RGB 5V/3 pinli fanlar RGB 12V/4 pinli anakartlarla uyumlu değildir. Bu RGB dönüştürücü sayesinde RGB 5V/3 pinli fanlarını RGB 12V/4 pinli anakartlara bağlayabilirsiniz.
Dönüştürülen RGB 5V gökkuşağı aydınlatma efekti kaybolacak ve 5V cihazında bulunan sadece 12V RGB tek renkli renk gerçekleştirilebilir.
@semercim
En temiz yöntem kontrolcü ile uyumlu 2 adet Corsair fan alıp soğutucuya monte etmek, hepsini iCUE üzerinden kontrol edersiniz.
Soğutucu fanları ARGB olduğu için çevirici kablolar da yetersiz kalıyor. RGB ARGB dönüştürücüler bazı efektlerin çalışmamasına sebep oluyormuş.
Açıklamanın olduğu sayfayı bulamadım şimdi.
İkinci alternatif ise kasa ile gelen kontrolcü devre dışı bırakılıp 2 adet RGB fan ve 2 kablo ile şansınızı denemek. Tam bir kumar.
1-4 male 4pin 12v kablo ile kasa fanları anakarta bağlanacak.
3.07AU $ 20% OFF|M/B RGB AURA SYNC JST SM adaptör kablosu, 12V 4Pin RGB ve 5V 3Pin ARGB, JST 3P smsm4p EL tel kablosu, erkek/kadın transferi|Fanlar ve Soğutma| - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comtr.aliexpress.com
1-2 4pin 12v kablo ile yeni alacağınız 2 adet RGB fan anakart üzerindeki ikinci sokete takılacak.
0.14AU $ 98% OFF|Anakart RGB SYNC Splitter, 12V 4Pin RGB / 5V 3Pin ARGB SYNC HUB aktarım uzatma kablosu M/B ASUS GIGABYTE MSI|Bilgisayar Kabloları ve Konnektörleri| - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comtr.aliexpress.com
Bu yöntem büyük ihtimal ile çalışmayacak, çalışırsa maliyeti yüksek olsa bile tüm fanlar anakart üzerinden kontrol edilecek.
İkinci yöntemi tavsiye etmiyorum, çalışması bir yana soket uyumluluğu bile şüpheli.
Kasanın RGB kontrolcüyü araştırırken Technopat incelemesine yabancı bir sayfada denk geldim.
@Ali Güngör @Recep BaltaşCorsair 4000D Airflow And iCUE 4000X RGB Case Review
Corsair is here with a new case series called the 4000 series. These cases contain many innovations that will benefit users who are considering buildingtekdeeps.com
İyi günler. Sıvı soğutucu kasanın üst kısmına takmayı düşünüyorum. Montajı anakartta ARGB yok sızce nasıl kullanabilirim? Sisteme 4 fan ve sıvı soğutu montajında sorun oluşturut mu?(fazladan fan çoklayıcı adaptör almak istemiyorum) teşekkürler.
Alacağım sıvı soğutucu: MSI MPG CoreLiquid K240 ARGB işlemci sıvı soğutucu.
Anakart: MSI B450 Tomahawk Max AMD b450.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X ( stok fan )
Ekran kartı: MSI NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti Gaming X LHR 8 GB GDDR6 256 bit ekran kartı.
RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance Pro RGB siyah 3600MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
SSD: Samsung 980 1TB 3500MB/-3000MB/s M.2 NVMe SSD MZ-V8V1t0bw
Kasa: Corsair iCUE 4000X RGB tempered glass siyah mid Tower kasa.
Power: Corsair RM750 CP-9020195-EU 750W Power Supply.
Teşekkürler hocam açıklayıcı olmuş.
Hocam selamlar,
Nedir son durumunuz, almış mıydınız sıvı soğutucuyu?
Selam ben K360 model sıvı soğutucuyu şu an B450M Mortar Max anakart ile kullanıyorum sormak istediğin bir soru varsa cevaplarım.
Hocam diğer konuda da bahsettiğiniz gibi bende 240r versiyonunu kullanıyordum. 1 sene sonunda benzer nedenlerden dolayı bugün servise gönderdim, muhtemelen değişim veya iade çıkacaktır. Bu durumu kullanarak bende farklı model soğutucuya geçmek istiyorum. Şu anlık kasa durumundan dolayı 240 mm destekliyor. K240 modeli için ne dersiniz? Onunla alakalı pek sorunda göremedim forumlarda, bu arada işlemci 5600X.
Hocam diğer konuda da bahsettiğiniz gibi bende 240r versiyonunu kullanıyordum. 1 sene sonunda benzer nedenlerden dolayı bugün servise gönderdim, muhtemelen değişim veya iade çıkacaktır. Bu durumu kullanarak bende farklı model soğutucuya geçmek istiyorum. Şu anlık kasa durumundan dolayı 240 mm destekliyor. K240 modeli için ne dersiniz? Onunla alakalı pek sorunda göremedim forumlarda, bu arada işlemci 5600X.
Selam ben K360 model sıvı soğutucuyu şu an B450M Mortar Max anakart ile kullanıyorum sormak istediğin bir soru varsa cevaplarım.