MPG CoreLiquid K240 ve MSI B450 Tomahawk uyumlu mu?

semercim

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler. Sıvı soğutucu kasanın üst kısmına takmayı düşünüyorum. Montajı anakartta ARGB yok sızce nasıl kullanabilirim? Sisteme 4 fan ve sıvı soğutu montajında sorun oluşturut mu?(fazladan fan çoklayıcı adaptör almak istemiyorum) teşekkürler.

Alacağım sıvı soğutucu: MSI MPG CoreLiquid K240 ARGB işlemci sıvı soğutucu.

Anakart: MSI B450 Tomahawk Max AMD B450.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X ( stok fan )
Ekran kartı: MSI NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti Gaming X LHR 8 GB GDDR6 256 bit ekran kartı.
RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance Pro RGB siyah 3600MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
SSD: Samsung 980 1TB 3500MB/-3000MB/s M.2 NVMe SSD MZ-V8V1t0bw
Kasa: Corsair iCUE 4000X RGB tempered glass siyah mid Tower kasa.
Power: Corsair RM750 CP-9020195-EU 750W Power Supply.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutucun hakkında çok bilgim yok spesifik bir özeliği yoksa normal durumda 1 tane pompa, 1 tane fan, 1 tane rgb bağlantısı vardır. Bu durumda ana kartınızda cpu fan ve cpu pompa bağlantıları olması lazım onları oraya bağla, geriye kalan 4 kasa fanı için ana kartta yeterli bağlantı kalıyor. Rgb bağlantılarını rbg kontrolcü ile yapmalısınız aklıma böyle bir çözüm geliyor.

@semercim
En temiz yöntem kontrolcü ile uyumlu 2 adet Corsair fan alıp soğutucuya monte etmek, hepsini iCUE üzerinden kontrol edersiniz.
Soğutucu fanları ARGB olduğu için çevirici kablolar da yetersiz kalıyor. RGB ARGB dönüştürücüler bazı efektlerin çalışmamasına sebep oluyormuş.
Açıklamanın olduğu sayfayı bulamadım şimdi.
RGB 5V/3 pinli fanlar RGB 12V/4 pinli anakartlarla uyumlu değildir. Bu RGB dönüştürücü sayesinde RGB 5V/3 pinli fanlarını RGB 12V/4 pinli anakartlara bağlayabilirsiniz.
Dönüştürülen RGB 5V gökkuşağı aydınlatma efekti kaybolacak ve 5V cihazında bulunan sadece 12V RGB tek renkli renk gerçekleştirilebilir.

İkinci alternatif ise Kasa ile gelen kontrolcü devre dışı bırakılıp 2 adet RGB fan ve 2 kablo ile şansınızı denemek. Tam bir kumar.

1-4 male 4pin 12V kablo ile kasa fanları anakarta bağlanacak.

1-2 4pin 12V kablo ile yeni alacağınız 2 adet RGB fan anakart üzerindeki ikinci sokete takılacak.

Bu yöntem büyük ihtimal ile çalışmayacak, çalışırsa maliyeti yüksek olsa bile tüm fanlar anakart üzerinden kontrol edilecek.

İkinci yöntemi tavsiye etmiyorum, çalışması bir yana soket uyumluluğu bile şüpheli.

Kasanın RGB kontrolcüyü araştırırken Technopat incelemesine yabancı bir sayfada denk geldim.
@Ali Güngör @Recep Baltaş

@semercim
En temiz yöntem kontrolcü ile uyumlu 2 adet Corsair fan alıp soğutucuya monte etmek, hepsini iCUE üzerinden kontrol edersiniz.
Soğutucu fanları ARGB olduğu için çevirici kablolar da yetersiz kalıyor. RGB ARGB dönüştürücüler bazı efektlerin çalışmamasına sebep oluyormuş.
Açıklamanın olduğu sayfayı bulamadım şimdi.

İkinci alternatif ise kasa ile gelen kontrolcü devre dışı bırakılıp 2 adet RGB fan ve 2 kablo ile şansınızı denemek. Tam bir kumar.

1-4 male 4pin 12v kablo ile kasa fanları anakarta bağlanacak.

1-2 4pin 12v kablo ile yeni alacağınız 2 adet RGB fan anakart üzerindeki ikinci sokete takılacak.

Bu yöntem büyük ihtimal ile çalışmayacak, çalışırsa maliyeti yüksek olsa bile tüm fanlar anakart üzerinden kontrol edilecek.

