Arkadaşlar, toucped anlamadigim sekilde calismadi. Teknik bir sorun yok, simdi fareyi de yanlışlıkla devre disi biraktim. Etkinlestire basamiyorum. Ne yapmam?
Böyle bir durumda fareyi nasıl devre dışı bırakmayı becerdiniz? Touchpad'in driver'larını baştan yüklemek sorunu çözebilir. Veya anlık çakışma olmuştur. Restart atmakta yarayabilir. Fareyi aktif hale getirmek için "Tab" tuşuna basa basa devre dışı bıraktığınız yerden aktif etmeye çalışabilirsiniz. Veya Teamviewer varsa PC'de birisi uzaktan bağlanarak aktif hale getirebilir. Siz de ayrıca telefondan team viewer kullanarak halledebilirsiniz. Nereden devre dışı bıraktığınızı anlamadım fareyi. Üstün körü tavsiye veriyorum şimdilik.
Arkadaşlar lutfen yardim edin toucped anlamadigim sekilde calismadi teknik bir sorun yok simdi mausuda yanlışlıkla devre disi biraktim etkinlestire basamiyorum ne yapmam lazim acil.
Böyle bir durumda fareyi nasıl devre dışı bırakmayı becerdiniz? touchpad'in Driver'larını baştan yüklemek sorunu çözebilir. Veya anlık çakışma olmuştur. Restart atmakta yarayabilir. Fareyi aktif hale getirmek için "Tab" tuşuna basa basa devre dışı bıraktığınız yerden aktif etmeye çalışabilirsiniz. Veya TeamViewer varsa PC'de birisi uzaktan bağlanarak aktif hale getirebilir. Siz de ayrıca telefondan Team Viewer kullanarak halledebilirsiniz. Nereden devre dışı bıraktığınızı anlamadım fareyi. Üstün körü tavsiye veriyorum şimdilik.
Çok teşekkür ederim. Tab tuşuyla hallettim ama her şey arkarasimin bana önermesiyle Driver Booster'i indirimemle oldu.
PC de gerhangi yavaşlama olmadı sonra Driver Booster'i sildim zaten ekran kartini yeniden guncelledim sonra Windows Update ile suruculer güncelleniyormuş 10 FPS falan düsmustu oyunlarda Windows Update'ten sonra düzeldi eski haline geldi ama touchped driverlerini yeniden yuklemem lazim. Aygıt yöneticisinde gözükmüyor. Touchped sadece fare gözüküyor ,laptopun modeli ise Lenovo Ideapad Gaming 3 AMD Ryzen 5 4600H GTX 1650 8 GB RAM.
Touchped driverlerini nereden indirip kuracağım yardım eder misiniz?
Rica ederim. Aslında sadece touchpad driver'ını silip restart atmak durumu düzeltecekltir diye düşünüyorum. Gereken driver'ı kendisi internet üzerinden otomatik yükler. Bir daha da sakın arkadaşınızın driver boost gibi saçma bir önerisine güvenmeyin.
Edit: Yüklü gözükmediği yazısını görmemişim. Ama yine de otomatik indirmesi gerekir. İndirmiyorsa Laptop'un tam modeli lazım. Bu site "pcsupport lenovo" üzerinden driver'ı bulabilirsiniz.
Rica ederim. Aslında sadece touchpad Driver'ını silip restart atmak durumu düzeltecekltir diye düşünüyorum. Gereken Driver'ı kendisi internet üzerinden otomatik yükler. Bir daha da sakın arkadaşınızın driver Boost gibi saçma bir önerisine güvenmeyin.
Edit: Yüklü gözükmediği yazısını görmemişim. Ama yine de otomatik indirmesi gerekir. İndirmiyorsa Laptop'un tam modeli lazım. Bu site "pcsupport lenovo" üzerinden Driver'ı bulabilirsiniz.
YouTube'tan ayni sorunu yaşayan bir arkadas buldum lenovounun kendi sitesinden indirebiliyormuşuz driveri.
Bugün deneyeceğim sonucunu yazacağım buraya.
Rica ederim. Aslında sadece touchpad Driver'ını silip restart atmak durumu düzeltecekltir diye düşünüyorum. Gereken Driver'ı kendisi internet üzerinden otomatik yükler. Bir daha da sakın arkadaşınızın driver Boost gibi saçma bir önerisine güvenmeyin.
Edit: Yüklü gözükmediği yazısını görmemişim. Ama yine de otomatik indirmesi gerekir. İndirmiyorsa Laptop'un tam modeli lazım. Bu site "pcsupport lenovo" üzerinden Driver'ı bulabilirsiniz.
"Setup.exe" çalıştırmanız yeterli. Ama Winrar'dan çıkartıp çalıştırmanız daha sağlıklı olur. Yine de direkt çalıştırmanız da sorun yapmaz. Yüklendikten sonra restart atmak gerekebilir. Zaten seçenek olarak yeniden başlat çıkar.
"Setup.exe" çalıştırmanız yeterli. Ama WinRAR'dan çıkartıp çalıştırmanız daha sağlıklı olur. Yine de direkt çalıştırmanız da sorun yapmaz. Yüklendikten sonra restart atmak gerekebilir. Zaten seçenek olarak yeniden başlat çıkar.
En güzeli bilgisayara format atmak gibi gözüküyor. Kullanılan driver boost bayağı içine etmiş aletin. Sıfırdan güzel bir kurulum ile bütün sorunlar düzelir. Verdiği hata komple Synaptics aygıtının olmadığı yönünde. Yani sistemde öyle bir aygıt göremediği için driver yüklemiyor. Aygıt yöneticisine girin ve Synaptics veya her neyse ünlem işareti olup olmadığına bakın. Ünlem işareti olana sağ tıklayın ve internet üzerinden güncelle deyin. Belki sorun düzelir. Ama dediğim gibi format atmak en iyisi.
En güzeli bilgisayara format atmak gibi gözüküyor. Kullanılan driver Boost bayağı içine etmiş aletin. Sıfırdan güzel bir kurulum ile bütün sorunlar düzelir. Verdiği hata komple Synaptics aygıtının olmadığı yönünde. Yani sistemde öyle bir aygıt göremediği için driver yüklemiyor. Aygıt yöneticisine girin ve Synaptics veya her neyse ünlem işareti olup olmadığına bakın. Ünlem işareti olana sağ tıklayın ve internet üzerinden güncelle deyin. Belki sorun düzelir. Ama dediğim gibi format atmak en iyisi.