Bundan yıllar önce Minecraft yeni sürümü oynayabilmem için ekran kartı sürücümü güncellememi istedi. Ben de güncelledim ancak sonrasında kaç tane driver denesem de mavi ekran aldım. En sonunda DDU ile sürücüyü kaldırdım ve dahili grafik kartı ile kullanmaya başladım. Dahili grafik kartında mavi ekran almıyor ve mouse takılmıyordu.
Aradan yıllar geçti ve ekran kartı sürücüsünün kendi kendine yüklendiğini, ama bunun neredeyse 10 yıl önceki sürüm olduğunu gördüm. Mavi ekran almıyordum ve mouse çok nadir takılıyordu oda tarayıcıda çok sekme açarsam falandı. Oyunlarda FPS yüksekti, ancak mouse birden kaydırırken donuyordu ve özellikle FPS oyunlarını oynayamıyordum bile. Ekranın en solundan en sağına kaydırana kadar 3-4 defa takılıyordu neredeyse.
Mouse'nin her takıldığı zamanda Görev Yöneticisi'ni açıyordum ve sistem kesintileri çok yüksek CPU kullanıyor ve CPU %100 kullanılıyordu, tabii açtıktan 1-2 saniye sonda %20'lere düşüyordu. Sonrasında Görev Yöneticisi'ni alta aldıktan bir süre sonra sıkıntı olmuyor ama sonrasında devam ediyordu bu problem.
Darboğaz olduğunu sanmıyorum çünkü işlemci ekran kartını besleyecek türden ve zaten laptop kullanıyorum.
Artık driver kurup kaldırmaktan bıktım, bunun herhangi bir yolu yok mudur? Sistem iyi olmadığından GeForce NOW ile CS2 oynuyorum ancak zaten bulut üzerinden oynadığımdan çok iyi oynayamıyorum hem de mouse takılınca hiç oynanmıyor.