İkinci yöntemi tavsiye etmiyorum, çalışması bir yana soket uyumluluğu bile şüpheli.

Kasanın RGB kontrolcüyü araştırırken Technopat incelemesine yabancı bir sayfada denk geldim.
@Ali Güngör @Recep Baltaş

Teşekkürler hocam açıklayıcı olmuş.

İyi günler. Sıvı soğutucu kasanın üst kısmına takmayı düşünüyorum. Montajı anakartta ARGB yok sızce nasıl kullanabilirim? Sisteme 4 fan ve sıvı soğutu montajında sorun oluşturut mu?(fazladan fan çoklayıcı adaptör almak istemiyorum) teşekkürler.

Alacağım sıvı soğutucu: MSI MPG CoreLiquid K240 ARGB işlemci sıvı soğutucu.

Anakart: MSI B450 Tomahawk Max AMD b450.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X ( stok fan )
Ekran kartı: MSI NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti Gaming X LHR 8 GB GDDR6 256 bit ekran kartı.
RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance Pro RGB siyah 3600MHz CL16 DDR4 Dual kit RAM.
SSD: Samsung 980 1TB 3500MB/-3000MB/s M.2 NVMe SSD MZ-V8V1t0bw
Kasa: Corsair iCUE 4000X RGB tempered glass siyah mid Tower kasa.
Power: Corsair RM750 CP-9020195-EU 750W Power Supply.

Selam ben bu modelin 360 versiyonunu araştırmıştım biraz. ARGB kontrolü için pompa kısmından çıkan kabloları ile fan ARGB kablolarını birbirine bağlıyorsun. Pompa'dan 1 adet USB kablosu çıkıyor bunu da USB portuna takıp Dragon Center/Msi Center üzerinden kontrol etme imkanı sağlıyor ışıklandırmalarda buna dahil.
Technopat kanalında da bu soğutucu hakkında bir inceleme videosu var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Selam ben K360 model sıvı soğutucuyu şu an B450M Mortar Max anakart ile kullanıyorum sormak istediğin bir soru varsa cevaplarım.

Hocam diğer konuda da bahsettiğiniz gibi bende 240R versiyonunu kullanıyordum. 1 sene sonunda benzer nedenlerden dolayı bugün servise gönderdim, muhtemelen değişim veya iade çıkacaktır. Bu durumu kullanarak bende farklı model soğutucuya geçmek istiyorum. Şu anlık kasa durumundan dolayı 240 mm destekliyor. K240 modeli için ne dersiniz ? Onunla alakalı pek sorunda göremedim forumlarda, bu arada işlemci 5600x

Son düzenleme:
Hocam diğer konuda da bahsettiğiniz gibi bende 240r versiyonunu kullanıyordum. 1 sene sonunda benzer nedenlerden dolayı bugün servise gönderdim, muhtemelen değişim veya iade çıkacaktır. Bu durumu kullanarak bende farklı model soğutucuya geçmek istiyorum. Şu anlık kasa durumundan dolayı 240 mm destekliyor. K240 modeli için ne dersiniz? Onunla alakalı pek sorunda göremedim forumlarda, bu arada işlemci 5600X.

Yani tek farkı radyatör boyutu, fiyat konusunda birbirine çok yakın 2 modelin fiyatı. Bende R5 5600X kullanıyorum. Zaten 240R ile R5 5600X'i kullanırken bozulana kadar çok memnundum. K240'ın yetersiz kalacağını ve üzeceğini sanmam. Bir de sendeki kasanın Forge 100R versiyonunu kullanıyorum. Ben bu kasa'da ön panele 360mm taktım sorunsuz bir şekilde sığdırdım. Ekran kartının uzunluğu imkan sunuyorsa 360mm tercih etmeni öneririm.
Hocam diğer konuda da bahsettiğiniz gibi bende 240r versiyonunu kullanıyordum. 1 sene sonunda benzer nedenlerden dolayı bugün servise gönderdim, muhtemelen değişim veya iade çıkacaktır. Bu durumu kullanarak bende farklı model soğutucuya geçmek istiyorum. Şu anlık kasa durumundan dolayı 240 mm destekliyor. K240 modeli için ne dersiniz? Onunla alakalı pek sorunda göremedim forumlarda, bu arada işlemci 5600X.

İlk zamanlar rahatsız edeceği tek şey pompa kısmının büyüklüğü olacak. Videolarda gözüktüğü kadar küçük değil yani :d şu an kasa içine baktığımda sanki kule tipi soğutucu varmış gibi hissettiriyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı