Moza R5 vs R3

Yusuf_29

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 9 7950X3D
GALAX GeForce RTX 5080 EX Gamer 1-Click OC
Moza R3'ü Vatan Bilgisayar'da 20K'ya buldum.
Moza R5 ise MediaMarkt'ta 28K. Sizce hangisini almalıyım?
(Çok profesyonel oyunlar oynamıyorum, ETS 2, F1 gibi oyunları oynuyorum.)
Aradaki fiyat farkına vites ve debriyaj alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Moza R3'ü Vatan Bilgisayar'da 20K'ya buldum.
Moza R5 ise MediaMarkt'ta 28k. Sizce hangisini almalıyım?
(Çok profesyonel oyunlar oynamıyorum, ETS 2, F1 gibi oyunları oynuyorum.)
Aradaki fiyat farkına vites ve debriyaj alabilirim.

Hocam ikinci el T300 al geç 15'e bulursun o paraları vermeye inanki gerek yok yeni yıla girmeden 3 pedallı fren kitiyle R5 aldım 31400'e fren kitini kurmadım bile toplasan 1 saat oynamışımdır güç falan hiç takılma kokpitin vs yoksa düşünme bile ben %40 güçte kullanıyorum masa devrilme derecesine geliyor sonrasında satmaya çalışırkende zararına satarsın daha önce kullanmadıysan bir T300 le başla hoşuna giderse aldığın fiyattan satar geçersin mozaların fiyatları 2 yıldır neredeyse aynı 2 3 bin TL değişiyor en fazla.

Hocam ikinci el T300 al geç 15'e bulursun o paraları vermeye inanki gerek yok yeni yıla girmeden 3 pedallı fren kitiyle R5 aldım 31400'e fren kitini kurmadım bile toplasan 1 saat oynamışımdır güç falan hiç takılma kokpitin vs yoksa düşünme bile ben %40 güçte kullanıyorum masa devrilme derecesine geliyor sonrasında satmaya çalışırkende zararına satarsın daha önce kullanmadıysan bir T300 le başla hoşuna giderse aldığın fiyattan satar geçersin mozaların fiyatları 2 yıldır neredeyse aynı 2 3 bin TL değişiyor en fazla.

Bende G29 vardı satmam gerekiyordu şimdi yeni bir set alacağım o zaman T300RS alıp geçeyim mi G29'dan pek fark hissettiririmi

Bende G29 vardı satmam gerekiyordu şimdi yeni bir set alacağım o zaman T300RS alıp geçeyim mi G29'dan pek fark hissettiririmi.

T300 kayışlı sistem kullanıyor daha güçlü bir alet farklı hissettirir de öyle waow dedirteceğini sanmıyorum direksiyon setiyle vakit geçiren biriysen mozada alabilirsin ama o paraya değer mi bilemiyorum benim ilk direksiyon setim oldu R5 bende G29'dan falan geçsem belki waow olurdum da pek keyif almadım şahsen bir de G29'dan T300'den farklı olarak girdiğin neredeyse her oyunda tuş atamalarını vs sen ayarlıyorsun asetta da çıldırtmıştı beni çoğu oyunda hazır ayarları yok G29 gibi bunu da bilerek al.

T300 kayışlı sistem kullanıyor daha güçlü bir alet farklı hissettirir de öyle waow dedirteceğini sanmıyorum direksiyon setiyle vakit geçiren biriysen mozada alabilirsin ama o paraya değer mi bilemiyorum benim ilk direksiyon setim oldu R5 bende G29'dan falan geçsem belki waow olurdum da pek keyif almadım şahsen bir de G29'dan T300'den farklı olarak girdiğin neredeyse her oyunda tuş atamalarını vs sen ayarlıyorsun asetta da çıldırtmıştı beni çoğu oyunda hazır ayarları yok G29 gibi bunu da bilerek al.

Tamamdır teşekkür ederim

Bakmış olduğun direksiyonlar R5 ve R3 ikiside aynı markanın drect drive direksiyonları, mesela logitech dişli sistem kullanır, thrustmaster kayışlı sistem bunlar direct drive sistemler kullanır. Moza r5 ve r3 arasında hangi oyunlarda kullanıcağınız çok önemlidir sadece ets oynucaksanız r3 daha mantıklı fiyatına göre fakat feedback daha fazla geri bildirim kullanan bir oyun oynucaksanızda r5 daha iyi olucaktır tabi bunun r16 , simagicleride var ama başlangıç için r5 iyidir. hobicadde.com gibi sitelere bakabilirsiniz bu ürünler için onlar simracing konusunda daha bilgili ayrıca bunların yanında bir direksiyon standı almanızı kesinlikle öneririm xblos r36 öneririm umarım yazdıklarım yararlı olmuştur.

Bende G29 vardı satmam gerekiyordu şimdi yeni bir set alacağım o zaman T300RS alıp geçeyim mi G29'dan pek fark hissettiririmi.

Bende G29 vardı ben 3 ay kullandım kullanmadım sattım. Sebebi: Normal hayatta araba kullanan birisiyim, Logitech oyuncak gibi. Dün topkapı Vatan'dan T300RS-GT aldım. Aslında oraya moza R3-bundle almaya gittim ama sadece PC versiyonu vardı. Oradayken Logitech'in G923 Truthforce'lu versiyonunu F1 de deneyimleme fırsatım oldu, çok daha yumuşak bir kullanım deneyimim oldu. Hatta fiyat olarak beni cezbetti. Fakat yine de diş boşluğu hissediliyordu. Gelelim T300'e. Deneyimlerime göre: Sürüş olarak G29'a göre çok daha yumuşak bir sürüş sağlıyor, T300'ün 1080 derece dönüş açısı var. G29'a göre simit daha büyük duruyor. Ama G29 kadar net titreşim kayışlı sistem olmasından dolayı sağlamıyor. Dişli sistemde diş kaçması olmadığından titreşim çok net. Kayışta ise daha yumuşak. T300'de araba kullanım deneyimin oluyor ama çok gerçekçi değil. Benim için G29 10 üzerinde. 4 ise; T300 10 üzerinden 5.5. moza R3 Xbox versiyonu olmadığı için almadım. İleriye dönük düşünerek PS uyumluluğu ve 2. el piyasasından dolayı T300 tercih ettim. Tecrübe artarsa direkt Drive'a geçiş yaparım diye düşündüm. Sonuçta kokpitin yoksa, 3 monitör veyahut VR (sanal gerçeklik) ile kullanmıyorsan sadece direksiyon bence en iyisi de olsa yetersiz. Çünkü bu ekipmanların el freni h vitesi, sileceği, dijital ekranı derken çok masrafı var. Ha şu da bir gerçek Moza'nın h vitesi çok güzeldi. Ama Moza'nın R3 bundle versiyonunda debriyaj pedalı Türkiye stokundan yoktu. Ne zaman gelir bilinmez. Ama moza-hub ile hem yukarıda saydıklarımı hem de diğer ürünlerin ekipmanlarını bağlayabiliyormuşsunuz. En azından öyle yazıyor.

Evet, atladığım güzel bir noktaya değinmişsiniz. Moza her ne kadar PC için de olsa yeterli sayıda oyun desteği sağlamıyor gibi geldi. Thrustmaster'ın bildiğim kadarıyla çok daha fazla oyun desteği var. Diğer söylediklerinizde de bence haklılık payı var, öyle sadece direksiyon ile bu işler olmuyor. En azından stant da lazım. Bence bu işlere girilecekse önce 2. el orta halli (günümüz şartlarında direksiyon+pedal+vites seti 15.000'i geçmeden) set alınmalı. Sonra stant, ardından el freni. Sonrası bu sistemi başkasına devredip direkt Drive sistemine geçilmeli diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hocam şu yanıtınız o kadar faydalı ki gerçekten onlarca kişinin fikir değiştirdiğine eminim.

5 bin lira daha verilir Direct drive bir Moza R3 kesinlikle alınır. Direct drive sistem olduğu için içinde hareketli aksam yok, geri bildirimi daha gerçekçi ve ayrıntılı. Zamanında T300'de kullandık iyi hoş güzeldi ama inan DD sistemlerin yanında T300 plastik oyuncak gibi kalır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı