Mozilla Firefox fazla RAM kullanımı

yuceXx52

Picopat
Katılım
13 Ekim 2020
Mesajlar
660
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sadece fotoğraf bırakıyorum sebebi nedir?

Screenshot_277.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Adres çubuğuna about:performance yazdığınızda kullanıma ne diyor?

Sanırım 64-bit sürümünü kullanıyorsunuz. O sürümün daha fazla bellek tüketmesi normal. Instagram de videolar ve fotoğraflar ile dolu bir site.
 
Kendiminkiyle karşılaştırdım 8 dolu sekmede bu değerleri elde ediyorum;

1603813269608.png


Mozilla'nın daha az kullandığını var sayarsak gerçekten yüksek bir değer. @Tim in dediği gibi intagram fazla yiyor olabilir başka bir sitede dener misiniz?
 
Adres çubuğuna about:performance yazdığınızda kullanıma ne diyor?

Sanırım 64 Bit sürümünü kullanıyorsunuz. O sürümün daha fazla bellek tüketmesi normal. Instagram'de videolar ve fotoğraflar ile dolu bir site.

Bunlar çıkıyor. Instagram sekmesinde de Direct yani mesajlaşma sekmesindeyim. Profil fotoğraflarından başka fotoğraf içermiyor.

Screenshot_279.png

Kendiminkiyle karşılaştırdım 8 dolu sekmede bu değerleri elde ediyorum;

Eki Görüntüle 716855

Mozilla'nın daha az kullandığını var sayarsak gerçekten yüksek bir değer. @Tim'in dediği gibi Instagram fazla yiyor olabilir. Başka bir sitede dener misiniz?

Sadece Technopat açık 500 MB RAM yiyor.

Screenshot_280.png

Firefox'un kurulumunu yaparken önceki performans için önceki verileri silmeni öneririz diyordu. Firefox'u sıfırlayıp denesem olur mu?
Firefox'un kurulumunu yaparken önceki performans için önceki verileri silmeni öneririz diyordu. Firefox'u sıfırlayıp denesem olur mu?
Ben Opera'yı neden silmişim ki?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_282.png
    Screenshot_282.png
    50,7 KB · Görüntüleme: 130
Son düzenleme:
RAM kullanımını azaltmak için AdBlock Plus yerine uBlock Origin kullanabilirsiniz. E10s her ne kadar performansı artırsa da bellek tüketimini de artırıyor. İsterseniz devre dışı bırakabilirsiniz veya işlem sayısını limitleyebilirsiniz.

about:preferences kısmında Performans bölümünde İçerik işlemi sınırı ayarını 1-8 arasında düşürebilirsiniz. Yine de bunu pek tavsiye etmem. Aynı yerde donanım ivmelendirmesini de açmalısınız.

about:memory sayfasında "Minimize memory usage" ile bellek tüketimini azaltabilirsiniz.

64-bit Firefox olduğundan yine de Technopat açıkken 300-350 MB arası bellek kullanması tamamen normal. Sisteminiz bunun için yetersiz geliyorsa belki 32-bit sürümünü de deneyebilirsiniz.
 
1603814105121.png


3 Sekme açıkken bende durum böyle. Fazla RAM kullanıyor fakat Opera'ya göre daha stabil ve hızlı olduğu için sorun etmiyorum ben açıkçası.
 
Bu Firefox bende de çok fazla RAM yiyor. Chrome RAM canavarı diyorlar ama Chrome çok daha az yiyor RAM. Benim sistemimde böyle en azından. RAM kullanımını azaltmak için şunları yap; adres çubuğuna about:config yaz. Daha sonra riski kabul ediyorum de. Açılan sayfada arama yerine browser.tabs.remote.autostart yaz ve false olarak değiştir. Bunları yaptıktan sonra tarayıcıyı yeniden başlat. Ben böyle yaparak çözmüştüm bu sorunu.
 
Bu Firefox bende de çok fazla RAM yiyor. Chrome RAM canavarı diyorlar ama Chrome çok daha az yiyor RAM. Benim sistemimde böyle en azından. RAM kullanımını azaltmak için şunları yap; adres çubuğuna about: Config yaz. Daha sonra riski kabul ediyorum de. Açılan sayfada arama yerine browser. Tabs. Remote. Autostart yaz ve false olarak değiştir. Bunları yaptıktan sonra tarayıcıyı yeniden başlat. Ben böyle yaparak çözmüştüm bu sorunu.

Yaptım, sonuç aynı.
 

Geri
Yukarı