Mouse tavsiyesi

@GrindelwaldTV Olursun, problem yaşatmazlar. Gerçi müşteri temsilcisine göre alacağınız tepkiler değişebilir ama genel olarak üzmez bu konuda.

Keris'i 4 ay kullandım malzeme kalitesi gerçekten muazzam, aşırı sağlam fakat ergo bir mouse olduğu için elim bir türlü alışamadı o yüzden simetrik yapıda olduğundan F1 Pro'ya geçtim, şunu söyleyeyim F1 Pro 2050 lira fakat, Keris'in malzeme kalitesi F1 Pro'dan bile daha iyi olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Neye göre söylüyorsunuz bunu? Bakın yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum daha tık bile demedi kaldı ki Gaming mouse ayrıca perRGB gibi bir özelliği de var 12000'e 1ms bir cihaz 400 500 TL'ye almak varken neden 3 4 bin lira vereyim?

Günümüzde kablolu her ürün 1ms zaten. DPI mouse da belirleyici bir özellik değildir oyuncuların neredeyse %80i 1600DPI'dan yüksek DPI kullanmaz. Belirleyici olan IPS değeri G (hizlanma) değeri, ağırlık ve skatez kalitesidir. G403 300 IPS 40 iken, Keris 400IPS 50G, G403 99gram ve stok skatez iken Keris 70gramlardaydi sanırım ve PTFE skatez yani daha iyi kayıyor. 500e ikinci el bir G403DENSe 800e Keris almak cooook daha mantıklı. En sevmediğim insan tipidir kendi kullandığını hep en iyisi olarak gören ve ısrarla tavsiye eden.

Keris'i 4 ay kullandım malzeme kalitesi gerçekten muazzam, aşırı sağlam fakat ergo bir mouse olduğu için elim bir türlü alışamadı o yüzden simetrik yapıda olduğundan F1 Pro'ya geçtim, şunu söyleyeyim F1 Pro 2050 lira fakat, Keris'in malzeme kalitesi F1 Pro'dan bile daha iyi olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

F1 Pro alma sürecindeyim bende biraz bahsedebilir misiniz acaba?

HyperX Pulsefire Core RGB Oyuncu Mouse HX-MC004B - Siyah kullandığım mouse buydu 2021 Mart ayında aldım ve tam 3 kere garantiye yolladım sebebi ise orta tekerleği bir süre sonra gıcırdamaya başlıyor işlevini yavaş yavaş yitiriyor. Orta tekerlek konusunda sağlam olduğunu düşündüğünüz yani şöyle bu mouse aşağı yukarı 7-8 ayda orta tekerlek gidiyor yani bilmiyorum bir mouse için olması gereken bir süre mi ama bence bu kadar erken ölmemeli yahu kullanım konusunda da dikkat ettim hele ki son garantiden gelişinden sonra bu arada garantiye yolladıktan sonra hepsinde ürün yenisiyle değiştirilmiş olarak yollandı sanırım tamir edilebilecek bir şey de değil bu sorun. Yani sağlamlık konusunda ve oyun oynayan birisiyim günün çoğunda güzel mouse önerilerinize açığım bütçe sıkıntı değil ama çok uçuk kaçıkta olmasın :D

Yeni bir mouse alacaksanız Wireless bakmanızı öneririm.

Son düzenleme:
HyperX Pulsefire Core RGB Oyuncu Mouse HX-MC004B - Siyah kullandığım mouse buydu 2021 Mart ayında aldım ve tam 3 kere garantiye yolladım sebebi ise orta tekerleği bir süre sonra gıcırdamaya başlıyor işlevini yavaş yavaş yitiriyor. Orta tekerlek konusunda sağlam olduğunu düşündüğünüz yani şöyle bu mouse aşağı yukarı 7-8 ayda orta tekerlek gidiyor yani bilmiyorum bir mouse için olması gereken bir süre mi ama bence bu kadar erken ölmemeli yahu kullanım konusunda da dikkat ettim hele ki son garantiden gelişinden sonra bu arada garantiye yolladıktan sonra hepsinde ürün yenisiyle değiştirilmiş olarak yollandı sanırım tamir edilebilecek bir şey de değil bu sorun. Yani sağlamlık konusunda ve oyun oynayan birisiyim günün çoğunda güzel mouse önerilerinize açığım bütçe sıkıntı değil ama çok uçuk kaçıkta olmasın :D

Bütçeniz uygun ise bu modeli tercih edebilrsiniz bende kullanıyorum şu anda hiçbir sıkıntı görmedim scroll da tuşu gayet iyi.

Günümüzde kablolu her ürün 1ms zaten. DPI mouse da belirleyici bir özellik değildir oyuncuların neredeyse %80i 1600DPI'dan yüksek DPI kullanmaz. Belirleyici olan IPS değeri g (hizlanma) değeri, ağırlık ve skatez kalitesidir. G403 300 IPS 40 iken, Keris 400IPS 50G, G403 99gram ve stok skatez iken Keris 70gramlardaydi sanırım ve PTFE skatez yani daha iyi kayıyor. 500e ikinci el bir G403DENSe 800e Keris almak cooook daha mantıklı. En sevmediğim insan tipidir kendi kullandığını hep en iyisi olarak gören ve ısrarla tavsiye eden.

F1 Pro alma sürecindeyim bende biraz bahsedebilir misiniz acaba?

Yeni bir mouse alacaksanız Wireless bakmanızı öneririm.

Hiç yazıları baştan sona okudunuz mu? Kendime cevap verme verme diyorum ama gerçekten dayanamıyorum. Yahu benim hiçbir yerde en iyisi benimki dediğimi gördünüz mü? Şimdi demeyin benim dediğimi alın vs... Orada bile iyimserlikle söylüyorum çünkü kişi roll sıkıntısı yaşıyor ve bende espri ile malzemeyi beğendiğim için yorum yapıyorum herhangi bir kişiye laf atmak ya da kötülemek için değil zaten dediğim gibi bu konuya cevap yazmamdaki amaç 4 yıldır bana hiçbir sorun yaratmayan memnun olduğum bir ürünü tavsiye etmek fiyatı ucuz ve dayanıklı olduğu için... Bunu geçtim direkt beni kötüleyen bile başkaları hem de kesin bir dille. Nedir bu takıntı bir türlü anlayamıyorum tartışma çıkartmak için millet resmen yer arıyor. Kendi fikrini sun başkasının tavsiyesine yorumuna saygısızlık yapma çok mu zor. Bak bakayım 2. yazıma diğer tavsiyelere herhangi bir ima ya da kötü söz söylemiş miyim? Azıcık saygı ya tartışmayı ben başlatmadım bile direkt yok şu katlar yok bu böyle diye.

Hocam Razer Viper Mini öneriyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı