Moza R5 vs R3

• Konuyu başlatan ircoas
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 191

ircoas

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Islemci:AMD Ryzen™5 7600X
Anakart:GIGABYTE B650M DS3H
Ram:XPG 32GB (2x16GB) Lancer Siyah DDR5 6000MHz CL40
Kasa/PSU:XIGMATEK COCKPIT X-POWER 700W 80PLUS
Ekran Karti:ZOTAC GeForce RTX 4070 TWIN EDGE OC
Sivi Sogutma:COOLER MASTER MASTERLIQUID ML240L V2
SSD:CRUCIAL P3 1TB
Meslek
Ogrenci
Dostlar merhaba. 3 sene V900s, 2 sene G29 kullandıktan sonra Moza ekosistemine geçeceğim. Assetto Corsa, Forza, ETS ve F1 oynayacağım.

Her türlü çağ atlayacagim fakat sorun bütçe. Moza R3 + Clutch + Spardox 7+1 vites ve bağlama aparatı 34 bin TL tutmakta.

Moza R5 sadece kendisi 31 bin TL.

Eğer Moza R5 alırsam ekstraları almam zaman alacak. R3'ü alırsam her şeyi tek postada bitirecegim.

Arada yaklasik 10k civari fark olacak. Ne diyorsunuz. Karar vermemde yardimlarinizi bekliyorum.

Moza R5 geçen gün Vatan indirimlerinde 26k'ya indi kaçırdınız. Bütçe ne kadar bu arada?
Normalde 16k'ya PXN V10 Pro alacaktim ama almisken tam alayim diye arttirdim. 30 diyeyim +5k -5k hocam.

Normalde 16k'ya PXN V10 Pro alacaktim ama almisken tam alayim diye arttirdim. 30 diyeyim +5k -5k hocam.
Moza ekosistemine geçme amacınız daha sonra Truck Wheel vs almaksa geçmenizde yarar var tabi ki. Ama bir direksiyona 20-25k verecek bütçeniz yoksa o ekosistemin sizin için de bir anlamı yok.

Moza ekosistemine geçme amacınız daha sonra Truck Wheel vs almaksa geçmenizde yarar var tabi ki. Ama bir direksiyona 20-25k verecek bütçeniz yoksa o ekosistemin sizin için de bir anlamı yok.
Hocam var ancak kafamı karıştiran R5 fiyatina R3 ile herseyi tamamlayabiliyorum. ne diyorsunuz?

R3'ün direksiyonunun çok adi plastik olması ve aradaki tork farkı dışında bir farkları yok. 5.5nm torka ihtiyacınız var mı yok mu sizin karar vermeniz lazım.

Moza'larda %50 %50 direksiyon ile base'in bağlantı kesme sıkıntısı var. Benim gibi bir hevesle alıp iade süreciyle uğraşmak istemezseniz Moza R5'ten dahi güçlü olan VD6'yı bekleyebilirsiniz benimle birlikte :D

Moza'da sorun yaşayanlardan bazıları.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Moza'larda %50 %50 direksiyon ile base'in bağlantı kesme sıkıntısı var. Benim gibi bir hevesle alıp iade süreciyle uğraşmak istemezseniz Moza R5'ten dahi güçlü olan VD6'yı bekleyebilirsiniz benimle birlikte :D

Moza'da sorun yaşayanlardan bazıları.

Bu çok kötü oldu. VD6'nın fiyatı önemli hocam ama. V12 Lite'dan ucuz olur umarim. Ne kadar olur sizce?
Ayrıca ihtiyacım olduğunu düsünmüyorum ancak plastik olayi bir kararsiz birakti. VD6 ne zaman ve ne kadara gelir hocam?

Bu çok kötü oldu. VD6'nın fiyatı önemli hocam ama. V12 Lite'dan ucuz olur umarim. Ne kadar olur sizce?
V12 Lite'ın normaldeki fiyatı 32 bin TL idi. EUAS o fiyattan satıyordu. Şuanki 42 bin TL'lik fiyatı Gelbura'nın işgüzarlığı tamamen. Ellerinde kaldığı halde 42 bin fiyat yazmışlar.

VD6'nın debriyaj, fren performans kiti dahil yurtdışındaki bundle resmi satış fiyatı 400 dolar. Moza R5'in debriyaj ve fren kiti olmayan bundle'ı 440 dolar civarında. Her halükarda bundle olarak bakınca aynı fiyata dahi gelse R5 yerine tercih edilebilir. R5'e göre fazladan torku bulunması, 24 bit encoder kullanması (FFB'deki ayrıntı düzeyini artıran bir parçadır) gibi ekstralarından dolayı şahsi tercihim VD6 olacak.

En geç Aralık-Ocak gibi geleceğini söylediler.

V12 Lite'ın normaldeki fiyatı 32 bin TL idi. EUAS o fiyattan satıyordu. Şuanki 42 bin TL'lik fiyatı Gelbura'nın işgüzarlığı tamamen. Ellerinde kaldığı halde 42 bin fiyat yazmışlar.

VD6'nın debriyaj fren performans kiti dahil bundle fiyatı yurtdışındaki resmi satış fiyatı 400 dolar. Moza R5'in debriyaj ve fren kiti olmayan bundle'ı 440 dolar civarında. Her halükarda bundle olarak bakınca aynı fiyata dahi gelse R5 yerine tercih edilebilir. R5'e göre fazladan torku bulunması, 24 bit encoder kullanması (FFB'deki ayrıntı düzeyini artıran bir parçadır) gibi ekstralarından dolayı şahsi tercihim VD6 olacak.
Bekleyesim geldi sizin bu dediklerinizden sonra. Teşekkür ederim hocam. Ayrıca V12 Lite mi daha iyi olucak VD6 mı? Planım şuna yöneldi VD6 Türkiye'ye geldiginde Moza ve 2 PXN'i karsilastirip kararimi vermek.

Son düzenleme:
Bekleyesim geldi sizin bu dediklerinizden sonra. Teşekkür ederim hocam. Ayrıca V12 Lite mi daha iyi olucak VD6 mı?
VD6 Daha iyi hocam. V12 Lite hem 2 yıllık eski bir base (16 bit encoderlı) hem de PXN'in yeni Moza Pithouse benzeri yazılımına desteği yok. Yalnızca mobil app üzerinden ayarlama yapılıyor ama kısıtlı ayar imkanı var. Ayrıca PXN ekosistem ürünleri de çıkarmaya başladı VD serisi ile tam uyumlu olacak o yüzden yeni olanı tercih etmek daha mantıklı.

PXN eski direksiyonlarını Rampage ile birlikte Litestar isimli bir üreticiye ürettiriyordu. O sorunlu ürün gamı eski ürünlerde kaldı. VD serilerinde farklı bir üretici ile çalışıyorlar. Yabancı Kullanıcı yorumlarından gördüğüm kadarıyla da teknik sorunla karşılaşan kişi sayısı bir elin parmağını geçmiyor. Onlar da yazılım kaynaklı. Yazılımı geliştirmeye devam ediyorlar şuan.

Şu videodaki eleman canlı yayında Lemans Ultimate'de VD6 ile yarıştı geçenlerde. Nasıl önerir misin diye sorduğumda beklediğimden çok çok daha iyi demişti. Bu videoda da PXN'in eski ürünlerinin rezil olduğunu vurgulamış taraflı bir inceleme değil yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı