyatlar. G440 aynısı Amazon yurtdışında satılıyor 1k+ vergisiyle filan.

Çakma üretenler bundan da üretseler ya bir tane. :D Direk masada sert zeminde kullan derseniz masada fare kaymıyor, Lazeri bile okumuyor saçmalıyor.

Kısacası bana yumoş olmayan HARD bir şeyler lazım. :D
1721606842386.png

7-8 yıl önce Logitech fare aldım. Yanında G440 pad verdiler. Sert kumaş olmayan petrolden yapılma zift gibi yüzeyi var. Geçen yıla kadar bunu kullandım Japon'la bantla yapıştırdım köşelerden açıldı. Geçen yıl mayıs ayında xrades diye halı gibi bir şey aldım 180TL verip.

Aradaki fark eskisi yağ gibi kayıyor, yeni aldığım "halı" hızlı olmasa da yüzeyde daha Control edilesi minik hareketleri vardı. Speed, Control dedikleri özellikler sanırım bunlar.

Aslında beni ikisi de ilgilendirmiyor. Kumaşı 3 kere yıkadım çok kirleniyor. Yaz geldi deli gibi yakıyor masanın soğuk yerlerinde elimi gezdirmek istiyorum. :D kısacası çıkarıp fırlattım köşeye. Sert mouse pad lazım bana ucuza yok 3K filan fiyatlar. G440 aynısı Amazon yurt dışında satılıyor 1k+ vergisiyle filan.

Çakma üretenler bundan da üretseler ya bir tane. :D direk masada sert zeminde kullan derseniz masada fare kaymıyor, lazeri bile okumuyor saçmalıyor.

Kısacası bana yumoş olmayan hard bir şeyler lazım. :D
Eki Görüntüle 2260143

Hocam vallaha 3 yıldır Gamepower mouse pad kullanıyorum ne elimi yakıyor ne hareket ediyor ne de herhangi bir mouse sorunu yaşatıyor.

Hocam vallaha 3 yıldır Gamepower mouse pad kullanıyorum ne elimi yakıyor ne hareket ediyor ne de herhangi bir mouse sorunu yaşatıyor.
Alıştıysan sorun yok. Ben kumaşlara alışkın değilim konfor meselesi. 7-8 yıldır kullandığım bir şey sonuçta. Hızlı olması yavaş gelmesi önemsiz benim için. Normal de 1200dpi oynuyorsam 1600dpi yaparım o çözülür.

Ben pc başında yemek yerim, yağ olur fareye kadar. Günde bir ıslak mendille silerim hepsini. :D Kumaş olmadığı için, Fareyi 7 yıl kullansam da farenin kaygan tabanları ne eridi ne çizildi sürtünme çok az bir kere. Mesela farenin sağ, sol parmak koyduğum yumuşak yerleri eridi silgi gibi oldu, zamanla plastiğe ulaştım ama alt tarafı sıfır gibi kaldı. Faydaları bunlar eksisi bilek, kesiyor masaya doğru yerleştirmezsen. :D

Pahalı seviyen ne mesela oda önemli her şeyin pahalısı var. Amazonda satılan ilk 10 mouse pad hepsi iş görür. En pahalı 500tl verip (indirimleri gözlersen) 350tl filan bundan alırsın işini görür. geriye kalanlar ışıklı mışıklı gösteriş. Fareler de aynı şekilde 1-1.5k üstü tamamen gereksiz pahalı.

1721608698497.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı