Çözüldü Mouse ve klavye görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cristy

Decapat
Katılım
13 Ocak 2021
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selamlar.
Arkadaşlar ASUS P7H55 ML X anakartım var. PC'yi açıyorum klavye ve mouseyi bazen okuyor bazen okumuyor. Okumadığı zaman daha açılmadan açılırken deyim ışıkları falan yanıyor klavye mousenin ama açıldığında ikisini de kullanamıyorum ışıkları da kesiliyor. PC'ye reset atınca çalışıyor. Ama sürekli böyle yapmamamda gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz?
 
Çözüm

Hiçbirinde sıkıntı gözükmemekte. Son bir şey daha deneyelim bunlar da olmazsa o zaman düşünürüz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu videoyu birebir uygular mısınız endişe etmeyin az önce denedim güvenilir. Yaptıktan sonra bir de o gördüğünüz generis USB Hub, Intel R5 series 3400SERIes chipset falan yazıyor orada USB'ler 7 tane. Onların her birine tek tek bir işlem yapmanızı isteyeceğim. Bu işlem 1-) öncelikle sağ tıklamanız, 2-) sürücüyü güncelle demeniz, 3-) sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara demeniz ( alttaki seçenek ), 4-) bilgisayarımdaki mevcut sürücüler içinden seçmeme izin ver demeniz ( yine alttaki ), 5-) oradakilerden Intel'i seçmenizi isteyeceğim. Bu iki işlemi yaptıktan sonra düzelmesi gerekmekte gerçekten. Birkaç fotoğraf da atıyorum hangilerini seçmeniz gerektiği ile ilgili. Mousem doğru seçeneklerin üzerinde. Benimki İngilizce onu dert etmeyin. Eğer bunları yaptıktan sonra düzelmezse şu son resimdeki Intel sürücüsünü değil de standart enchancedi seçin. Sizde bu seçenekler yoksa biraz daha farklı şeyler gelirse bile dert etmeyin yine de yapın. Bir şey aklınıza takılırsa sorabilirsiniz.
Ya USB'lerde ya da sürücülerde sorun var. Anakartın modelini internette aratıp ASUS'un sitesinden en güncül chipset sürücüsünü indirin düzelecektir.
 
İçinde setup vardır sadece ona çift tıklamanız yeterli. setup.exe yoksa zaten o değildir ama olması lazım.
hocam güncelledim pc yi tekrar açıp kapattığımda hala sorun devam ediyor.
hocam güncelledim pc yi tekrar açıp kapattığımda hala sorun devam ediyor.
acaba enerji gelmiyormu diye test ettim telefonu falan taktım şarj oluyor
 
Abim beykide klavye mouse da temasizlik vardir klavye mouse bir başka PC de test et bende bu tür birsey yaşamıştım sonra temasizlik olduğunu anladim
 

Geri
Yukarı